Ontwikkelingshulp (Gratis Geld)

372 29 10
                                    

In de moderne wereld is het moeilijk om te geloven dat onze regeringen jaarlijks miljarden aan belastingsgeld zomaar weg geven. Jammer genoeg is dit het geval met ontwikkelingshulp voor zogenaamde derdewereldlanden. Ik ga nu wat schokkende cijfers geven, daarna ga ik mijn mening geven over die cijfers dus hou vol.

In totaal spendeerde België in 2015 zo'n 1,9 miljard euro aan ontwikkelingshulp. Dat is zo'n 170 euro per inwoner van België. Met andere woorden, iedere Belg heeft gemiddeld 170 euro weggeven aan ontwikkelingshulp. In Nederland was dat in 2015 nog erger. Nederland gaf in 2015 zo'n 5,3 miljard euro uit aan ontwikkelingshulp.

Onze regeringen schenken achter onze rug jaarlijks miljarden aan belastingsgeld weg aan ontwikkelingslanden

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Onze regeringen schenken achter onze rug jaarlijks miljarden aan belastingsgeld weg aan ontwikkelingslanden. Dat geld komt voornamelijk van de werkende Belgen en Nederlanders, die mensen zijn absoluut niets met die ontwikkelingshulp integendeel zelfs. We moeten meer belastingen betalen en het belastingsgeld dat we betalen, zal niet gebruikt worden aan hoognodige infrastructuur in eigen land.

Het frustreert me gewoon dat onze regeringen liever geld uit geeft aan scholen in Afrika, dan dat ze geld zouden uitgeven aan de renovatie van onze oude schoolgebouwen die langzaamaan instorten. Ik bedoel dat niet eens figuurlijk, scholen in België storten letterlijk in, dit komt omdat er gewoon geen geld is om die scholen te renoveren.

Er is geen geld, maar toch geven ze miljarden aan corrupte regimes en zogenaamde hulporganisaties. Ben ik de enige die vind dat dit niet kan?

Sommige van die organisaties hebben het lef nog om geld te vragen aan de werkende mensen door middel van emotionele chantage. Door middel van beelden te tonen van uitgehongerde kinderen in Afrika hopen ze om een schuldgevoel opwekken zodat we blijven geven en geven.

Ik begrijp dat we solidair moeten zijn met de minderbedeelden, maar dat kan ook in eigen land in plaats van dat we geld geven aan dictators die al jarenlang aan de macht zijn in Afrika

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik begrijp dat we solidair moeten zijn met de minderbedeelden, maar dat kan ook in eigen land in plaats van dat we geld geven aan dictators die al jarenlang aan de macht zijn in Afrika. Het geld wordt niet gebruikt voor een sterkere regering op te bouwen maar waarschijnlijk wel voor de opbouw van een gigantisch zwembad in de achtertuin van één of andere minister.

Persoonlijk vind ik dat we maar mogen investeren in drie belangrijke dingen:
-Voedsel
-Onderwijs
-Voorbehoedsmiddelen: kinderen kosten nu eenmaal geld. Een Afrikaans gezin komt nauwelijks toe met het voedsel dat ze hebben, meer monden om te voeden gaat dat echt niet verbeteren hoor integendeel.

Ik wil niet dat miljoenen mensen gaan sterven in Afrika van de honger, maar als je naar de geschiedenis kijkt, kan je duidelijk zien dat zomaar geld geven niet helpt.

Conclusie

Ik heb geen probleem met mensen die geld geven aan goede doelen, maar persoonlijk vind ik niet dat de regering zich daar mee moet bemoeien. Als je geld wilt geven dan geef je het gewoon, maar nu worden we gedwongen om geld te geven. De Belgische staatsschuld is dieper dan het Marianentrog (diepste punt van de oceaan) en toch geven we miljarden weg alsof het kleingeld is.

 De Belgische staatsschuld is dieper dan het Marianentrog (diepste punt van de oceaan) en toch geven we miljarden weg alsof het kleingeld is

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

In Brussel ontstaan er gigantische zinkgaten, maar er is geen budget om de riolering te moderniseren.

In Brussel ontstaan er gigantische zinkgaten, maar er is geen budget om de riolering te moderniseren

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Scholen storten in omdat er geen budget is om ze te renoveren, maar wederom 'Geen geld mensen. We geven liever miljarden aan mislukte regimes'. We moeten stoppen met ontwikkelinggeld te geven en we moeten meer geld investeren in onze eigen landen.

Update:

Ik wil even verduidelijken dat ik wil dat iedereen het goed heeft in de wereld, maar het is duidelijk dat de methodes van belastingsgeld gooien naar Afrika NIET de oplossing is. De enige landen die iet wat succesvol zijn in Afrika, daar zijn hun economieën opgebouwd door de Europeanen zoals Zuid-Afrika.

In België is er vaak sprake over dat we over 20-30 jaar geen geld meer hebben om mensen pensioenen te geven waar ze heel hun leven voor gewerkt hebben.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen :)

Laat jouw mening achter in de comments. Denk je dat we moeten stoppen met geld te geven of denk je dat we meer moeten geven?

Laat me ook in de comments weten wat jullie willen lezen in volgende delen. Het volgende deel gaat gaan over de problemen met horrorfilms tegenwoordig.

My OpinionWhere stories live. Discover now