Unicef Testament Tv-spot (Hebzucht)

282 32 10
                                    

Unicef is een organisatie die zich voornamelijk in zet voor de kinderen in derdewereldlanden. Voor de hulp te kunnen bieden, rekenen ze op donaties en foreign aid (ontwikkelingshulp). Dit zorgt ervoor dat Unicef jaarlijks miljarden krijgt uit donaties.

Hetgene waar ik het nu over wil hebben is een tv-spot van Unicef.

Ik zag deze tv-spot op Één vandaag en voor de mensen die het niet kunnen bekijken, Unicef probeert met deze spot mensen aan te zetten om Unicef op te nemen in hun testament.

Deze spot is voornamelijk gericht op oudere mensen die aan het einde van hun leven zijn. Deze mensen zijn meestal veel vrijgeviger en veel goedgeloviger dan de meeste volwassenen. Het is daarom duidelijk dat Unicef met deze spot misbruik wilt maken van de vrijgevigheid en goedgelovigheid  van de oudere bevolking.

Met deze spot geven ze een indruk dat ze maar een organisatie van aasgieren zijn die gebruik maken van de dood van anderen om nog wat meer miljoenen te incasseren

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Met deze spot geven ze een indruk dat ze maar een organisatie van aasgieren zijn die gebruik maken van de dood van anderen om nog wat meer miljoenen te incasseren.

Ze geven de indruk dat die ouderen een soort van held gaan zijn voor die kinderen in die arme landen, maar in werkelijkheid zullen ze donor nummer 2375921 ofzo zijn. Ze proberen die arme oudere mensen te manipuleren met zielige beelden van graatmagere kinderen en inspirerende woorden zoals 'een kans op een toekomst'.

Dit soort spots zijn maar voor één ding gemaakt en dat is compassie creëren en hierdoor miljoenen, misschien zelfs wel miljarden euro's op te scheppen.

Een paar jaar geleden was er een lek bij Unicef en daaruit bleek dat de CEO van Unicef toen 1,2 miljoen dollar per jaar verdiende. Unicef zei dat dit geen juiste informatie was en maakte bekend dat de CEO iets meer dan 250 000 euro per jaar verdiende per jaar. Voor een zogenaamde hulporganisatie die werkt met vrijwilligers vind ik dat zeer veel. Ik zeg niet dat de CEO dat bedrag niet verdiend heeft, maar voor een hulporganisatie vind ik dat dat echt niet door de beugel kan, zeker niet als jouw organisatie ouderen manipuleert om Unicef in hun testament te zetten.

Conclusie

Ik haat het dat Unicef zich focust op oudere naïevere ouderen. Ik hou van ouderen en ik haat het dat mensen profiteren van hun goedheid en vrijgevigheid. Een organisatie die globaal jaarlijks miljarden krijgt, zou geen geld meer moeten proberen te krijgen van een vrijgevige oudere mensen.

Ondanks mijn rant over de Tv-spot van Unicef, vind ik wel dat geld geven aan hulporganisaties door middel van je testament, een goede manier is om mensen te helpen. Geef jouw geld dan niet aan dit soort organisaties, geef het aan plaatselijke lokale organisaties die je kan vertrouwen met je geld.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Laat jullie meningen horen in de comments. Was ik te hard voor Unicef of was mijn kritiek rechtvaardig? Ik wil dolgraag jullie meningen horen.

Sorry dat ik het deel over horrorfilms nog niet heb gepubliceerd, maar ik zag de spot op tv en ik moest dit deel gewoon maken. Maar ik beloof dat het volgende deel over de problemen met horrorfilms zal gaan.

My OpinionWhere stories live. Discover now