Tatoeages

153 23 54
                                    

De laatste jaren zijn tatoeages zeer populair geworden. Tatoeages zijn tegenwoordig zeer populair bij jongeren, maar is een tatoeage zetten ook wel zo'n goed idee?

Let's talk about it

Ik ben niet zo'n fan van tatoeages. Ik vind ze niet echt mooi en het is gewoon niets voor mij. Sommige van jullie kunnen het daar niet mee eens zijn, maar het is mijn persoonlijke mening.

De meeste mensen die een tatoeage zetten, denken er niet echt goed over na. Ze willen het omdat het 'cool' en 'trendy' is of omdat de vrienden er één hebben. De meeste mensen denken ook dat je een tatoeage kunt zetten en als je het niet meer wilt, dat je het gewoon simpel kunt laten weglaseren.

Het is waar dat je het kunt laten weglaseren, maar het is zeer duur en het heeft 8 tot 14 sessies nodig voordat het weg is en dan is het nog niet 100% weg.

Naar schattingen zou 80% van de mensen met een tatoeage er spijt van krijgen....

Een tatoeage zetten heeft ook redelijk wat risico's voor je gezondheid. De chemicaliën die gebruikt worden, kunnen zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. In vele van die inktpatronen zitten mogelijk kankerverwekkende stoffen. Die stoffen kunnen op lange termijn zeer schadelijk zijn, zelfs als de tatoeage er niet meer is.

De regelgeving rondom tatoeages zetten, voornamelijk rondom de inkt, is zeer beperkt. Er bestaat wel iets zoals bepaalde richtlijnen voor die sector, maar dat zijn geen verplichtingen en velen passen die richtlijnen daarom ook niet toe.

Tatoeages zetten is zeer verslavend....

Een tattoo zetten kun je vergelijken met roken, je begint met één, maar al snel raak je er verslaafd aan en laat je er meer zetten. Het is niet bepaald gezond met die chemicaliën en die giftige stoffen die gebruikt worden. Zoals ik al zei 'Je kan het inderdaad vergelijken met roken'.

Het lijkt cool, voor een paar jaar alleszins. Daarna begin je er spijt van te krijgen en wil je het weg. Dat kost duizende euro's afhankelijk van de grote van de tatoeage. Na het weglaseren blijven die stoffen gewoon in je lichaam en naarmate welke stoffen gebruikt zijn, zul je er mogelijk wat problemen mee krijgen.

Conclusie

Ik zou het afraden om een tatoeage te zetten. Het is zeer verslavend en het kan zorgen voor een hele waslijst van gezondheidsproblemen. Het is een feit dat de meeste tatoeëerder niet eens weten wat voor stoffen er in hun inkten zitten. Ik wil jullie waarschuwen dat er heel wat risico's zijn, hoe ver wil je gaan om er bij te horen? Hoe ver wil je gaan om er stoer uit te zien?

Het leven is een weegschaal en ik probeer mijn keuzes af te wegen met de mogelijke gevolgen. Ik vind dat mensen die een tatoeage willen zetten hetzelfde moeten doen, hun keuzes afwegen en goed uitzoeken wat de voordelen en de nadelen zijn.

Wees verantwoordelijk in de keuzes die je maakt en denk goed na over je beslissingen, want soms is er geen weg terug...

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Wat is jullie mening over tatoeages? Zijn jullie voor of zijn jullie tegen? Laat het me weten in de comments en laat het me ook weten als dit deel je mening over tatoeages heeft veranderd :-)

My OpinionWhere stories live. Discover now