Abortus

196 24 28
                                    

Al decennialang is er een grote discussie over abortus. In België wou onze koning in 1990 zelfs de wet rondom abortus legaal maken, niet ondertekenen. Vandaag de dag is het al genormaliseerd, maar toch zijn er nog een hele hoop mensen die fundamenteel tegen abortus zijn.

Let's talk about it

Er zijn een hele hoop feministische groepen die een abortus zien als een soort van prestatie in het leven van een vrouw. Ik vind dat gewoonweg walgelijk, maar dat is gelukkig maar een zeer kleine groep in het feministische spectrum en ze vertegenwoordigen niet het geheel.

Toch word ik er ziek van om te weten dat er mensen rond lopen die een abortus zien als een prestatie en er met veel trots over praten, gewoonweg walgelijk....

Ik ben niet zo'n extreem conservatief persoon die denkt dat abortus verboden moet worden. Toch heb ik heel wat problemen met abortus. Persoonlijk ben ik voor het principe van 'Beter voorkomen dan genezen' in deze situatie.

Er zijn tientalle goede manieren voor een vrouw om niet zwanger te geraken. Trouwens het is belangrijk dat de man daar ook moeite voor doet, je bent immers altijd met 2 om een baby te maken.

Abortus moet op voorhand nooit een optie zijn, er zijn een hele hoop andere mogelijkheden....

Ik vind het belangrijk dat mensen zelf beslissen over wat ze doen met hun lichaam, maar bij een zwangerschap is het een beetje anders. Naar mijn mening zouden beide ouders akkoord moeten gaan met een abortus en niet alleen de moeder.

Wederom, je bent immers met twee om een baby te maken en ik vind ook dat men er met twee ook verantwoordelijkheid voor zijn....

Ondanks dat ik vind dat ouders zelf mogen kiezen of ze een abortus gaan laten uitvoeren, vind ik het grotendeels moreel verkeerd. Toch zijn er voor mij uitzonderingen die abortus niet moreel verkeerd maken. Als men weet dat een baby geboren zal worden met een serieuze aandoening of ziekte, dan vind ik dat abortus een goede optie is. Uiteraard zijn dit zeldzame uitzonderingen.

Ik vind ook dat onze regeringen geen subsidies moeten geven aan abortusklinieken. Slechts 2 mensen zijn verantwoordelijk voor een zwangerschap en dan vind ik ook dat die twee mensen het moeten bekostigen en niet het hele land door middel van belastingsgeld. Dat geld zou kunnen beter gebruikt worden aan dingen zoals scholen of mindervaliden.

Conclusie

Beter voorkomen dan genezen. Er zijn heel wat mogelijkheden om een zwangerschap te voorkomen. Doe het veilig en als je het niet veilig kunt doen, dan heb ik één simpele les voor je 'Doe het dan gewoon niet' . Wees verantwoordelijk in alles wat je doet en wees verstandig.

_________________________

Update

Ik las de comments van dit deel en velen hebben het over dat een abortus oke is als de vrouw verkracht werd. Daar ga ik absoluut mee akkoord, toch wil ik iedereen er op wijzen dat het niet vaak voorkomt in de realiteit. Mensen krijgen zo'n beeld dat die dingen vaak gebeuren in het echt omdat ze vaak gebruikt worden in soapseries en in televisieseries.

Ik vind dat vrouwen die echt verkracht zijn, de mogelijkheid moeten hebben om een abortus te laten doen. Ik gebruik het woord 'echt' omdat een groot deel van de verkrachtingen, vals zijn. Dit is in de laatste jaren een groot probleem geworden. Zo'n 10% van alle aangiften zouden complete verzinsels zijn en bij ongeveer een kwart van alle aangiften, zou het niet gaan om illegale feiten. Met andere woorden, dan zou het niet gaan om verkrachtingen.

Ik wil gewoon duidelijk maken, dat die dingen bijna niet voorkomen en de meeste mensen gaan er van uit dat het constant gebeurt omdat het vaak in series, soaps en boeken wordt gebruikt. De meeste zwangerschappen komen ook namelijk niet van verkrachtingen. De meeste abortussen gebeuren ook niet bij slachtoffers van verkrachting, slechts een zeer klein deel daarvan.

__________________________

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen.

Ik vind het zeer belangrijk om te praten over zulke dingen en ik vind het daarom ook belangrijk om jullie meningen te horen in de comments.

Ik weet dat dit een serieus onderwerp is, maar dit soort delen doet je nadenken over sommige dingen waar je normaal gezien nooit bij stil staat.

My OpinionWhere stories live. Discover now