De Laatste Wattpad Rant.... (Ik Stop)

71 12 15
                                    

Ik heb de laatste uren eens zeer goed nagedacht over Wattpad. Ik heb eindelijk eens een zekere beslissing gemaakt, en ik heb besloten dat ik met mijn Wattpad account STOP.

'Velen van jullie gaan denken dat ik niet serieus ben omdat dit al de 10e keer is dat ik dit zeg, maar ik heb zeer goede redenen om te stoppen met dit account.'

Let's talk about it

De meesten van jullie zullen wel al gehoord hebben over de 'Adpocalyps' op Youtube. Duizenden Youtubers werden gelabeld door Youtube als niet advertentievriendelijk, en hun het geld van die video's werd weggenomen.

Dit gebeurde op 'gevoelige content'. Dit waren voornamelijk drama, haat, politieke en horrorvideo's.

Maar wat heeft dat met mij te maken?

Rond deze periode begon ik een serieuze daling te zien in views en stemmen op Wattpad. Zo'n 25%-50% minder views en stemmen op 1 dag tijd.

Ik ging er vanuit dat het gewoon een zeer slechte dag was voor Wattpad, maar de daling werd permanent. Ik zoch antwoorden en ik kwam tot het besluit dat mensen mijn boeken gewoon niet meer wilden lezen. Dit was NIET het geval, maar ik had dat op dat moment niet door. Ik ging letterlijk kapot aan het idee dat mijn boeken slecht waren en dat daarom niemand mijn boeken wou lezen.

Ik ben toen ook gestopt omdat ik gewoon te veel nadacht over die constante dalingen in lezers.

Maar zoals elke goede reisvogel, kwam ik altijd weer terug met het idee dat ik het kon veranderen en terug lezers zou krijgen. Dit werkte voor een tijdje, het werkte om terug wat lezers bij te krijgen, maar opnieuw kwam er een daling en ik bleef verder werken en ik bleef door gaan, maar ik ging alleen maar achteruit.

Het horrorgenre zakte volledig in. Ik dacht dat dit mijn schuld was omdat ik het hele genre vernieuwd had en het herbouwd had op de basis van mijn boeken. Dus het was logisch dat als mijn boeken zouden instorten, het hele genre zou instorten.

Ik voelde me zeer schuldig voor iedereen in het genre. Voor Sem, voor Jade, voor Your- writer en voor de rest van de schrijvers in het horrorgenre. Daarom stopte ik opnieuw in de hoop dat het genre zichzelf terug zou opbouwen als ik er niet meer was.

Dit werkte niet en dus keerde ik na een maand alweer terug. Op dit moment had ik niet veel zin meer om nog veel horror te schrijven, maar er waren een paar die-hard fans die me overhaalden om toch verder te schrijven aan horror. Deze die-hard fans zijn voornamelijk allemaal weg nu.

Ik heb altijd een probleem gehad met denken dat alles mijn schuld is. Ik zeg voor bijna alles sorry en dit was ook in deze situatie.

Ik dacht na en ik kwam tot het besluit dat heel deze situatie NIET mijn schuld was. Het hele genre was NIET ingestort door mij zoals ik eerst dacht.

Dit was allemaal de schuld van Wattpad!!!!

Het was niet toevallig dat dit begon na de Adpocalyps op Youtube. Wattpad had hetzelfde probleem. Ze creëerden een algoritme dat bepaalde genres benadeelde. Geen enkel genre is namelijk zo onvriendelijk voor adverteerders dan het horrorgenre. Ik kreeg nooit geld voor mijn boeken, maar wattpad wel. Daarom beperkte het de advertenties in horrorboeken en omdat dit beperkt was in horrorboeken, gingen ze ook discrimineren tegenover horrorschrijvers.

Want Wattpad blijft een hebzuchtig bedrijf dat alles doet om een euro meer te verdienen!! Als je minder geld verdiend aan een genre ga je het ook niet meer promoten en dat is exact hetgene dat Wattpad deed!!

Mijn boeken werden weinig tot niet meer gepromoot en daardoor verloor ik lezers en kreeg ik geen nieuwe lezers meer om de mensen te vervangen die weg gingen.

Ik ging van duizend lezers op een paar uur naar ongeveer 100 lezers per dag in de loop van een paar weken.

Dit is niet eerlijk, maar het leven is nu eenmaal niet eerlijk! Ik heb geprobeerd om het systeem te verslaan door uitstekende verhalen te schrijven, maar er komt een punt waarop ik besefte dat de stroming te sterk was om verder te zwemmen.

Ik heb ook een zeer 'controversieel' boek waar ik mijn meningen geef. Die meningen zijn niet in lijn met de meningen van Wattpad rondom dingen zoals de LGBTQ of migratie. Ik weet niet of dit een effect had op de status van mijn account, maar we hebben Youtube, Twitter, Facebook en andere sites die gelijkaarde 'censorship' doorvoeren voor conservatieve controversiële meningen te onderdrukken.

Het zou me niet verbazen dat Wattpad mijn account ook zou onderdrukken door mijn meningen. Deze praktijk noemen ze 'schadowbanning' en het gebeurt constant op andere sites!

WATTPAD STAAT VOL MET PURE PORNO MET AFBEELDINGEN, EN NIEMAND DOET ER IETS AAN! DIT KOMT OMDAT NIEMAND DE NEDERLANDSTALIGE VERSIE VAN WATTPAD ONDERHOUD!!!

Ik kan hier niet tegen op gaan en daarom heb ik besloten om gewoon te stoppen met dit account en opnieuw te beginnen op een ander account.

Ik hoop dat jullie dit begrijpen. Ik wil dit niet doen, maar deze situatie is slecht voor mijn zelfvertrouwen en ik kan gewoon niet verder gaan met mijn account omdat het door mijn horrorcontent tegen mij gediscrimineerd wordt.

Het spijt me.

Falke

Ps: ik wil duidelijk zijn dat ik stop met dit account en deze boeken. MAAR ik heb al een nieuw account gemaakt gisteren waar ik opnieuw ga beginnen.

My OpinionWhere stories live. Discover now