Trump (Mijn Mening)

124 16 44
                                    

Trump is nu ruim één jaar president en ik vond dat het tijd werd dat ik het eindelijk over hem had. Ik heb in het verleden gezegd dat ik niet over Trump ging praten, maar jullie moeten de waarheid weten

Let's talk about Trump

Donald Trump is zonder twijfel de meest controversiële persoon ter wereld. Hij heeft een oorlog ontketend tegen de media en aan de wereld laten zien wat voor schurken ze zijn.

"Ik ben mijn hoop in de mainstream media al lang kwijt. In mijn land België, zie ik dagelijks de leugens, de manipulatie en de geforceerde diversiteit in kranten en op televisie. De openbare omroep (VRT) is uitgegroeid tot een propagandanetwerk. Bij VRT staan de feiten niet centraal, maar wel de meningen die zij willen opdringen."

Ik lees constant nieuwsberichten en opiniestukken over Trump die grootendeels negatief zijn. Een paar maand geleden las ik eindelijk een goed gebalanceerd stuk over Trump die zich richtte op de feiten. Een paar weken later las ik op dezelfde site, een opiniestuk van een journalist die zijn mening gaf over het gebalanceerde stuk dat ik eerder las.

In dat opiniestuk stond er om het samen te vatten 'dat het gebalanceerde stuk over Trump rommel was en dat er niets van waar was'. De journalist zette er nog heel wat misleidende informatie en grafieken in die bijna niets te maken hadden met het punt dat er oorspronkelijk gemaakt werd. Zijn boodschap was daarom 'Elk positief stuk over Trump zal aangevallen worden en je kunt alleen negatieve dingen zeggen.

"De media haat Trump gewoon. Ze verzinnen leugens over hem om goedgelovige mensen te beïnvloeden om tegen Trump te zijn. Deze leugens zijn er om de reputatie van de president te besmeuren."

Trump laat zich niet doen en vecht terug tegen de media. Vandaag de dag neemt bijna niemand de media nog serieus en daar ben ik niet kwaad over.

Mijn mening over Trump

Ik ben zeer blij over zijn prestaties als president. Hij doet wat hij beloofd ondanks dat hij constant wordt aangevallen voor nutteloze dingen en gore geruchten.

"Ik las in een artikel dat Trump een verslaving heeft aan Cola Light. Hij zou daarom zo'n 40 blikjes per dag opdrinken volgens een bekende krant. Is dat nog serieus te noemen met die kranten?"

Ik ga jullie vandaag de waarheid vertellen over Trump en ik weet dat sommigen van jullie die waarheid niet aankunnen, maar ik kan het op zen minst proberen.

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat alles vlekkeloos verlopen is in het Witte Huis in het afgelopen jaar, maar het is niet zo chaotisch als ze je willen laten geloven. Door het vertrek van Steve Bannon en de komst van Sarah Sanders, is het al veel rustiger geworden in het Witte Huis.

"Trump beloofde in zijn campagne een strenger migratiebeleid en een muur op de grens met Mexico. Trump zou Mexico laten betalen voor die muur."

De media is constant bezig over dat Trump loog omdat de muur er nog niet staat, maar om eerlijk te zijn heeft hij het overgrote deel van zijn campagnebeloftes al uitgevoerd en dat is zeer uitzonderlijk voor een president. Het is ook zeer uitzonderlijk dat het in zo'n snelle tijd gebeurde.

"De media mag dan wel zeggen dat de muur er nog niet staat, maar Trump is volop bezig om te zorgen dat die muur er weldra zal staan. Als ik me niet vergis heeft Trump ook de invoertaksen voor Mexico verhoogd, dus om eerlijk te zijn kun  je wel stellen dat hij Mexico heeft laten betalen voor die muur.

