Disney (1937-1942)

99 22 15
                                    

In dit hoofdstuk ga ik mijn mening geven over bijna alle Disney animatiefilms. Ik doe dit in chronologische volgorde en het zal opgeplitst worden in verschillende hoofdstukken omdat er enorm veel Disney animatiefilms zijn.

Dit is mijn mening!!! Je hoeft je niet aangevallen te voelen als ik bepaalde films niet goed vind of er een andere mening er over heb.

Let's talk about Disney

Snow white and the seven dwarfs
(1937)

We beginnen hellemaal in 1937 met de allereerste animatiefilm ooit

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

We beginnen hellemaal in 1937 met de allereerste animatiefilm ooit. Sneeuwwitje was de eerste animatiefilm, voorheen werden er al korte animatiefilms gemaakt, maar nooit werd er zo'n 'lange' animatiefilm gemaakt.

De film werd een groot succes, het maakte gebruik van nieuwe technologieen van de tijd dat zorgde voor een spectaculaire film (voor de jaren '30 dan wel).

Mijn mening

Ik snapte in eerste instantie niet echt waarom deze film zo'n succes had. Het voelde oud en de stem van sneeuwwitje is gewoon zo irritant.

Maar toen ik wat research begon te doen, veranderde mijn mening over de film. Ik hield er geen rekening mee dat het ging om een film van 80 jaar oud. Het is een meesterwerk voor zijn tijd, maar ik kan niet anders dan de film vergelijken met een vervallen taart. Ik ben een fan van taart, maar je kan een taart maar voor zo lang houden totdat ze slecht wordt.

De film is ook veel duisterder dan ik me kon herinneren en sneeuwwitje komt nauwelijks in de film eigenlijk. Ik ben daar niet echt kwaad over omdat haar stem heel irritant is, maar toch verwachtte ik haar toch wat meer in de film.

Sneeuwwitje is een meesterwerk, maar het voelt verouderd, dat is niet echt raar. De film was immers niet gemaakt om 80 jaar later nog steeds even relevant te zijn. Het is een film die niet kan tippen aan de nieuwe animatiefilms van de 21e eeuw, maar het is een klassieker en in de jaren '30 was het een spectaculaire film. Dit was trouwens de favoriete film van Adolf Hitler, hij was een echte Disney freak.

Pinocchio (1940)

Pinocchio (1940)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
My OpinionWhere stories live. Discover now