Vluchtelingen (en migratie)

102 22 8
                                    

Sinds het conflict in het Midden-Oosten, zijn er miljoenen mensen naar Europa gekomen. Ik wil het er eens met jullie over hebben omdat ik vind dat het een zeer belangrijk onderwerp is dat heel onze maatschappij en onze cultuur kan veranderen.

Let's talk about it

"Ik ga starten met te zeggen dat ik er mij bij neer leg dat ik valselijk "racist" ga genoemd worden in de comments door mensen die het niet eens zijn met mijn mening en me daardoor willen beschilderen als een slecht mens, een racist en ga zo maar door.

In werkelijkheid ben ik absoluut geen racist, de huidskleur die je hebt interesseert mij helemaal niets. Blank, bruin, zwart,... ik behandel iedereen op dezelfde respectvolle manier, ongeacht de kleur van je huid of je ras. Laat dat duidelijk zijn."

Dit zal immers ook meer een hoofdstuk zijn over de problematiek en niet over de vluchtelingen zelf.

Let's get started

Miljoenen 'vluchtelingen' zijn de voorbije jaren naar Europa gekomen vanuit alle kanten van de wereld, maar voornamelijk uit het Zuiden en het Midden-Oosten.

Miljoenen 'vluchtelingen' zijn de voorbije jaren naar Europa gekomen vanuit alle kanten van de wereld, maar voornamelijk uit het Zuiden en het Midden-Oosten

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik heb er absoluut geen problemen mee dat die mensen naar Europa komen voor veilig te zijn, maar het gaat bij de meesten niet echt meer om veiligheid. Ze misbruiken de situatie in Syrië om naar Europa te komen. Ze reizen naar Europa met gammele bootjes om gebruik te maken van onze goedheid. Dit zijn mensen die hun leven op het spel zetten voor te kunnen profiteren van onze sociale zekerheid. Het gaat niet meer om veiligheid bij die 'vluchtelingen' , het gaat voor hen om geld. Is dit de schuld van die mensen?

"Nee dit is niet de schuld van hen. Het is de schuld van Europa dat zegt van 'laat ze maar komen. Wir schaffen das' en dit laat gebeuren. Merkel maakte een enorme catastrofale fout door dit te zeggen, maar in plaats van dat toe te geven en het probleem recht te zetten, doet Merkel en Europa niets omdat ze niet willen toegeven dat ze verkeerd waren."

We blijven die mensen ook steeds vluchtelingen noemen, maar eigenlijk zijn het gewoon economische migranten. Je bent een vluchteling als je naar een plek gaat waar het veilig is. Als je verder gaat naar andere landen waar je meer voordelen hebt, dan ben je een economische migrant.

"90% van alle mensen die met de boot naar Europa komen zijn trouwens geen vluchtelingen. Dit is geen opinie, dit is een feit"

Alle mensen die je ziet in die gammele bootjes zijn dus geen echte vluchtelingen, maar het zijn economische migranten. Dit is een detail, maar het helpt om te begrijpen dat die mensen nergens meer voor vluchten en dat ze veilig zijn (totdat ze de Middellandse zee oversteken ten minste).

"Duizenden mensenlevens gaan jaarlijks verloren omdat Europa het toe laat en de indruk geeft dat ze welkom zijn en dat iedereen mag komen. Wederom geef ik Europa de schuld en niet de 'vluchtelingen' zelf"

We hebben over heel Europa al grote problemen gehad met migranten en allochtonen voor de hele vluchtelingenproblematiek, maar nu komen er massaal nog meer bij

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

We hebben over heel Europa al grote problemen gehad met migranten en allochtonen voor de hele vluchtelingenproblematiek, maar nu komen er massaal nog meer bij.

"Persoonlijk steek ik die problematiek met migranten en allochtonen op een combinatie van overheden die te weinig doen om die mensen in te burgeren, en een te grote invoer van migranten. Dit was voor de hele problematiek en nu is het nog erger en hierdoor nog lastiger voor op te lossen"

De meeste niet EU-migranten in België en Nederland komen voornamelijk uit de Arabische wereld. Dit zijn mensen met totaal andere normen, waarden en geloven dan wij. Het is niet makelijk om die mensen te mengen in onze gemeenschappen en onze cultuur, dit heeft tijd en moeite nodig van beide kanten.

"Je kan immers niet zomaar een schaap in een paardenstal zetten en verwachten dat dat schaap zich als een paard gaat gedragen."

Nu is er van aanpassen geen sprake. Wij zouden met elkaar moeten leven, maar nu leven we naast elkaar bij wijze van spreken, en dat vind ik zeer jammer. Wederom wil ik opmerken dat dit niet allemaal de schuld is van onze overheden, het moet ook van twee kanten komen en nu gebeurt dat niet.

Ik kan nog zoveel zeggen en ik wil nog zoveel zeggen, maar ik ga het hier stoppen en verder gaan in een tweede deel. Dit onderwerp vind ik gewoon te belangrijk om het hier al te beëindigen.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen.

Laat jullie meningen horen over vluchtelingen op een respectvolle manier. Ik wil ze dolgraag horen en iedere mening wordt gerespecteerd.

Ik wil jullie ook nog eens bedanken voor de support op het vorige deel. Ik was zeer bang dat jullie het deel over moderne kunst een slecht deel zouden vinden, maar dat was niet zo en daar ben ik jullie dankbaar voor :-)

My OpinionWhere stories live. Discover now