Bedrijven komen ook massaal terug van Mexico naar de VS, dit zorgt voor miljarden extra belasting-inkomsten voor de VS. Daardoor verliest Mexico namelijk miljarden inkomsten aan belastingen. Dus kk denk wel dat we kunnen zeggen dat Trump zijn belofte heeft gehouden (ookal was het niet rechtstreeks)."

Trump heeft de VS ook veel aanlokkelijker gemaakt voor bedrijven en multinationals. Dit zorgt voor een boost in de economie die ze daar in geen jaren gezien hebben. Bedrijven komen terug vanuit het buitenland en dit zorgt voor meer jobs en een betere economische situatie voor de VS.

"Trump is constant bezig over dat het werkloosheidscijfer in jaren nog niet meer zo laag is geweest. Om volledig transparant te zijn, was het cijfer al aan het dalen onder Obama. Obama heeft er wel eerst wel voor gezorgd dat miljoenen mensen hun jobs verloren. Trump is dus eigenlijk gewoon de rommel van Obama aan het opruimen."

Trump is ook constant bezig over de 'stock market' en dat het nog nooit zo goed is geweest enzo. Dit succes is bijna helemaal te wijten aan de acties van Trump. Sommigen zeggen dat het komt door de dingen die Obama heeft gedaan, maar dat is gewoon bullshit. Vanaf het moment dat Trump verkozen werd als president, doet de 'stock market' het al goed.

"De markten zouden crashen zeiden ze allemaal. Trump ging het land verpesten zeiden ze. Trump had 2% kans om te winnen zeiden ze. Ze waren FOUT over Trump."

Donald Trump is één van de beste presidenten (qua prestatie) die de VS in een hele lange tijd heeft gehad. Hij doet wat hij belooft en als dank voor dat, wordt hij een racist genoemd EN een Islamofoob EN een vrouwenhater EN ga zo maar door.

"Naar mijn mening is Trump zijn populariteit nog nooit zo hoog geweest, ondanks dat de cijfers zeggen dat ik het compleet verkeerd heb. Die cijfers komen waarschijnlijk van dezelfde bullshitartiesten die beweerden dat hij geen schijn van kans maakte. Vijftien dagen voor de verkiezingen, publiceerde The Washington Post een artikel dat de kans dat Trump won bijna 0 was."

Volgens de Washington Post zou Hillary Clinton de verkiezingen winnen met 320 punten en Trump zou verliezen met 227 punten. Deze mensen staan zo ver van de realiteit. Je kunt in een zekere zin zelfs zeggen dat ze in een alternatieve virtuele wereld leven. In de realiteit won Trump met 306 punten en Clinton verloor met 232 punten. Later verloor trump nog twee van die punten, maar lieve oude ontschuldige Hillary verloor er wel 5. Ondanks alle leugens over Trump en Rusland, won hij toch de verkiezingen tegen alle partijdige en corrupte peilingen in.

Conclusie

Trump doet het verrassend genoeg uitstekend. Hij doet wat hij beloofd en meer. Het enige waar we Trump op kunnen bekritiseren is zijn gedrag. Hij gedraagt zich niet 'presidentieel' genoeg voor velen en zolang hij de goede resultaten blijft aanhouden, is dat volledig gerechtvaardigd. Hij is nu eenmaal geen politicus.

Zijn twittergedrag is ook rampzalig. Ik vind het persoonlijk hilarisch, maar ik snap dat anderen dat niet vinden. Om eerlijk te zijn verwacht ik ook niet anders van een 71 jarige man op twitter.

Trump's daden spreken luider dan zijn woorden, maar als de media die daden niet verkondigd, zal iedereen alleen maar weten over zijn woorden. In de werkelijkheid doet Trump heel goed werk en hoe graag dat sommige mensen dat ook willen betwisten. Acties spreken luider dan woorden en daar ga ik het bij laten.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Laat jouw mening over Trump horen in de comments. Vind je dat Trump een eerlijke kans krijgt van de media of vind je dat niet? Wees respectvol,  gebruik feiten en vat mijn mening niet persoonlijk op.

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu