PROBLEEM MET WATTPAD

246 30 42
                                    

Dit was een hoofdstuk dat ik op 5 augustus 2017 had gepubliceerd in het boek CreepyPasta, maar ik vond dit nu veel meer toepasselijk dan toen. Uiteraard zal ik het aanpassen met wat updates.

Voor meer context, raad ik iedereen aan om het vorige deel eerst te lezen.

__________________________

Het is me de laatste tijd opgevallen dat Wattpad steeds meer en meer problemen begint te krijgen.

De recentere updates zorgen namelijk voor meer problemen dan dat ze oplossen. Wattpad is trager dan normaal en er zijn meer glitches dan ooit tevoren.

Update: De problemen zijn nog steeds niet opgelost na meer dan 2 maand, er zijn wel wat problemen opgelost, maar de grote bugs en glitches zijn er nog steeds en iedere updates komen er bij.

Een paar updates geleden, kwamen er meer advertenties bij op de Wattpad app. Ik heb geen probleem dat Wattpad geld nodig heeft om het personeel en de servers te betalen, maar als je app dan zo broken is dat sommige functies gewoon onbruikbaar zijn dan is dat gewoon pure hebzucht.

Update: de update met de advertenties, kwam er zodat Wattpad nu €59,99 kon vragen voor een jaar geen advertenties meer te krijgen op de site. Het was toen pure hebzucht, maar nu is het nog veel erger.

De berichtenserver op Wattpad werkt op sommige momenten van de dag gewoon niet. Hierdoor is het vaak onmogelijk om berichten te sturen via Wattpad. Er zijn altijd veel problemen geweest met berichten sturen op Wattpad, maar de laatste tijd valt het wat meer op.

Update: ik moet eerlijk zijn nu, de bugs met de berichten zijn grootendeels opgelost. Ik heb er alleszins geen gehad in de laatste maand.

De Nederlandstalige Watty's zijn naar het schijnt ook uitgesteld omdat ze geen vrijwilligers hebben. Voor mij maakt dat eigenlijk niet veel uit want het is grotendeels toch vriendjespolitiek. Ik wilde het gewoon mededelen omdat velen van jullie meedoen aan de Watty's, zelfs ik deed mee met mijn boek 'My Ghost House'. Btw als je fan bent van verhalen in dit boek, zul je waarschijnlijk ook fan zijn van de verhalen die in dat boek staan dus zeker lezen, maar dat even terzijde.

Geen update: ik heb hier geen verdere research rond gedaan.

Wattpad krijgt meer geld van ons door nieuwe advertiemogelijkheden, maar de service wordt slechter. Ik spreek voornamelijk over de app omdat ik die het meeeste gebruik.

 Ik spreek voornamelijk over de app omdat ik die het meeeste gebruik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Het eerste dat ik zie wanneer ik de app open is reclame. Zeven rijen daaronder wederom reclame.

Update: geld op Wattpad wordt gebruikt voor voornamelijk 3 dingen

-Servers en onderhoud

-Personeel ( het grotendeel van het 'Wattpad Team' bestaat uit vrijwilligers)

-De 0,01% van schrijvers op Wattpad financieren met het geld dat schrijvers zoals mezelf en anderen hebben verdiend. Met andere woorden, Wattpad betaalt een zeer kleine selectie van schrijvers terwijl de rest hellemaal niets krijgt.

Ik wil niet klagen dat ik niets verdien met Wattpad, ik doe dit vrijwillig, maar het is gewoon niet eerlijk tegenover mij en andere.

Ik ben geen communist die vind dat Wattpad geen geld mag verdienen, maar als je meer geld verdient aan gebruikers, dan verwacht ik wel dat de service beter wordt. Dit is jammer genoeg niet het geval en de service wordt zelfs slechter door bugs en foutmeldingen.

Het is me ook opgevallen dat steeds minder mensen op Wattpad actief zijn en dat steeds minder nieuwe boeken views krijgen. De 'Wat is nieuw' functie is al meer dan een jaar kapot. Die functie was de beste manier voor nieuwe schrijvers om lezers te krijgen maar het werkt gewoon niet meer.

Update: deze bug is er nog steeds. Er zijn wel wat veranderingen gemaakt in de lay-out, maar er zijn nog steeds dezelfde soort problemen. Wattpad is op een korte tijd leeg gelopen en ik zie dagelijks de gevolgen.

Ik wil niet zeggen van 'f#ck Wattpad' maar ik wil gewoon dat ze die bugs en glitches eens oplossen die al soms jaren actief zijn in het systeem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik wil niet zeggen van 'f#ck Wattpad' maar ik wil gewoon dat ze die bugs en glitches eens oplossen die al soms jaren actief zijn in het systeem.

Update: Wattpad is nog steeds broken, de advertenties zijn nog agressiever geworden en je moet nu €59,99 betalen per jaar om geen advertenties meer te krijgen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar dat is gewoon duur en het is het gewoon niet waard.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen.

Heb je de glitches ookal gemerkt op Wattpad? Laat het horen in de comments. Laat jouw mening ook horen over de situatie met Wattpad.

Langste deel ooit

__________________

Update 30 november 2017

Ik heb een zeer rare glitch in Wattpad. Ik krijg geen meldingen meer wanneer mensen mij volgen, op één uitzondering na. Ik krijg alleen meldingen van nieuwe mensen die mij volgen als ze het woord 'User' in hun naam hebben, bijvoorbeeld User12345. Dit is de vreemdste glitch die ik al gehad heb op Wattpad. Het is eigenlijk best lachwekkend als je er over nadenkt xD

My OpinionWhere stories live. Discover now