Nucleaire Energie

133 26 6
                                    

Iedereen van jullie weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel met nucleaire energie. Nucleaire Energie wordt bestempeld als gevaarlijk en enorm schadelijk voor het milieu, maar is dat echt zo? Ik heb me verdiept in Nucleaire energie en ik ben tot een verassende conclusie gekomen die vele van jullie zal verbazen.

Let's talk about it

Dus hoe wordt Nucleaire Energie eigenlijk gemaakt?

Nucleaire energie wordt gemaakt door kernsplitsing. Door kernsplitsing ontstaat er warmte en die warmte wordt gebruikt om water op te warmen. Hierdoor ontstaat er stoom en dat wordt gebruikt om turbines te laten bewegen. Die turbines wekken zo energie op in de vorm van elektriciteit die we kunnen gebruiken voor allerlei toepassingen.

Milieu

De stoom die uit de torens komt van kerncentrales, is dezelfde stoom die gebruikt wordt om de turbines te laten bewegen. Het water komt nooit direct in aanraking met het radioactieve materiaal, dus de stoom die uit de centrale komt is bijna niet schadelijk voor het milieu, het is immers niets meer dan waterdamp. Het is ook niet schadelijk voor de omgeving.

Het enige nadeel aan kernenergie is het kernafval. Het kernafval moet op speciale plaatsen worden gehouden zodat het volledig is afgesloten van de buitenwereld. Het wordt op veilige plaatsen bewaard waardoor er geen gevaar is voor het milieu en voor de algemene gezondheid.

Is het gevaarlijk?

Begrijp me niet verkeerd. Het heeft bijna geen impact op het milieu, maar het blijft gevaarlijk in verkeerde handen. Sommige kerncentrales zijn verouderd en dat kan zorgen voor mogelijk gevaarlijke situaties. Als de installatie niet inorde is, kan er radioactieve straling ontsnappen.

Alternatieven

Er zijn honderde alternatieven voor kernenergie maar meestal zijn die alternatieven niet rendabel genoeg, zeer schadelijk voor het milieu of kan nooit elektriciteit op grote schaal opwekken.

Er zijn honderde alternatieven voor kernenergie maar meestal zijn die alternatieven niet rendabel genoeg, zeer schadelijk voor het milieu of kan nooit elektriciteit op grote schaal opwekken

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Steenkoolcentrales zijn zeer slecht voor het milieu en hebben een slecht rendement.

Windturbines en stuwdammen zijn zeer milieuvriendelijk maar ze kunnen niet heel veel energie opwekken

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Windturbines en stuwdammen zijn zeer milieuvriendelijk maar ze kunnen niet heel veel energie opwekken. We zouden heel wat windturbines moeten plaatsen om slechts een klein deel van de nucleaire energie te kunnen vervangen. Dat kost te veel geld en het neemt zeer veel plaats in beslag. Persoonlijk ben ik ook geen fan van windturbines in het landschap.

Zonnepanelen zijn goede alternatieven om energie op te wekken, maar het maken van zonnepanelen zou ook niet zo goed zijn voor het milieu. Net zoals bij windturbines, moeten we veel zonnepanelen hebben om een kleine fractie van de nucleaire energie te kunnen vervangen.

Conclusie

Nucleaire energie is één van de meest milieuvriendelijke energiesoorten die er zijn. Het is aanzienlijk milieuvriendelijker dan de steenkoolcentrales en de andere alternatieven. Het enige probleem dat er is, is dat mensen er veilig en verantwoordelijk mee om moeten gaan.

Wij hebben moderne en veilige kerncentrales nodig. Het heeft een slechte naam gekregen door de meltdown in Chernobyl in 1986 en de ramp in Fukushima van 2011 als ik me niet vergis, maar het is de meest rendabele en stabiele manier om energie op te wekken. Het vervangen van kernenergie zou miljarden kosten en het zal niet veel resultaat hebben.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen

Wat vind jij van Nucleaire energie nadat je dit hebt gelezen? Laat het me weten in de comments. Ik wil dolgraag jullie meningen horen :-)

Ik wil nog even zeggen dat ik bezig was aan een hoofdstuk over Catalonië, maar ik veranderde mijn mening nogal, dus ik besloot om gewoon opnieuw te beginnen en vandaag een ander hoofdstuk te publiceren. De kans is groot dat Catalonië morgen de onafhankelijk aankondigt, dus ik probeer daar ook wat rekening mee te houden.

My OpinionKde žijí příběhy. Začni objevovat