Transgenderisme Tieners?

96 21 14
                                    

In het vorige hoofdstuk heb ik het al gehad over transgenderisme bij kinderen. Voor meer context raad ik iedereen aan om dat hoofdstuk eerst gelezen te hebben.

Waarschuwing dit is een zeer controversieel onderwerp en daarom raad ik iedereen wederom aan om respect te hebben voor elkaar in de comments. Vat mijn meningen niet persoonlijk op.

Gisteren had ik het over transgender kinderen en ik liet duidelijk horen dat ik het er niet mee akkoord was. Vandaag ga ik het hebben over transgenderisme bij tieners.

Let's talk about it

Transgenderisme bij kinderen en bij tieners lijkt misschien grootendeels hetzelfde, maar het is totaal verschillend.

Bij transgenderisme bij kinderen zijn de ouders vooral de personen die zulke dingen pushen. Bij tieners zijn het vooral de tieners zelfs die dat willen, niemand gaat hen pushen om van geslacht te veranderen.

"Iedereen voelt zich in de puberteit altijd anders dan de rest. Je voelt je raar en dat is niet abnormaal aangezien je lichaam ineens grote hoeveelheden hormonen of feromonen begint aan te maken."

Zelfs ik voelde me raar in die periode. Ik zat met veel onzekerheden en ik voelde me anders. Was ik anders? Nee, op je 18e of 19e begin je pas te beseffen dat je eigenlijk even gewoon bent als de rest van de hoop.

Je lichaam maakt in je tienerjaren enorm veel stoffen aan. Dit kan zorgen dat je emotioneler wordt en hierdoor jezelf soms een beetje depressief voelt. Je voelt je soms niet jezelf in je lichaam en dat is doodnormaal in je tienerjaren.

"Maar tieners weten niet dat het doodnormaal is en ze gaan op zoek naar antwoorden. Waarom voel ik me anders? Wat is er mis met me? Dat zijn slechts een paar dingen waar tieners antwoorden op zoeken. Hier komt het transgender aspect ter sprake."

Tieners zien tegenwoordig overal dingen over transgenders en op een gegeven moment komen ze tot de waanzige conclusie dat ze zich anders voelen omdat ze transgender zijn. Ze maken zichzelf wijs dat ze geboren zijn als het verkeerde geslacht en dat dit de oorzaak is dat ze zich zo depressief en anders voelen.

Op TV en op het internet zien ze dan transgenders die gelukkig zijn/lijken. Ze zien een gemanipuleerd beeld van de realiteit. Om transgenderisme te promoten gaan ze heus geen depressieve transgenders in de kijker brengen. Ze gaan alleen het positieve in beeld brengen en de slechte dingen verbergen en dat is logisch als je iets wilt promoten.

Maar het heeft gevolgen. Die onzekere depressieve tieners willen ook gelukkig zijn en dus denken ze dat ze gelukkiger zouden zijn als transgender.

"In de werkelijkheid zijn er geen ongelukkigere mensen dan transgenders. Het zelfmoordcijfer bij transgenders is torenhoog. Uit onderzoek blijkt dat zo'n 30% van alle transgenders op z'n minst één zelfmoordpoging hebben gepleegd. Uit diezelfde studie bleek ook dat 42% van de transgenders een geschiedenis hebben met zelfverminking (zichzelf snijden,....). Wederom torenhoog."

De redenen die de politiek correcte media wilt geven voor deze hoge cijfers, zijn voornamelijk verbonden met 'Transphobia'. Ik ga niet ontkennen dat dit een factor kan zijn, toch ben ik niet geheel overtuigd.

Ik denk dat transgender tieners met hoge verwachtingen zitten. Ze denken dat ze gelukkig gaan zijn als een ander geslacht en meestal zijn ze in het begin gelukkig, maar al snel beseffen die tieners dan dat er niet veel veranderd is. Hun lichaam is anders, maar de rest is hetzelfde en de depressie komt terug.

"Uiteraard spreek ik niet voor iedere transgender tiener. Er zijn er ook die heel gelukkig zijn met heel hun 'transitie'. Maar laten we eend hebben over de gevolgen."

Hormoonblokkers zijn vanaf 12 jaar toegestaan en dit kan de hele ontwikkeling van een tiener omver gooien. Het kan ervoor zorgen dat transgenders later in het leven geen kinderen meer kunnen krijgen. Ze worden met andere woorden dus onvruchtbaar (dit is onomkeerbaar), als ze voor de puberteit beginnen.

"De meeste tieners vinden onvruchtbaar zijn geen groot probleem. Pas later in het leven beseffen ze dat het een groot probleem is, maar dan is het te laat en onmogelijk om zelf kinderen te krijgen."

Wederom is het niet gezond om de natuurlijke opbouw van je lichaam spontaan te onderbreken of te veranderen. Dit kan problemen veroorzaken later in het leven.

"Het klinkt misschien als een understatement en ik ga waarschijnlijk als een oude man klinken maar 'tieners weten niet altijd wat goed voor hen is'. Vroeger had ik allerlei ondoordachte radicale ideeën en gedachten toen ik zo oud was, maar nu denk ik terug en denk ik over wat voor een idioot dat ik vroeger was.

Ik heb gelukkig nooit zo'n gedachten gehad, maar ik ga eerlijk zijn dat ik heel wat slechte beslissingen heb gemaakt toen ik een tiener was en om eerlijk te zijn maken tieners constant slechte beslissingen of je het nu wilt toegeven of niet."

Spijt?

Om af te sluiten wil ik ook nadrukken dat vele transgenders spijt hebben en terug willen gaan naar hun oorspronkelijk geslacht. Dit is uiteraard mogelijk, maar bepaalde dingen kunnen niet ontdaan worden. Je vruchtbaarheid is weg en het komt niet meer terug, hoe graag je dat ook wilt.

Sommige mensen zien transgenderisme als een trend en zoals elke trend gaat het na een tijdje weer over. Het is misschien een rare vergelijking maar je kunt het vergelijken met de fidget spinner trend. Sommigen worden misschien kwaad als ik het een trend noem, maar als je goed nadenkt kun je de gelijkenissen duidelijk zien.

Conclusie

Ik denk niet dat je als tiener zo'n grote beslissing kunt maken. Er zijn veel mensen die een tatoeage zetten als ze jong zijn en er later dan enorm veel spijt van hebben, van geslacht veranderen is nog wel een paar stappen verder. Je daden hebben gevolgen en dit heeft veel gevolgen.

Sommige tieners denken dat ze volwassen genoeg zijn voor zulke beslissingen, maar in de realiteit is dat meestal niet zo. Wacht met zo'n grote beslissing te nemen tot na de puberteit, dat is mijn mening en daar ga ik het bij laten.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen.

Laat je mening horen over transgenderisme bij tieners. Neem mijn mening niet persoonlijk, ik wil mensen gelukkig zien en ik denk niet dat dit zo'n goede manier is.

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu