Pesten (+mijn Persoonlijke Ervaringen)

112 26 19
                                    

Een paar dagen geleden ging er een video viraal over een jongen die gepest werd. Zijn naam is Keaton Jones en het filmpje van hen is hartverscheurend.

Dit is een hele emotionele video en het toont dat er nog steeds in vele scholen problemen zijn met pesten. Ik weet dat er veel contoversie is rondom de video, maar ik ga het daar niet over hebben.

Ik ga het vandaag hebben over pesten over het algemeen....

Let's talk about it

Ik wil beginnen met mijn eigen persoonlijke ervaringen met pesten. Dit klinkt misschien zeer vreemd, maar ik ben gepest geweest en ik ben zelf ook eens voor één dag geschorst geweest voor 'Cyberpesten'.

"Laat me even uitleggen waarom ik geschorst werd, want het is niet zo zwart wit als het op het eerste zicht lijkt. Ik werd geschorst omdat ik een post gemaakt had op mijn Facebookprofiel over iemand. Het was niets extreems ofzo, het ging over dat ik genoeg had van die gast en dat hij over het algemeen een rotzak was. Die gast had geen Facebook ofzo en ik wilde gewoon wat van me afschrijven.

De volgende dag werd ik uit de les gehaald en kreeg ik onmiddelijk een schorsing. Ik kon niets uitleggen en ik kon mezelf niet verdedigen. Ik kreeg de kans voor iets te zeggen, maar het zou letterlijk niets veranderd hebben. Ik was trouwens heel emotioneel omdat ik nooit een sanctie had gehad ofzo. Ik was letterlijk een modelleerling, nooit problemen gehad in alle jaren dat ik daar naar school ging."

Ik klaag misschien over die dingen, maar ik snap wel dat ik in de fout was. De sanctie die ik kreeg was zwaar overdreven en het diende om een voorbeeld te stellen tegen pesten.

"Het feit dat ik nu nog niet heb verteld, is dat die gast mij voor 2 jaar had gepest. We waren soort van vrienden, maar ik werd letterlijk en figuurlijk behandeld als een boxbal. Die gast spuwde op mijn boekentas.... bijna iedere dag. Hij was de persoon die mij peste voor jaren en vanaf het moment dat ik iets durfde te doen, werd ik geschorst en behandeld als een soort van 'crimineel'."

We hebben het daarna wel uitgepraat en we waren voor een tijd beste vrienden.

Maar in mijn laatste jaar werd ik constant door een gast die twee jaar ouder was dan ik. Ik ben maar 1m 70 en hij was veel groter dan ik. Ik negeerde hem voor een hele tijd, maar die rotzak bleef maar verder en verder gaan. Het waren trouwens voornamelijk alleen maar woorden en gemene opmerkingen, maar na een tijdje brak er iets bij mij.

"Er vond dan een incident plaats tijdens aarderijkskunde waar hij me voor heel de klas zowat uitschold en uitlachte."

Ik ben niet trots op hetgene dat ik nu ga zeggen, maar ik wil eerlijk zijn en ik wil een idee geven van wat er door het hoofd gaat van iemand die tot het uiterste gedreven werd.

"Ik stond zeer dicht bij op te staan, mijn stoel te pakken en zijn rotkop in te slaan. Gelukkig bleef ik kalm en bleef ik zitten. Ik liet het gebeuren en deed niets op dat moment, maar ik wist dat het niet zo verder kon gaan voordat ik hem iets zou aan doen. Dus ik deed het slimme."

Die avond stuurde ik een bericht naar de graadcordinaator om te zeggen wat er aan de hand was. De volgende dag mocht ik op een gesprek komen en ze steunde me en ze voelde wel wat er aan de hand was. Jammer genoeg had ik zo lang gewacht (laaste week van de middelbare school) dat ze niet veel kon doen. Ik was zeker dat hij van school zou gestuurd worden als ik een paar maanden eerder iets had gezegd..... tot de dag van vandaag heb ik daar nog altijd spijt van.

Ik vraag niet om medelijden. Ik wil gewoon dat jullie niet dezelfde fouten maakten als ik. Pak het aan voor het begint, bij mij begon het met geplaag over het accent dat ik had omdat ik uit een andere provincie kwam.

Bedankt voor het lezen. Dit was een moeilijk deel voor me dus vergeet niet om te stemmen en vergeet ook niet te denken over mijn fouten, want je kunt nu eenmaal leren uit andermans fouten.

Misschien maak ik ooit nog wel een deel 2, maar ik zag de video en ik wilde er wat over praten. Het volgende hoofdstuk zal nog steeds over zonnepanelen gaan :-)

My OpinionWhere stories live. Discover now