Mijn Mening

57 12 2
                                    

Ik wil dit deel kort en to the point houden, waarschijnlijk gaat dit niet lukken maar ik zal het toch proberen.

In de jaren dat ik mijn mening geef op het internet, zijn er al heel wat mensen die me op allerlei manieren zeggen dat ik het niet goed doe en dat ik meerdere kanten zou moeten geven over een onderwerp.

Ikzelf raak persoonlijk zeer gefrustreerd als ik maar 1 kant van een onderwerp zie in een krantenartikel of op het nieuws, dus ik snap gedeeltelijk waarom mensen willen dat ik meerdere kanten geef aan een onderwerp, toch ga ik niet akkoord met waarom ik dat zou moeten doen.

Ik wil duidelijk zijn dat ik GEEN REPORTER ben, mijn doel is niet om jullie het nieuws te vertellen. Mijn doel is zoals de titel in 2 woorden samenvat 'My Opinion' of in het Nederlands 'Mijn Mening', dat houdt in om mijn mening te geven over bepaalde dingen of onderwerpen.

Ik basseer mijn meningen grotendeels op feiten en gegevens, dat is in principe niet noodzakelijk maar toch doe ik dat omdat ik wil dat jullie snappen waarom ik een bepaalde mening heb. Ik probeer dit ook op een manier die zowel informatief als entertaining is en niet te lang.

Door de slechte journalistische standaards van 2018, doen duizende journalisten hetgene dat ik doe, het grote verschil is dat ik mezelf niet voordoe als een journalist maar wel als iemand die zijn mening geeft. Wederom wat ik doe is GEEN journalistiek, dat is ook mijn intensie niet.

De meesten van jullie snappen dat jullie mijn mening niet als wet moeten nemen, dat zou ik ook niet willen. Ik raad iedereen aan om verschillende bronnen te gebruiken en te kijken naar de feiten, de feiten die ik geef zijn meestal helemaal correct, ik heb nog nooit bewust valse 'feiten' gebruikt en dat ben ik ook niet van plan, maar het zijn feiten die er zijn om mijn mening te ondersteunen.

Een mening hebben is zoals gaan stemmen, bepaalde punten van een partij zijn voor mij belangrijker dan anderen.

Bijvoorbeeld je kan een kandidaat burgemeester hebben die punten heeft zoals de werkloosheid naar beneden wilt halen en een andere kandidaat die dan liever meer groen wilt in het stadscentrum. De ene persoon kies voor de eerste kandidaat en een ander stemt dan weer voor de tweede, dit betekent niet dat de ene goed is of de ander slecht. Het betekent dat bepaalde punten voor sommigen belangrijker zijn dan voor anderen. Bij meningen is dat gelijkaardig, voor sommigen zijn bepaalde argumenten belangrijker dan voor anderen en daar is niets verkeerd mee.

Ik denk dat het daarom niet zo'n goede kritiek is tegenover wat ik doe door te zeggen dat ik alle kanten moet geven van een onderwerp. Ik kan jullie garanderen dat als ik een mening geef dat ik alle kanten en standpunten heb gezien, dit wilt niet zeggen dat ik alles dat ik heb gezien van argumenten ook moet vermelden in dit boek.

Ik geef uiteraard alleen de beste argumenten die mijn mening ondersteunen, het zou onbegonnen werk zijn om honderde argumenten voor en tegen te vermelden. Wattpad is daar geen platform voor EN ik heb nog een echt leven buiten Wattpad. Ik besteed nu al ongeveer +/- 4 uur per hoofdstuk, en de meeste hoofdstukken werk ik nog niet eens helemaal af. Dit is hoofdstuk 103 denk ik, ik heb nog 94 hoofdstukken die half afgewerkt zijn in klad. Ik heb geen 10 slaven die mijn boeken schrijven en research doen, dit doe ik zelf.

Ik vind het belangrijk dat mediabedrijven mening en nieuws met elkaar gaan scheiden, maar het is ook belangrijk dat mensen het verschil ook maken en onthouden dat mening en nieuws niet hetzelfde zijn.

Af en toe zijn er mensen die woedend zijn na het lezen van sommige van mijn meningen omdat ze niet akkoord gaan en om eerlijk te zijn vind ik dat zo belachelijk, als je 'triggered' raakt omdat een random gast die je nog nooit hebt gezien en nooit zal zien zijn mening geeft op het internet dan zal je een ongelukkig leven hebben.

Ik wou dit even duidelijk maken omdat ik niet wil dat dit boek gezien wordt als een nieuwsboek, dit is een boek met Mijn Meningen. Uiteraard weten de meesten van mijn lezers dit, maar voor de mensen die dit niet snappen wou ik dit even duidelijk maken.

Bedankt voor het lezen, vergeet niet te stemmen en te volgen.

Wederom heb ik een nieuwe YouTube video gemaakt en opnieuw vind ik al dat dit de beste is tot nu toe. Het heeft een goed verhaal en ik hoop dat jullie het goed gaan vinden. Likes, subs en uiteraard comments helpen me enorm en ik waardeer ze erg enorm :)

Pas wel op want je gaat angst krijgen van kelders na het horen van dit verhaal ;)

My OpinionWhere stories live. Discover now