FILMS EN ONNODIGE SEQUELS!!!

100 22 19
                                    

Ik ben een grote filmliefhebber. Jarenlang kijk ik al films van allerlei genres en talen. De laatste jaren zie ik ook een hele hoop remakes en sequels van klassiekers en het maakt me niet erg gelukkig.

Let's talk about it

De filmindustrie is de laatste jaren enorm veranderd. Een paar jaar geleden ging het nog om orginele 'nieuwe' ideeën, maar nu gaat het om sequels, prequels en remakes.

 Een paar jaar geleden ging het nog om orginele 'nieuwe' ideeën, maar nu gaat het om sequels, prequels en remakes

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

De terminator franchise is een goed voorbeeld van een franchise die gewoon gemolken wordt door Hollywood. Vijf films en één tv-serie met nog een zesde film op komst. De eerste film kwam er in 1984 en 33 jaar later is Hollywood er nog niet klaar mee. Arnold Schwarzenegger is intussen al 70 jaar en zal in de volgende film ook te zien zijn.

De laatste terminator films waren trouwens grote teleurstellingen bij fans, maar het blijft verkopen en daarom blijft Hollywood sequels maken bij deze franchise omdat ze weten dat de fans het toch niet kunnen laten. Dit is een trend in Hollywood, kapitaliseren met de naam van de franchise. Ze blijven sequels maken totdat het niet meer winstgevend is en dan stoppen ze er mee.

Pirates Of The Caribbean is één van mijn favoriete filmfranchises en ik hou van elke film in de reeks

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pirates Of The Caribbean is één van mijn favoriete filmfranchises en ik hou van elke film in de reeks. Toch zie ik een degradatie in kwaliteit en passie, Johnny Depp heeft in de laatste films enorm veel moeite om zijn karakter te spelen, het voelt soms zelfs alsof hij een karakter speelt dat zijn karakter uit de eerste films wilt naspelen. Snappen jullie wat ik bedoel?

Ik zei nooit dat dit een simpel deel was eh ;)

Disney wilt, zoals bij de terminator franchise, elke cent uit de pirates franchise melken omdat ze weten dat mensen toch gaan blijven kijken. Ik ben een fan van de laatste film, maar de meeste fans haten het. Volgens mij gaat er nog één film komen en dan binnen tien jaar komt er een remake of een prequel.

Zo zit Hollywood in de 21e eeuw in elkaar en het frustreert me...

Met pijn in men hart wil ik het ook hebben over een franchise die me zeer dicht bij het hart ligt. Ik wil het hebben over Star Wars....

I'm getting killed in the comments...

Jarenlang ben ik al een trouwe Star Wars fan. Ik genoot zelfs van de prequels..... op zen minst de laatste film in de prequel trilogie. Ik geniet van die films, maar ik weet ook wel dat die films alleen nog maar gemaakt worden voor geld. Lucas vond dat het genoeg was, maar hij kreeg een bod van Disney dat hij niet kon afslaan.

Geld is geld eh...

De prequels waren een vergissing en de sequel is gewoon kapitaliseren op Star Wars. Het mogen dan wel goede films zijn, naar mijn mening is het gewoon overkill. Ik heb zelfs gehoord dat ze weldra gaan beginnen aan een 4e Star Wars Trilogie....

 Ik heb zelfs gehoord dat ze weldra gaan beginnen aan een 4e Star Wars Trilogie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Spinn-offs, videogames, speelgoed, batterijen,.... De Star Wars franchise is op zoveel manieren gemolken. Alles met Star Wars verkoopt zelfs zoals random als Batterijen.

Conclusie

Ik heb het gehad over de een paar franchises, maar er zijn er zoveel. Ghostbusters, Friday The 13e, Halloween, The Fast and the furious, Saw, Shrek, Barry Potter, Scary Movie, The texas Chainsaw.... het zijn er zoveel.

Het grootste probleem dat ik heb, is dat filmstudio's het liever op safe spelen in plaats van orginele films te maken. Het is altijd meer rendabel om een film te maken over iets dat succes had in het verleden, dan iets orgineels te beginnen.

Ik ben van mening dat schrijvers en regisseurs vandaag de dag, te weinig creatieve vrijheid krijgen om de films te maken die ze willen maken en die ze in hun hoofd hebben. Regisseurs maken nu gebruik van dezelfde clichés en verhalen als vroeger. Die clichés in films zijn niet altijd slecht, maar ik voel dat de filmindustrie nu weinig inovatie heeft. Ik wil meer orginele films zien in plaats van om de zoveel tijd een vervolg te zien op dezelfde filmreeksen.

Het adverteren van nieuwe dingen is altijd duurder en lastiger dan het adverteren van dingen die al een naam hebben. Dit is bij films zo, maar ook bij games en series.

De Hollywood formule in de 21 eeuw is simpel. Probeer zoveel mogelijk geld uit een franchise te halen totdat de kwaliteit van de films zo slecht zijn dat niemand die films nog koopt, daarna wacht je een paar jaar en maak je een remake, als die niet goed (rendabel) is probeer je het jaren later opnieuw.

Ik wil niet dat de filmreeksen waarvan ik hou, zo worden uitgemolken dat mensen alleen nog maar de slechte films gaan herrineren en vergeten hoe goed het orgineel was.....

Maak terug orginele films Hollywood. Vandaag zien we te veel reboots, sequels, prequels, presequels, spinn offs en remakes. Ik weet dat het duurder is om van start te beginnen, maar op termijn is dit het beste voor jullie en voor heel de industrie.

Ik hou van films en daarom zeg ik dit. Orginalieit is voor mij belangrijker dan nostalgie...

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen.

Wat zijn jullie favoriete filmreeksen/ franchises? Laat het horen in de comments en laat me ook weten wat jullie mening is

My OpinionWhere stories live. Discover now