Moderne Kunst

99 24 34
                                    

Ik zal dit hoofdstuk eens op een andere manier starten dan normaal.

Het 'schilderij' hier boven, werd in 2015 geveild. Zet in de comments voor hoeveel jij denkt dat dit 'schilderij' geveild werd.

_________________

K

unst is altijd al een manier geweest voor mensen om zich uit te drukken. Vroeger werd het zelfs gebruikt om bepaalde beelden vast te leggen. Als ik denk aan kunst, dan denk ik aan de grootmeesters zoals Leonardo Da Vinci, Vincent Van Gogh en Peter Paul Rubens. Ik wil het dolgraag over die artistieke genieën hebben, maar vandaag gaan we het hebben over moderne kunst.

Let's talk about it

Kunst is voor mij altijd iets geweest dat mooi is of op zen minst iets is waar moeite is in gestoken.

Voor moderne kunst heb je niet echt veel talent nodig...

Wit op Wit is de nieuwste trend van de laatste jaren. Het is letterlijk witte verf op een wit doek. Je hebt geen talent nodig voor deze vorm van kunst want ja, je kan niet zien wat de "artiest" heeft geschilderd.

Ik heb geen problemen met kunst dat een verborgen boodschap heeft, maar je moet de boodschap kunnen zien aan het werk in plaats van het te horen van de artiest.

Alles is kunst?

Soms hoor je wel eens de opmerking 'Alles is kunst'. Ik ga daar niet mee akkoord, tegenwoordig kun je gewoon een blikje op de grond gooien en als je er een goede uitleg bij kan geven, wordt het al omschreven als kunst. Kunst is het werk zelf en niet de uitleg die zogenaamd achter het werk zit.

Alles is tegenwoordig kunst, zolang je er maar een goede uitleg bij kunt geven....

Waar is de tijd gebleven dat je nog talent nodig had om iets te maken dat als kunst wordt beschouwd? Die tijd is er niet meer, maar bij moderne kunst maken is talent hebben een uitzondering.

Tegenwoordig kan iedereen zijn vuilzak over de vloer leeg schudden en beweren dat het kunst is.

Bij de research bij dit deel, heb ik zelfs een artikel gevonden van een vrouw die een vuilzak had weggegooid. De vuilzak maakte blijkaar deel uit van het werk, maar als je dat niet weet, zie je gewoon een zak met afval. Het was immers gewoon een zak met afval. Het blijkt zelfs dat dit geen alleenstaand geval was en dat dit vaak gebeurd.

We leven in een tijd waar we het verschil niet meer kunnen zien tussen een 'kunstwerk' van miljoenen, en een vuilzak. Want ze zijn allebei hetzelfde....

Ik wou ook nog een foto tonen van een zwarte streep op een doek dat verkocht werd voor duizenden dollars, maar ik kon geen goede foto vinden. Gelukkig voor jullie heb ik zelf een kopie gemaakt van het "meesterwerk".

Zo zag het er ongeveer uit. Ik heb hier 2 seconden aan gewerkt, maar de man die het orginele schilderij had geschilderd, deed er zo'n 2 jaar over. Het was letterlijk één penseelstreek werk en daar deed hij 2 jaar over....

Conclusie

Moderne kunst is over algemeen rommel. De betekenis van het werk is tegenwoordig het enige dat telt. Het kunstwerk zelf heeft letterlijk geen nut en kan net zo goed een berg afval zijn.

Ik ben hier wel alleen bezig geweest over het ergste van het ergste, maar er zijn ook wat goede werken in het moderne kunst genre.

Moderne kunst, het zet mensen aan het denken en het zette mij ook aan het denken. De vraag die nu door mijn hoofd spookt is 'Hoe kunnen mensen dat serieus nemen?'. Ik vond ook een antwoord op die vraag. Ik denk dat je mensen alles kunt wijsmaken zolang je er maar een goede uitleg over geeft.

Sommige moderne kunst is er ook voor een reactie uit te lokken. Ik wou jullie nog een werk laten zien van een vrouw die een heel jaar lang haar urine had opgeslagen in een gigantisch vat om Trump te protesteren. Dit was ook een vorm van "moderne kunst", maar volgens mij mag het niet van Wattpad om urine te laten zien. Ook vond ik een foto van een mand met gebruikte tampons.... dit was ook moderne kunst en iemand was zo gek genoeg om het te kopen voor een waanzinnige prijs...

Moderne kunst is niets voor mij. Het gaat tegenwoordig alleen maar om de reactie van de mensen en om de shock value. Btw een zak vuilnis is geen kunst....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen.

Volgende deel zal over migratie gaan en het antwoord op de vraag was 20,6 miljoen dollar... ik weet het...

Laat jouw mening achter over moderne kunst. Ik vind het maar wat rommel, maar jullie denken er misschien anders over dus laat het horen in de comments.

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu