Racisme

223 26 9
                                    

De laatste jaren wordt het woord 'Racist' meer en meer gebruikt. Gelukkig genoeg is racisme de laatste 10-20 jaar gedaald tot een absoluut minimum. In het Westen is het nauwelijks nog te vinden, slechts een paar individuen houden zich nog bezig met het haten van mensen op basis van hun huidskleur (ras).

Jammer genoeg zie ik vandaag de dag dat het woord 'racist' of 'racisme' constant misbruikt wordt in onze samenleving. Het woord racist is in minder dan 10 jaar veranderd van een woord met betekenis en invloed tot een stopwoordje voor sommige mensen.

Als je een fan bent van bepaalde politieke partijen zoals de Partij Van de Vrijheid in Nederland, het Front National in Frankrijk, UKIP in het Verenigd koninkrijk en het Vlaams Belang in België, dan wordt je door vele mensen valselijk als een racist gezien. Dit soort partijen zijn: tegen massamigratie, tegen de Islamisering en voor eigen cultuur. Ze praten over grote problemen in onze samenleving waar andere partijen niet over durven praten omdat ze bang zijn om kiezers te verliezen. Dit zijn GEEN racisten, dit zijn mensen die durven te praten over bepaalde dingen rondom migratie.

Islam is geen ras?

Een grote misvatting rondom racisme is dat Moslims een ras zijn. Dit is NIET het geval. Moslims, Christenen en Joden zijn geen rassen en iedereen die dit denkt zijn niet correct. Als je mensen haat omwille van hun religie dan ben je daarom nog geen racist hoe raar dat ook kan klinken voor sommige mensen. Racisme gaat over rassen en niet over relegie, cultuur of wat dan ook.

Omgekeerd racisme

Ik wil het hier niet te lang over hebben, maar omgekeerd racisme bestaat gewoon niet. Racisme is racisme, je moet niet bepaald blank zijn om een racist te kunnen zijn.

Conclusie echte racisten

Welke persoon is nu zo dom om iemand te veroordelen vanwege zijn/haar huidskleur. Je kan niet zomaar iemand de titel geven blank goed en zwart slecht of omgekeerd. Ondanks dat racisme een hele normale natuurlijke menselijke reactie blijft, is racisme niet iets om trots op te zijn.

Echte racisten zouden zich moeten schamen en mensen veroordelen voor hun huidskleur kan niet in een hedendaagse Westerse wereld. Vroeger zou ik zeggen van 'veroordeel deze echte racisten', maar ik ben tot de conclusie dat meer haat niet de oplossing is. Je moet echte racisten leren dat er niets mis is met mensen met een andere huidskleur.

Wetenschap

Uiteraard moeten we niet vergeten dat iedereen gelijk is, MAAR niet iedereen is daarom ook hetzelfde. Er zijn verschillen tussen rassen en dat komt omdat onze rassen zich hebben aangepast aan hun omgeving of hun leefomstandigheden. Dit is zeer normaal en dit heet evolutie en het is een essentieel onderdeel van ons bestaan en onze vooruitgang.

Vele mensen vinden dit soort van statements al racistisch, ookal is het ondersteund door de wetenschap. Het is niet racistisch om te zeggen dat zwarten gemiddeld sneller kunnen lopen dan blanken, maar het is wel racistisch om te zeggen dat zwarten gemiddeld een lager IQ hebben dan blanken. Er is een dubbele standaard tussen blank en zwart en dat is absoluut verkeerd. Uiteraard zeg ik niet dat alle zwarten dom zijn, er zijn zelfs zwarten die slimmer zijn dan ikzelf, maar we kunnen niet zomaar doen alsof iedereen hetzelfde is en dat is het probleem dat ik heb met vele mensen.

'Slachtoffers'

Ik vind ook dat er veel mensen met een andere huidskleur zich in een soort van slachtofferpositie willen zetten. Sommige mensen beweren dat de maatschappij racistisch is om zo een rede te hebben voor het één en het ander. 'Ik werd niet aangenomen omdat ik zwart ben' dat soort dingen hoor je veel, maar kan het niet zijn dat je niet werd aangenomen voor een job omdat er een betere kandidaat was? Jammeren over dat je geen succes hebt omdat je een bepaalde huidskleur hebt, dat is verkeerd. Mensen zoals Will Smith, Obama, Ben Carson,..... Zij jammeren niet over dat ze slecht behandeld worden omwille van hun ras en ze zijn heel succesvol geworden.

Om af te sluiten wil ik zeggen dat we moeten oppassen met wat we 'racisme' noemen. Kritiek hebben op een cultuur of religie is geen racisme en het heeft niets met de kleur van je huid te maken. Wat echt racisme betreft, ik vind dat we die mensen moeten laten zien dat mensen haten omwille van hun huidskleur (ras) niet kan, maar haat tegenhouden mag geen nieuwe haat creëren want het lost niets op....

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Ik hoop dat jullie wat geleerd hebben uit deze mening en ik hoop dat de meeste van jullie verstaan wat ik wilde zeggen. Laat jouw mening achter in de comments :-)

Het volgende deel gaat gaan over klimaatverandering en ik hoop dat jullie ook uit die mening iets kunnen leren ;)

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu