Disney (1947- 1951)

100 22 7
                                    

De periode die ik besproken heb in het vorige deel, ging over de zogenaamde 'Golden Age' van Disney. Ik was niet echt een fan van die periode om eerlijk te zijn, het was revolutionair dat is zeker, maar vandaag de dag zijn die films niet meer zo entertaining.

Na de golden age, voegde de VS zich in de oorlog in Europa. Animatie was zeer duur in die periode en een groot deel van het animatieteam werd opgeroepen om te gaan vechten tegen de Axis. Disney hield zich in deze periode ook bezig met het maken van anti-Nazi propaganda.

 Disney hield zich in deze periode ook bezig met het maken van anti-Nazi propaganda

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

De Disneyfilms tijdens de oorlog zijn daarom ook niet zo 'goed'. Het waren eerder kortere verhalen die na elkaar afgespeeld werden. In 1947 kwam disney met de film 'The adventures of Ichabod and mister toad'. Dit was het verhaal van mister toad en het verhaal van Sleepy Hollow.

Sleepy Hollow (1949)

Dit is een film die ik erg waardeer

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dit is een film die ik erg waardeer. Het is misschien niet zo revolutionair als de andere Disney verhalen, maar als een grote horrorliefhebber kan ik dit enorm waarderen.

Dit is eigenlijk gewoon de animatie van het legendarische verhaal van Irving Washington. Dit is het orginele halloweenverhaal over de hoofdloze ruiter die een brandende pompoen heeft als hoofd.

Ik zie dit niet als een Disneyfilm, het is een geweldig verhaal en Disney heeft het bijna woord voor woord overgenomen, maar je voelt de Disney invloed niet echt.

De humor in deze film is ook niet voor iedereen. Het hoofdpersonage wordt beschreven als een magere man die verzot is op eten en op vrouwen. De humor is er op of er onder, niet veel over te zeggen eigenlijk. Het eerste deel van de film kan dan ook nogal saai over komen, maar de laatste 8 minuten zijn het wachten waard.

Dit is ook geen lange film, slechts een half uur lang. Wederom voelt deze film redelijk oud en het is zo'n film waar het er op of er onder is. Ik hou van deze film, maar ik begrijp ook dat niet iedereen zo'n horrorfn is zoals ik.

Dit mag dan wel een animatiefilm zijn, het heeft niet echt een duidelijk doelpubliek. Je merkt ook duidelijk dat deze film enorm uitgerekt is, veel details voor maar weinig verhaal. Deze film kon net zo goed 12 minuten zijn en nog steeds een goed verhaal kunnen vertellen.

My OpinionWhere stories live. Discover now