Schuldig Zonder Bewijzen?

133 21 25
                                    

De laatste jaren bestaat er zoiets als 'Schuldig zonder bewijs'. Hiermee bedoel ik dat we vandaag de dag, snel mensen gaan veroordelen zonder bewijs. Met de #ME2 waanzin is dit alleen nog maar duidelijker geworden.

Let's talk about it

Ik wil even duidelijk maken dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen door middel van bewijzen en GEEN GEVOELENS.

'Gevoelens zijn vandaag belangrijker dan feiten. Dit vind ik zeer verontrustend, het voelt alsof we terug gaan naar de middeleeuwen. Iemand kon een paar eeuwen geleden nog iemand beschuldigen van hekserij zonder bewijzen en die persoon zou op de brandstapel terecht komen, ookal was hij of zij niet bezig met hekserij.'

In onze moderne samenleving komt deze vorm van 'recht' terug

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

In onze moderne samenleving komt deze vorm van 'recht' terug. Mensen kunnen zomaar beschuldigd worden door vreemden van allerlei misdaden die ze niet gepleegd hebben zonder dat er enig bewijs voor nodig is.

'Het is zelfs zo extreem dat de beschuldigde bewijzen moet tonen dat de beschuldigingen niet waar zijn, terwijl de persoon die iemand beschuldigd dat niet moet doen.

Stel je voor dat je opgesloten wordt voor moord ookal is er geen bewijs tegen je, gewoon omdat je niet kunt bewijzen dat je de moord niet hebt gepleegd. Snappen jullie wat ik bedoel?'

Soms gaat het ook niet over wat juist is, het gaat om wat de rest denkt dat juist is. Bijvoorbeeld jij weet dat de aarde rond is, maar als iedereen denkt dat de aarde plat is dan is de aarde ook ploat eh. Dat is niet correct, maar het gaat er om wat iedereen denkt dat correct is.

Daarom zijn feiten zo belangrijk, aan de hand van feiten kun je uitmaken of iets correct of incorrect is.....

#Me2

Aan het begin van de Me2 beweging was ik zeer blij. Honderde vrouwen en mannen kwamen naar buiten met hun verhalen over seksuele misbruik in Hollywood. Dit was in eerste instantie een teken dat niemand bang moet zijn om met zulke dingen naar buiten te komen, maar al snel veranderde het in waanzin....

Celebrities werden van alle kanten beschuldigd van verkrachtingen, aanrandingen en ga zo maar door. Ik zag veel woorden, maar ik zag maar weinig bewijzen. Mensen werden ontslagen en hun namen werden permanent besmeurd door valse beschuldigingen van gruwelijke feiten. Dit werd een waanzin....

"Er zijn een heleboel mensen die zulke gruwelijke daden verzinnen voor hun 5 minuten in de spotlight. Dit is alleen mogelijk omdat we een cultuur gecreeërd hebben waarin bewijsmateriaal niet meer nodig is om iemand te beschuldigen."

De media speelt in op dit soort waanzin door beschuldigende krantenartikels en misleidende titels te gebruiken (zonder inhoudelijk bewijs natuurlijk).

Ik las vanochtend een krantenartikel in een extreem Linkse krant waarin ze de vraag stellen 'Waarom is er nog geen steeds onderzoek geopend naar de beschuldigingen tegen Donald Trump van Seksueel misbruik?'

"Euhm even denken.... misschien komt dat wel omdat geen enkel van die zogenaamde 'slachtoffers' met bewijzen kwam. Ze kwamen met verhaaltjes die (waarschijnlijk) compleet verzonnen zijn en die niet ondersteund werden door bewijzen."

Ik begrijp zeer goed dat niet iedereen zo'n fan is van Donald Trump en dat is oke voor mij, maar blindelings mensen geloven zonder bewijzen als het gaat om zulke zware feiten, dat is gewoon absurd.

Er zijn mensen die liegen voor aandacht en geld, en het interesseert hen niet dat ze ontschuldige mensen door het slijk moeten halen voor te krijgen wat ze willen, gewoonweg walgelijk als je het mij vraagt.

Iedereen is ontschuldig tot het tegendeel bewezen is, dat is in ons rechtsysteem zo en dat moet daarbuiten ook zo zijn. Onthou dat....

Bedankt voor het lezen, vergeet niet te stemmen en laat jouw mening horen in de comments beneden.

Het volgende deel gaat geen rant worden zoals de voorbije delen, het zal een deel worden over zonnepanelen. Laat me in de comments weten ofdat je zelf zonnepanelen hebt of ooit hebt gehad :)

Ik wou eigenlijk een deel doen over de terreuraanslag in New-York, maar ik kon niet stoppen met lachen omdat ik constant moest denken aan die domme terrorist die zijn eigen mannelijk geslachtsdeel er af blies.... xD

Die man komt de volgende jaren niet meer vrij....

My OpinionWhere stories live. Discover now