Trump VS Noord-Korea!

70 15 31
                                    

Gisterenavond, werd het langverwachte gesprek tussen Trump en Kim Jong-Un gecanceld. Dit lijkt een ongelooflijke terugval, maar...

Let's talk about it

Trump kreeg zeer veel kritiek omwille van zijn beslissing om het gesprek te annuleren, van zowel Links en Rechts

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Trump kreeg zeer veel kritiek omwille van zijn beslissing om het gesprek te annuleren, van zowel Links en Rechts. Toch vind ik dit (gezien de hele situatie) de beste beslissing, en Trump heeft een plan. Dit maakt deel uit van zijn tactiek om het beste uit de deal te halen. Hoe vreemd het ook klinkt, politiek is één groot spel en het is niet zo verschillend als monopolie, Wie is de Mol en Cluedo.

Voor ieder spel heb je een betere tactiek nodig dan de rest, anders verlies je....

Uiteraard staat er veel op het spel, maar het is een machtsspel en Trump en Kim spelen gewoon het politieke spel om te winnen. Maar dat even terzijde natuurlijk.

In de voorbije weken, waren er een hoop spanningen tussen de VS en Noord-Korea. Dit begon toen Noord-Korea de gesprekken met Zuid-Korea tijdelijk annuleerde omwille van gezamelijke militaire trainingen tussen de VS en Zuid-Korea.

Een week of drie geleden, werd de situatie geëscaleerd door een interview dat Trump's veiligheidsadviseur John Bolton gaf over de Noord-Korea situatie.

Een week of drie geleden, werd de situatie geëscaleerd door een interview dat Trump's veiligheidsadviseur John Bolton gaf over de Noord-Korea situatie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

John Bolton zei dat Trump's aanpak gelijkaardig zou zijn als het Libische model van het begin van de 2000 met dictator Kadhafi en het Bush regime. Kadhafi was aan het dreigen met nucleaire wapens, en het Libische model/deal heeft dit voorkomen.

Dit Libische model was effectief, maar toen kwamen Brak Obama en Hillary Clinton....

Door onrust in de Arabische wereld, begonnen er rellen uit te breken, en die rellen werden geweldadig. In een loop van tijd stond heel de Arabische wereld op z'n kop, en de VS begon de rebellen te steunen door middel van hen wapens te geven. Deze rebellengroepen werden later IS groepen, maar dat even terzijde.

My OpinionWhere stories live. Discover now