Mijn Traumatische Jeugd

133 30 31
                                    

Ik heb lang getwijfeld om het verhaal rond mijn traumatische jeugd met jullie te delen. Ik heb het er nog steeds zeer moeilijk mee om er over te praten, maar ik denk dat het belangrijk is om er over te praten en een signaal te geven naar anderen toe dat je alles niet moet opkroppen.

Ik werd jarenlang fysiek en emotioneel mishandeld door mijn moeder.....

Het begon allemaal toen ik een jaar of zes was. Mijn vader had een alcoholprobleem en was zelden tot nooit thuis. Hij wilt dat niet toegeven, maar hij zat praktisch iedere avond op café. Hierdoor maakten mijn ouders veel ruzie en uiteindelijk zijn ze gescheiden.

Mijn vader ging in het buitenland werken en ik, mijn moeder en mijn zusje gingen dan in het huis naast mijn oma en opa gaan wonen. Vanaf dat moment werd mijn leven helemaal anders.

Mijn moeder was constant gefrustreerd, hierdoor begon ze haar frustratie uit te werken op mij. Dit was in de vormen van roepen, uitschelden en zelfs slaan.

Ze riep dingen als ' ik heb u nooit gewild! Het was u vader die u wilde!'. Dit zei ze tegen een jongen van nauwelijks 12. Ze was constant bezig dat als ik me niet kon gedragen dat ze me naar een internaat zou sturen, ver weg van mijn familie en vrienden.

Er waren zelf nachten waar ik mezelf letterlijk in slaap heb moeten huilen....

Ze sloeg me ook, maar dat gebeurde niet zo heel vaak. Meestal schudde ze me door elkaar en begon ze kei hard te roepen en te schreeuwen tegen mij. Ik kan me nog herrineringen dat ze mijn arm constant vast pakte en dat ik dan meestal daarna wekenlang de afdrukken van haar vlijmscherpe nagels nog in mijn arm zag.

Ze kon duidelijk haar frustratie niet kwijt en haar woede richte ze dan op mij af. Ze had duidelijk last van een hoop psychologische problemen, maar ze wilde het niet toegeven. Ze had zichzelf wijs gemaakt dat ik de oorzaak was van alle slechte dingen die in haar leven gebeurde. In plaats van toe te geven dat er met haar iets mis was, was ze er van overtuigd dat ik het probleem was en hierdoor stuurde ze mij op mijn 12 jaar naar de psycholoog.

Ik ben bij verschillende psychologen geweest en keer op keer zeiden ze dat er niets mis met mij was, maar daar kon mijn moeder niet mee leven. Ze zou en moest aan iedereen kunnen bewijzen dat ik het probleem was en zij niet.

Uiteindelijk kwamen we bij een psycholoog aan die mijn moeder gelijk gaf en mij een valse diagnose gaf. Het was gewoon zo lachwekkend wat die mensen daar deden voor zo veel mogelijk geld te persen uit mijn situatie. Ze wisten dat ik een hoog IQ had dus ze gingen daar verder op in en ze gingen zelfs zo ver dat ze begonnen te liegen over mij om toch maar een diagnose te kunnen stellen. Dat waren allemaal leugens om mijn moeder blij te maken zodat ze meer zelf meer geld konden verdienen.

Op mijn 13e ben ik dan bij mijn vader gaan wonen. Ik was ongelooflijk blij dat ik eindelijk na 6 jaar weg kon van de mishandeling die ik jarenlang heb moeten ondergaan. Vanaf toen kon ik eindelijk terug blij worden.

Ik heb mijn moeder vergeven, maar ik zal nooit vergeven wat voor slechte moeder ze voor mij was (is)....

De meeste mensen zouden volledig psychologisch kapot zijn in mijn situatie, maar ik niet. Ik bleef doorzetten en nu ben ik zeer gelukkig. Ik ben veel gelukkiger dan de meeste mensen en volgens mij heeft het te maken met dat ik vroeger nooit gelukkig kon zijn als kind. Ondanks mijn jeugd, ben ik nog goed terecht gekomen en ik ben zeer blij dat ik er niets aan over gehouden heb.

Elke week help ik wel iemand met zijn of haar problemen en probeer ik te luisteren want ik weet hoe het voelt om niemand te hebben om over je problemen te praten. Er zijn soms zoveel mensen om je heen, maar er zijn er slechts weinigen die willen luisteren en willen begrijpen. Soms heb je gewoon de kracht niet om je problemen te delen met anderen.

Praat over je problemen met anderen en wees niet bang....

Bedankt voor dit hele deel te lezen. Ik wilde dit gewoon even kwijt en ik hoop dat ik mensen kan aanzetten om te praten over mishandeling, want ik heb het jarenlang moeten opproppen en moeten ondergaan. Maak niet dezelfde fout als ik gemaakt heb en praat erover voor het te laat is. Thanks

My OpinionWhere stories live. Discover now