Medelijden Zoeken Op Wattpad (Pandering)

112 24 50
                                    

De meesten van jullie weten waarschijnlijk niet wat het woord 'Pandering' betekent, het is een Engelse term die gebruikt wordt als iemand zichzelf constant in een bepaalde positie zet voor aandacht te krijgen.

Een goed bijvoorbeeld daarvan, zijn mensen die zich constant in een slachtoffer positie zetten om zo medelijden, sympathie of aandacht te krijgen van anderen.

Let's talk about it

Tegenwoordig zijn er enorm veel van dit soort 'panderende' boeken op Wattpad. Dit zijn boeken die uitsluitend bestaan om medelijden op te wekken bij hun lezers.

"Er is natuurlijk een groot verschil tussen iemand die schrijft over hun slechte negatieve situaties of hun gevoelens om zo de negativiteit van zich af te kunnen schrijven, en iemand die gewoon over negatieve situaties schrijft uitsluitend om medelijden en sympathie op te wekken bij hun lezers. "

De schrijvers van die boeken zijn constant bezig over hoe slecht hun leven wel niet is. Sommigen zijn bezig over alle aandoeningen die ze hebben en hoe ze zich daar bij voelen.

Die 'panderende' delen beginnen meestal heel zielig met een emotioneel verhaal dat zwaar overdreven is, daarna wordt er uitgelegd hoe slecht de persoon zich voelt met hun situatie. Ten slot zeggen ze soms zoiets als 'Ik hoop dat jullie wel allemaal gelukkig en gezond zijn'. Dat is een vorm van manipulatie zodat je je schuldig gaat voelen voor die persoon omdat jij het wel goed hebt en hoerdoor ga je meer de neiging hebben om die persoon te steunen en aandacht te geven.

"Die delen zijn zodanig gemaakt dat je wel medelijden moet hebben met die personen, ookal zijn hun situaties meestal overdreven of worden ze gewoonweg alleen in een negatief daglicht getoond. Dit is pure manipulatie om medelijden en sympathie op te wekken en om aandacht te trekken."

Er zijn zelfs mensen die een valse situatie creëren in hun boeken om zo aandacht te trekken. Een half jaar geleden waren er bijvoorbeeld heel wat zwangerschapsaccounts op Wattpad, dankzij mijn onderzoeksjournalistiek en mijn vastberadenheid zijn de meeste van deze accounts niet meer actief.

"Dit soort mensen logen over alles. Er was zelfs één iemand die zo graag aandacht wou trekken door zwanger te zijn dat ze meer dan 5 fake zwangerschapsaccounts had gemaakt. Ze veranderde haar naam dan naar Nora, Venja, Lisa en ga zomaar door. De situaties waren zo onrealistisch en walgelijk dat ik gewoon moest ingrijpen.

Op één van haar accounts was ze een tiener die verkracht was door haar leerkracht Frans en zo zwanger was geraakt. Op een andere account was ze dan 19 en de moeder van 5 of 7 kindjes. Het meest walgelijke was dat ze deed alsof haar 'zoon' leukemie had. Ze liet zelfs foto's zien van kindjes met leukemie die ze zomaar van het internet had gehaald. Ze deed dit voor aandacht en sympathie te krijgen van naïeve jongere lezers.

Na nog wat boeken gaf ze toe dat al haar accounts fake waren en beloofde ze dat ze het niet meer ging doen. Nog geen 5 dagen later had ze weer een nieuw zwangerschapsboek."

Ik wil het er gewoon niet meer over hebben. Het punt is gewoon dat dit soort mensen alles doen voor aandacht te krijgen, al moeten ze liegen over verkrachting, moord, zwangerschap, kanker en ga zo maar door.

Sinds vorig jaar zijn er ook enorm veel depressie boeken. Een hele hoop van deze boeken zijn er uitsluitend om aandacht te krijgen van een specifiek publiek. Uiteraard het grootendeel van de depressie boeken zijn geschreven door mensen met echte depressie die hun problemen gewoon van zich willen afschrijven, maar een hele hoop zijn er geschreven voor aandacht.

"Het is soms zo overdreven wat sommige mensen zeggen dat ik er soms gewoon medelijden van krijg hoe hard ze proberen. Ik maak daar zelfs grapjes over door op een satirische wijze dit soort mensen na te doen. Mijn populairste voorbeeld is van 'Mijn buik doet pijn, kun je dit, dit en dit voor me doen'. Sommige mensen snappen die humor niet en denken dat ik serieus ben, maar ze hebben ook niet de dingen gelezen die ik heb gelezen."

Er zijn mensen op Wattpad die beweren dat ze verkracht zijn, dat hun ouders vermoord zijn, dat ze kanker hebben. Ik heb zelfs info over iemand die zogenaamd gestorven zou zijn en eigenlijk nog leeft, gewoon voor de aandacht die hij/zij daarvan eou krijgen. Dit zijn wel extreme voorbeelden, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel.

Ik wil jullie gewoon allemaal waarschuwen voor die manipulatie van sommigen om medelijden op te wekken en aandacht te krijgen van goede mensen als jullie. Ikzelf ben al talloze keren gemanipuleerd geweest door zulke mensen.

Laat je niet vangen door die manipulatie en wees geen schaap die de rest van de kudde blindelings volgt.

Bedankt voor het lezen, vergeet niet om te stemmen en te volgen :-)

Ik hoop dat jullie snappen wat ik concreet bedoel en ik wil nog even duidelijk maken dat de meeste schrijvers die over negatieve dingen in hun leven schrijven, hun problemen gewoon van zich af willen schrijven en niet uit zijn op aandacht of medelijden, dus wees niet te streng voor die mensen.

My OpinionWhere stories live. Discover now