VIDEO-ADS OP WATTPAD?!?!

67 18 17
                                    

Wattpad heeft EINDELIJK onze gebeden gehoord en heeft ons video-ads gegeven. Zo goed als iedereen zat daar op te wachten..... voor mensen met autisme wil ik even verduidelijken dat dit hele stukje tekst sarcasme was....

Let's talk about video ads

Een paar maand geleden was er bij Wattpad een zeer belangrijke vergadering. De CEO van Wattpad kwam binnen gestormd, klopte met zijn hand op de tafel en riep;

Hoe kunnen we op een zeer korte tijd het leven zuur maken van onze gebruikers en er nog heel wat GELD aan verdienen ook?

Het antwoord was video-ads, maar niet zomaar video ads..... oh nee nee beste vrienden. We hebben het hier over ads die je NIET kan skippen! Je moet zelfs een paar seconden wachten voor de ads geladen zijn. Het meest frustrerende aan die ads is dat ze geluid hebben.

Stel je voor je zit achteraan in de bus wat van mijn horrorverhalen te lezen, je veranderd van hoofdstuk en je geluid staat op max. Heel de bus denkt van 'oh der is daar weer ene simpelen die candy crush aan het spelen is', terwijl je alleen maar wat aan het lezen was op Wattpad.

Of erger! Een groot deel van mijn lezers lezen mijn verhalen tijdens de lesuren. Stel je voor dat je rustig een boek aan het lezen bent in de les, en dat er dan vol volume een video advertentie wordt afgespeeld. De leerkracht wordt boos, je gsm wordt afgenomen en je mag een uurtje langer blijven.

Dit zijn maar voorbeelden van hoe video-ads je leven kunnen verpesten, maar even serieus.

In het verleden heb ik geklaagd over de hoeveelheid nieuwe ads die er te zien waren op Wattpad, maar nu gaat het te ver met de komst van irritante video-ads. Deze ads zijn er maar voor 1 ding en dat is GELD! Uiteraard gaat dat geld niet naar de schrijvers, het gaat voor 100% naar Wattpad zelf.

Er komt een punt waarop je te veel uit de gebruikers wilt halen en dat punt is Wattpad gepasseerd met de invoer van video-ads.

Iedere keer moet ik zeggen dat ik snap waarom ze geld nodig hebben, maar dit is niets meer dan een vieze aanpak om meer geld te verdienen aan advertenties EN de lezers zo irriteren dat ze Wattpad Premium aanschaffen.

Voor mensen die niet weten wat Wattpad premium is. Wattpad premium is de peperdure service van Wattpad die er voor zorgt dat je geen advertenties meer hoeft te zien..... voor een zeer hoge prijs natuurlijk.

Ik weet niet meer precies hoeveel het was per maand, maar ik dacht dat het zo'n € 6,99 per maand was. Je krijgt geen extra content of premium boeken, nee alleen een nieuwe achtergrondkleur en de mogelijkheid om geen advertenties meer te hoeven zien.

KOOP DIT NIET!!!

Wattpad wilt met deze irritante ads de lezers irriteren zodat ze Wattpad Premium gaan aanschaffen. Wat is de volgende stap? Lootboxes? Het lijkt er op dat deze mensen alles doen voor een nikkel.

Bij YouTube zijn video-ads frustrerend, maar het is ook een platform voor video's. Wattpad is dit niet! Wattpad is een platform voor tekst te delen in de vorm van E-books. Bij YouTube krijg je alleen ads als de maker van de video dit wilt en er gaat een groot deel van de winsten van advertenties naar de makers, bij Wattpad gaat wederom alles naar Wattpad en de schrijvers krijgen NADA NOPPES NIETS!

We kunnen de ads zelf niet afzetten, mijn boeken bevatten meestal korte hoofdstukken dus de meesten van mijn lezers krijgen dus om de 3 à 4 minuten een video-ad voorgeschoteld.

Dit is absoluut niet goed voor Wattpad. Voor de 5 mensen die Wattpad Premium nu gaan aanschaffen, gaan er gewoon 100 gebruikers weg. Dit is een zet die op korte termijn zeer rendabel is, maar die op lange termijn catastrofisch zal zijn voor Wattpad.

Het is duidelijk dat er niet veel zakenmensen zijn bij Wattpad, want dit is absoluut een kortzinnige move. Misschien ben ik verkeerd en weten ze dat Wattpad niet meer te redden is, en proberen ze nu op een korte termijn zoveel mogelijk uit Wattpad te halen voordat het niet meer kan.

FIX YOUR SHIT WATTPAD!!!

Bedankt voor het lezen, vergeet niet te stemmen en te volgen. Ik heb een nieuwe video op mijn YouTube kanaal dus ga maar een kijkje nemen :)

Wat denk jij? Vind je video-ads iets goed of vind je het even irritant als ik ze vind? Laat het horen in de comments

My OpinionDonde viven las historias. Descúbrelo ahora