Sex en Soa's

65 11 2
                                    

Soa's of Seksueel Overdraagbare Aandoeningen, zijn de laatste jaren enorm gestegen. Persoonlijk heb ik nog nooit een SOA gehad, altijd veilig geweest met dat soort dingen, toch snap ik waarom deze cijfers stijgen.

Let's talk about it

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen; mensen zijn gewoon dommer aan het worden! Jij weet het, ik weet het en om eerlijk te zijn weet de hele wereld het!

Tegenwoordig is onze cultuur meer bezig om het stigma rondom SOA's uit te roeien dan de Soa's zelf. Een hoop progressieve idioten zijn tegenwoordig zelfs trots op het feit dat ze bijna iedere Soa hebben die de mensheid ooit gezien heeft.

Wees hier niet trots op, in tegendeel het is goed dat mensen zich schamen voor een soa te hebben. Je hoort je te schamen voor het feit dat je een ziekte kreeg, niet door het feit dat je seks had, maar wel door het feit dat je onbeschermde seks had!

Ik kan uitleggen hoe je zulke dingen kunt vermijden, maar 99% van iedereen van een bepaalde leeftijd weet dat al dus volgens mij zou dat overkill zijn. Het is zeer belangrijk om je te informeren over 'safe sex' voordat je seks hebt. Je moet ook verstaan dat een condoom niet 100% veilig is, de kans is klein maar het kan ook falen. Toch raad ik iedereen aan om een condoom te gebruiken...... behalve uiteraard lesbische vrouwen.

Het grootste probleem bij SOA's is dat mensen zich gewoon niet bewust zijn van de gevaren van zulke aandoeningen. Ik ga hier even  een paar opnemen.

Aids: dit is een zeer ernstige SOA. Aids tast het afweersysteem aan van de patient en zorgt er voor dat je heel vatbaar wordt voor allerlei ziektes die gezonde mensen niet of nauwelijks krijgen. Het is niet meer zo ernstig als vroeger, het kan niet genezen worden maar ze kunnen het afremmen met aidsremmers. Als je kinderen krijgt, zullen deze kinderen geboren worden met aids. Aids is voornamelijk te vinden bij homoseksuele mannen en bij mensen van Sub-Saharisch Afrikaanse origine.

Chlamydia: chlamydia is één van de meest voorkomende soa's bij jongeren. Uit een onderzoek uit 2008 in Nederland bleek dat ruim 6,3% van alle jongeren onder de 20 jaar die mee deden geïnfecteerd waren met Chlamydia. Het is ook op te merken dat 2/3 van alle gevallen vrouwen zijn.

Chlamydia is ook de meest voorkomende oorzaak van blindheid, uiteraard is dit in extreme gevallen. Als het niet behandeld wordt kan het zorgen voor onvruchtbaarheid. Het zorgt ook dat er bij vrouwen in hun V-china (Trump accent) een lagere zuurtegraad ontstaat waardoor bacteriën zich sneller kunnen ontwikkelen. Dit kan zorgen voor infecties en ga zo maar door. Zo'n 60% van de vrouwen en 30% van de mannen die Chlamydia hebben, hebben geen symptomen maar kunnen het wel doorgeven aan anderen.

Gonorroe: dit staat ook bekend als een 'druiper'. Ik wil hier niet te veel over zeggen, maar het komt er op neer dat mannen problemen krijgen bij het plassen en dat er geelgroene smury uit de.....  je weet wel komt. Bij vrouwen ontstaat er een etterige stof in hun vrouwelijk geslachtsdeel. Zeker niet iets dat je wilt krijgen.

 Zeker niet iets dat je wilt krijgen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Je snapt wel wat ik bedoel.... je geslachtsdelen die worden opgegeten door een vleesetende bacterie is niet echt iets dat je wilt meemaken.

Dit is uiteraard zeer uitzonderlijk, maar het start met 1 iemand en een jaar later kunnen het er al duizenden zijn. Tijdens de aids-epidemie van de jaren '70 - '80 was dat ook het geval.

Ik wil jullie niet bang maken om nog seks te hebben, maar wees voorzichtig anders is het beter om het gewoon niet te doen en wat is er nou leuk aan dat?

De meeste soa's zijn makkelijk te genezen, maar je moet daarvoor naar de dokter en sommige mensen wachten daar meestal een tijdje mee omdat het volgens mij nogal 'akward' kan zijn. Het is veel beter om zulke dingen te voorkomen!

Laat je niets wijsmaken door de liberale gekken die beweren dat het oke is om onbeschermd seks te hebben en dat er absoluut niets mis is met soa's krijgen of doorgeven. In California zijn ze nu zelfs zo progressief dat ze de straffen om gewillig aids door te geven aan een perzoon zonder dat hij/zij er van weet, die straffen hebben ze dramatisch verlaagd. Als je iemand zijn of haar leven verpest door ze een ongeneesbare ziekte te geven gewoon voor de lol's, dan verdien je om voor een hele lange tijd achter slot en grendel te zitten in een kamer van 2 op 2 liefst!

De progressieve gekken hebben wel gelijk op 1 ding, er hangt weldegelijk een stigma rondom soa's maar dat is er voor een rede. Het is er voor de mensen te beschermen, en iedere dag wordt dat stigma verkleind en iedere dag zullen er hierdoor meer en meer mensen soa's krijgen.

Om af te sluiten wil ik ook nog duidelijk maken dat je verantwoordelijk moet zijn in zulke zaken, en verantwoordelijk zijn start bij de juiste normen en waarden hebben, weeral iets dat maar weinig mensen nog hebben tegenwoordig; Normen en Waarden!

Ik wil jullie bedanken voor het lezen. Ik wou dit hoofdstuk maken omdat ik het belangrijk vind dat mensen de gevaren gaan inzien van soa's, daarom zou ik het enorm waarderen als jullie zouden stemmen :-)

Iets zegt me dat dit hoofdstuk bij veel mensen gaat blijven hangen en ik hoop dat ik gelijk heb

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu