Werkloosheidscijfers en Migratie

49 9 0
                                    

Een punt dat vele tegenstanders van massamigratie vaak gebruiken, is de bewering dat migranten onze jobs komen afnemen. Deze claim is absoluut niet correct ten opzichte van hooggeschoolden en midden- geschoolden, de claim is wel correct als het gaat om laaggeschoolden. De werkloosheidsgraad van laaggeschoolden (14%) in België is dubbel zo hoog als het Nationale gemiddelde (6%).

Let's talk about it

Een hele hoop extreem linkse politici, beweren dat we migranten nodig hebben omdat we te weinig arbeidskrachten hebben. Deze bullshitartiesten zijn Verkeerd!

Waarom zijn ze zo verkeerd?

Sinds het begin van de industriële revolutie, zijn we onze arbeiders aan het vervangen door machines. Met de ongeloofelijke revolutie in technologie van de laatste jaren, is dit proces in een stroomversnelling gekomen. Vroeger hadden we sterke arbeiders nodig, nu hebben we mensen nodig met verstand. Arbeiders worden vervangen door machines en de aard van onze economie veranderd.

Van de 1000 arbeiders vandaag, zullen er binnen 10 à 20 jaar misschien nog maar 100 van over blijven. Dit komt omdat dagelijks een hoop nieuwe technologieën worden ontwikkeld die er voor moeten zorgen dat minder arbeiders nodig zijn in hun productieproces. Machines mogen dan duur zijn op korte termijn, arbeiders zijn veel duurder op lange termijn EN het belangrijkste aspect 'ze klagen niet'. Machines staken niet en ze vragen ook niet om opslag, mensen doen dit wel en als je een bedrijf hebt zal je zelden last hebben met machines en iedere dag wel last hebben met arbeiders.

Geen belediging tegenover arbeiders enzo, mensen over het algemeen klagen gewoon over alles en nog wat. Zo zijn we gewoon. Vanuit een bedrijfsstandpunt is het dus veel meer rendabel om mensen te vervangen door machines.

Het punt dat ik wil maken is dat we steeds minder en minder laaggeschoolde jobs nodig hebben, maar toch voeren we steeds meer mensen in die laaggeschoold zijn.

De meeste niet-EU migranten zijn namelijk laaggeschoold, dit zijn geen dokters, wetenschappers, ingineurs zoals de media ons wilt laten geloven.

In de jaren '50 - '70 hadden we een industrie die bestond uit mijnbouw, omdat we te weinig arbeiders hadden die dit werk wilden doen, voerden we 'gastarbeiders' aan vanuit voornamelijk Italië, Marroko en Turkije.

Toen dit niet meer rendabel was, hadden we die arbeiders ook niet meer nodig. Sommigen gingen terug naar hun land, anderen bleven dan weer hier. Velen van deze voormalige 'gastarbeiders' konden daarna geen jobs meer vinden en kwamen dan in ons sociaal vangnet terecht.

Het was heel moeilijk/onmogelijk voor deze 'gastarbeiders' om ander werk te zoeken, ze waren immers nooit geïmigreerd op een correcte manier. De staat of de lokale gemeenschappen deden daar zelfs de moeite niet voor omdat ze toch 'gastarbeiders' waren. Als iemand te gast is dan verwacht je uiteraard niet dat ze gaan blijven, dus ga je ook geen voorzorgsmaatregels treffen voor het geval dat ze wel blijven.

Er was dus geen sprake van integratie (inmengen in de lokale cultuur), maar er was wel sprake van 'segregatie'. Deze mensen lieten hun families overkomen van hun thuisland via 'gezinshereniging' en zo onstonden er buitenlandse culturen en gemeenschappen die naast de Belgische cultuur liepen. Deze culturen hadden andere waarden, andere normen, andere religies, andere talen en ga zo maar door.

Deze culturen werden groter en vormden groepen in onze landen/steden. In vele grootsteden werden hele wijken overgenomen door deze groepen, zelfs in de stad waar ik heb gewoond was dat het geval, dit zorgde voor meer verdeeldheid en meer afstand tussen de Belgen en de migranten.

Door die afstand was er nu bijna helemaal geen sprake meer van integratie en hierdoor werd de kloof nog groter. Dit maakte het voor die mensen moeilijk om onze taal te leren, dat het nog moeilijker maakte om voor die mensen jobs te vinden. Hieruit ondstond er armoede en uit armoede ontstond er misdaad.

In 2013 waren er cijfers dat ruim 45% van alle mensen in de Belgische gevangenisen Moslims waren. In Frankrijk zou dat volgens sommige bronnen ~70% zijn, een realistisch cijfer is eerder 50 tot 60%, maar het blijft een torenhoog cijfer. Dit heeft bijna niets te maken met het feit dat ze Moslims zijn, wel met het feit dat ze in gemeenschappen leefden die niet geïntregeerd zijn.

Het is logisch dat als 6% van de populatie verantwoordelijk is voor 40% tot 50% van alle zware misdaden, dat er binnen de lokale bevolking een woede of zelfs een afkeer ontstaat tegen zulke groepen. Zo'n woede of afkeer is niet nodig, je moet iedereen behandelen als een individu en iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar fouten, toch kan ik deze mensen het niet helemaal kwalijk nemen om zo te denken. De cijfers zijn gewoon te hoog.

Maar wat doet de regering er aan?

We importeren meer en meer migranten en op deze manier importeren we ook meer en meer van deze problemen. We importeren laaggeschoolde arbeiders die misschien zeer goedkoop zijn, maar die we niet nodig hebben en die op termijn gaan zorgen voor problemen.

In de nabije toekomst gaan we al problemen genoeg hebben met jobs te zoeken voor laaggeschoolde Belgen, we hoeven er heus geen meer.

We moeten van ons hart een steen maken en alleen mensen binnen laten die een bedrage kunnen leveren aan onze economie zoals dokters, zakenmensen, intelectuelen en ga zo maar door.

Nu laten we één der wie binnen, mensen die beweren minderjarig te zijn terwijl ze 24 à 25 jaar oud zijn, profiteurs die alleen maar naar hier komen voor het geld. Dit soort mensen horen hier niet!

De regering moet ook eens werk maken om migranten die hier al jaren zijn te integreren in België. Moslims die goed geïntregeerd zijn, zullen beter zijn voor onze economie en het helpt hen om uit de armoede te geraken. Dit zal er voor zorgen dat gevangenis niet constant vol zitten, dat er veel minder migranten uitkeringen moeten waardoor de staat meer geld heeft voor nuttige dingen zoals de modernisering van het onderwijs.

We moeten de mensen integreren die we al hebben, en dat lukt niet als we jaarlijks tienduizende mensen binnen laten van buiten de EU, die dezelfde problemen gaan geven als de 'gastarbeiders' van 40- 50 jaar geleden. Problemen waar we vandaag nog steeds de gevolgen van zien.

Bedankt voor het lezen, vergeet niet te stemmen en te volgen.

Wat denk jij? Hebben we meer laaggeschoolde migranten nodig? Laat het horen in de comments

My OpinionWhere stories live. Discover now