Wat is Intelligentie? Ben jij Slim?

117 26 10
                                    

Dus ik vroeg me een paar weken geleden af wat intelligentie eigenlijk is. Vanaf wanneer ben je een intelligent persoon?

Let's talk about it

De meesten zien mensen met veel kennis als slimme mensen. Er zijn ook een hele hoop mensen die personen met een hoog IQ zien als intellectuelen.

Ze zeggen wel ' Kennis is macht' maar is dat ook waar?

Ik kwam tot de conclusie dat mensen met veel kennis intelligent zijn.....maar ik heb mijn conclusie veranderd toen ik achter mijn computer zat.

Ze zeggen wel eens ' Computers zijn zoals mensen' maar is die stelling correct?

Die stelling is correcter dan dat de meeste mensen durven beseffen. Dus door middel van een computer te vergelijken met een mens, ga ik uitleggen wat intelligentie is. Ik probeer het simpel te houden voor alle mensen die niet zo bekend zijn met computers als ikzelf.

Een computer bestaat net zoals mensen, uit een hele hoop componenten die nodig zijn om het geheel te laten functioneren.

Een hard disk (harde schijf) is een onderdeel van een computer dat data opslaat op een computer.  Het is te vergelijken met de kennis die je hebt.

Een processor is een component dat berekeningen uitvoert

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Een processor is een component dat berekeningen uitvoert. Het is het denkend onderdeel van de computer, die informatie verwerkt en berekeningen maakt. Je kan het vergelijken met het denkende gedeelte van je brein. De kracht van de processor kun je dan vergelijken met je IQ.

 De kracht van de processor kun je dan vergelijken met je IQ

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Een computer kan niet werken zonder beide componenten. Het kan niet werken zonder het geheugen van een hard disk en het kan niet werken zonder de verwerkingskracht van een processor.

Besluit

Dus intelligentie is geen kennis of IQ. Intelligentie is kennis en IQ. Je kan veel weten maar als je geen idee hebt wat je er mee kan doen, dan ben je er zo goed als niets mee.

Hetzelfde voor IQ, je kan een waanzinnig hoog IQ hebben van 160 maar als je niets weet dan ben je gewoon dom.

Mijn conclusie is dat je om intelligent te zijn veel moet weten maar ook een IQ moet hebben van bijvoorbeeld over de 115. Naar mijn mening is een relatief hoog IQ in combinatie met veel kennis, de formule tot intelligentie.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen

Zijn jullie het met mij eens of niet?  Wat is Intelligentie voor jullie? Laat het horen in de comments.

Btw het is ook een bewezen feit dat mensen met een hogere intelligentie ook vriendelijker zijn. Dus stemmen zou heel vriendelijk zijn ;)

My OpinionWhere stories live. Discover now