ADHD

159 25 26
                                    

ADHD' of beter bekend als de aandoening waar iedereen al van gehoord heeft maar waarvan slechts een kleine groep mensen echt weten wat het inhoud. Ik heb geen ADHD of iets in die aard, maar ik vind het onderwerp zeer interessant.

Dus wat is ADHD nu eigenlijk?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder of in het kort ADHD is een mentale stoornis die concentratieproblemen en impulsief gedrag kunnen veroorzaken. Een ander kenmerk van die stoornis is dat de mensen die dat hebben soms nogal hyperactief kunnen zijn.

Er zijn vier verschillende types van ADHD dus de kenmerken kunnen variëren naarmate het type.

ADHD-H is een vorm waarbij de persoon voornamelijk hyperactief en impulsief is. Deze mensen denken meestal geen twee keer na voor ze iets doen.

ADHD-I is de vorm waarbij de persoon voornamelijk problemen heeft met focussen en opletten.

ADHD-C is de meest voorkomende vorm en combineert de symptomen zoals problemen met opletten en hyperactiviteit.

ADHD-NOA is een vorm waarbij de persoon bepaalde kenmerken heeft van ADHD maar niet voldoet aan de criteria van ADHD.

Ongeveer 7 á 8 percent van de bevolking onder de 18 zou ADHD hebben. Deze cijfers zijn natuurlijk maar een ruwe schatting, maar er zouden duizende mensen zijn die niet gediagnosticeerd zijn voor ADHD die het weldegelijk hebben.

De kans dat je iemand kent met ADHD is zo goed als zeker. Ik ken persoonlijk heel veel mensen met ADHD en ik zie ze niet als mensen met een mentale ziekte ofzo. Ze zijn normaal en kunnen perfect zonder problemen in de samenleving meewerken.

Behandel mensen met ADHD gewoon zoals je mensen zonder ADHD zou behandelen.

Problemen bij ADHD

De problemen die mensen met ADHD zijn grotendeels een gevolg van hun slecht concentratievermogen. De problemen kunnen veranderen naarmate het ADHD type. Maar voornamelijk zijn de grootste problemen leermoeilijkheden. Daardoor hebben ze het moeilijker om in een onrustig omgeving niet afgeleid te raken.

Dit soort mensen zijn niet dom. Ze hebben het soms gewoon moeilijker om niet afgeleid te raken.

En dat was mijn mening. Ik hoop dat jullie er iets uit geleerd hebben en laat jouw mening horen in de comments.

En vergeet natuurlijk niet om te stemmen :)

My OpinionWhere stories live. Discover now