11 November

98 20 16
                                    

Vandaag is het 11 november. Het is wapenstilstand vandaag en precies 99 jaar geleden werd de wapenstilstand getekend tussen de Duitsers en de geallieerden in een treinwagon.

 Het is wapenstilstand vandaag en precies 99 jaar geleden werd de wapenstilstand getekend tussen de Duitsers en de geallieerden in een treinwagon

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Op 11 november 1918 veranderde de wereld en stopte de eerste wereldoorlog. De wereld is sindsdien een betere veiligere plek, ookal was er 15 jaar later een tweede nog gruwelijkere oorlog, deze wapenstilstand heeft nog steeds een grote invloed gehad op hoe wij nu vandaag in vrede kunnen leven.

Ik voel me zo slecht vandaag om te zien hoe de wereld nu zo verdeeld is. Wij leven in een gemeenschap waar we moeten kiezen tussen twee uitersten. Hoe kunnen we leven in een maatschappij waar alles zo kleurrijk is, maar toch op hetzelfde moment zo zwart en wit is.

Het leven is niet zwart- wit en honderd kaar geleden was dat ook niet zo. Iedereen ziet de Duitsers als de 'slechten' en de geallieerden als de 'goeden'. Dat is niet zo, de winnaars schrijven de geschiedenis en niet de verliezers. In werkelijkheid waren de meeste Duitsers ook maar mensen met families en vrienden. Zij wouden die oorlog evenmin als de geallieerden.

Oorlog is nooit een oplossing. Bij oorlogen zijn er alleen maar verliezers...

Sommige mensen reageren zo slecht op andere visies en andere meningen. Als we het hebben over bepaalde dingen, voelt het soms als een oorlog. De mensheid heeft tegenwoordig zo weinig respect voor elkaars meningen, het verdeelt ons en we hebben geen respect meer voor elkaar.


Ik roep vandaag op voor vrede op deze dag die wij in België wapenstilstand noemen. Het maakt me zo triest en kwaad om mensen te zien die zich willen afreageren op iemand met een andere visies en andere meningen.

Kunnen we gewoon niet luisteren naar elkaar en elkaars ideeën respecteren?

100 jaar geleden vochten mijn voorvaderen mee tegen de invasie van de Duitsers om België te beschermen tegen de Duitse expansie. En bibna honderd jaar later blijf ik vechten voor hetzelfde. Ik vecht voor mijn land zodat ik Belg kan zijn in België. Ookal is de methode die ik gebruik  'de kracht van het woord' niet dezelfde als honderd jar geleden, ik heb hetzelfde doel als mijn voorvaderen.

 Ookal is de methode die ik gebruik  'de kracht van het woord' niet dezelfde als honderd jar geleden, ik heb hetzelfde doel als mijn voorvaderen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik vraag nu even om een moment stil te staan bij al die mensen die gestorven zijn in de eerste wereldoorlog....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen.

Ik zet jullie aan om een leuk tekstje in de comments te zetten om de gesneuvelden te herdenken die vochten voor hun land :-)

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu