Oxfam Schandaal

83 17 8
                                    

Een hele hoop mensen waren kwaad omdat ik zelfs maar durfde om hulporganisaties zoals Unicef te bekritiseren. Hoe durfde ik zelf te beweren dat hulporganisaties misbruik konden maken.

Daarom wil ik oprecht mijn excuses aanbieden. Geen enkele hulporganisatie heeft OOIT misbruik gemaakt van hun donaties en positie.

 Geen enkele hulporganisatie heeft OOIT misbruik gemaakt van hun donaties en positie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Seksorgies? Prostitutie?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Seksorgies? Prostitutie?

Let's talk about it

De meesten zullen wel weten wat Oxfam is, maar voor mensen die het niet kennen. Oxfam is een Belgische/internationale hulporganisatie die (volgens Oxfam) zich bezighoudt met het bestrijden van de honger in de wereld en het bevorderen van de ontwikkeling in 3e wereldlanden.

Het geld dat ze gebruiken voor deze dingen komen van donaties en foreign aid (belastingsgeld. Zie 2e hoofdstuk voor meer uitleg). Jaarlijks geven onze regeringen MILJARDEN aan Oxfam en andere hulp-organisaties. Onze regeringen verwachten dat dit geld gaat naar mensen die het nodig hebben.

"In het geval van Oxfam, wordt een deel van dat geld gebruikt voor het inhuren van mogelijk minderjarige prostituees en het organiseren van seksfeestjes en orgies

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"In het geval van Oxfam, wordt een deel van dat geld gebruikt voor het inhuren van mogelijk minderjarige prostituees en het organiseren van seksfeestjes en orgies."

Dit is niet eens een alleenstaand geval. Dit lijkt doodnormaal te zijn bij Oxfam en dit soort dingen gebeuren constant.

Ik moet eerlijk zijn dat ik geen probleem heb met prostitutie over het algemeen. Ik ga er zelf nooit gebruik van maken, maar ik heb er geen probleem mee dat het bestaat voor sommige mensen.

Maar...

Het probleem ontstaat als je misbruik maakt van de plaatselijke (arme) bevolking en potentieel minderjarige meisjes betaalt voor seks met geld van foreign aid en donaties. Geld dat normaal gezien gebruikt moet worden om die mensen te helpen, wordt gebruikt om misbruik te maken van die mensen.

"Dit soort dingen gebeuren constant bij hulporganisaties. Niet persé in deze vorm, maar geld voor hulporganisaties wordt CONSTANT misbruikt. Van het huren van minderjarige hoeren in Haïti tot het omkopen van politici in China, dit is de duistere kant van iedere grote hulporganisatie."

Maar het ergste aan heel deze duistere kant is, dat wij als belastingsbetaler er voor betalen. Foreign aid en donaties  komen voornamelijk van ons, de gewone mensen.

"Ik geef vrijwillig NIETS aan grote hulporganisaties. Onze regeringen zouden hetzelfde moeten doen.

België zit met zijn nek tot in de schulden, we hebben grote investeringen nodig in school en wegen infrastructuur, maar België geeft liever geld aan 'hulporganisaties' die het geld spenderen aan hoeren en drank!!!"

Daarnet las ik tientalle artikelen in Linkse kranten, die zeggen dat we MEER FOREIGN AID moeten geven na dit schandaal. Dit is pure WAANZIN. Ik pleit dat we absoluut NIETS geven, totdat onze schulden zijn afbetaald en iedere dakloze in België een dak boven zijn hoofd heeft.

Hulporganisaties beweren altijd dat je solidair moet zijn voor die mensen in derdewereldlanden. In de werkelijkheid geven de meesten van die 'hulpverleners' niets om die arme mensen. Ze geven maar om één ding en dat is centen (en macht, maar in deze wereld zijn dat synoniemen).

De enige rede waarom ze zeggen dat je solidair moet zijn, is zodat we meer zouden geven. Ze zien een aardbeving als een kans voor meer geld te verdienen.

"Het ergste aan heeeel deze situatie, is dat we blijven geven en we blijven ons laten vangen voor zielige beelden en inspirerende slogans. Deze industrie is één van de meest corrupte en invloedrijke sectoren ter wereld."

Ik heb maar één boodschap voor jullie...

Geef je geld niet aan dit soort globale organisaties. Spendeer het aan mensen om wie je geeft, dingen die je graag ziet en als je toch iets wilt geven aan de maatschappij; geef het dan aan kleine betrouwbare plaatselijke organisaties.

Waarom zou je geld geven voor een Congolees in Congo te helpen, terwijl een straat verder een dakloze aan het verhongeren is?

Bedankt voor het lezen en wees verstandig

Update:

Ik wil even verduidelijken dat ik vind dat wij als belastingsbetalers, niet verplicht moeten worden om te betalen voor corrupte regimes in Afrika en corrupte 'hulporganisaties' die hun middelen misbruiken.

Onze leiders besparen miljoenen in de zorg, het onderwijs, welzijn en ga zo maar door. MAAR toch spenderen we miljarden aan foreign aid. Wij hebben daar zo goed als geen baat bij, maar toch moeten we er voor betalen EN de besparingen voelen.

Snappen jullie wat ik bedoel of ben ik gek om überhaupt te denken dat we dat geld beter gebruiken in eigen land? Laat het horen in de comments

Btw morgen Wattpad advertentie rant

My OpinionWhere stories live. Discover now