Catalonië Onafhankelijk

115 19 2
                                    

Al eeuwen zijn er spanningen tussen Catalonië en Spanje, maar de laatste jaren zijn de spanningen heel snel aan het oplopen.

Catalonië en andere regio's vragen al jaren aan Spanje om een referendum om onafhankelijk te worden. Spanje weigert om een referendum zelfs te overwegen en hierdoor kwam er een "illegaal" referendum in Catalonië.

Let's talk about it

Volgens cijfers van het referendum heeft 90% van de keizers gestemd om Catalonië onafhankelijk te maken. Ongeveer 42% van de bevolking bracht zijn of haar stem uit. Spanje stuurde duizende agenten naar Catalonië om het stemmen te stoppen, maar tevergeefs.

Spaanse politie deed er alles aan om het stemmen te stoppen, hierdoor ontstond er op vele plaatsen veel zinloos geweld. Mensen werden beschoten met rubberkogels en vrouwen werden zelfs bij hun haar uit de stemlokalen gesleurd door de politie.

Spanje

De reactie van Spanje was gewoonweg overdreven, honderde mensen raakten gewond door het buitensporig politiegeweld. Geweld kan gebruikt worden om de veiligheid te garanderen, maar het waren gewoon normale mensen die hun stem wilde uitbrengen.

Spanje wilt vandaag (9 oktober) zelfs duizende militairen naar Catalonië sturen om het referendum proces te stoppen. Met andere woorden, er komt een invasie van Catalonië. Televisiestations, kranten, overheidsgebouwen ga zo maar door, zullen compleet overgenomen worden door de Spaanse militairen.

Stemmen

Ondanks dat er 42% van de bevolking had gestemd, heeft 58% van de bevolking niet de kans gehad om te gaan stemmen. Iets minder dan 38% van de Catalaanse bevolking heeft maar gestemd voor een onafhankelijk Catalonië. Dat is niet juist, je kan er niet vanuit gaan dat die 58% hetzelfde denkt als die 42% die wel heeft gestemd.

Ik ga er wel vanuit dat meer dan 50% van de Catalaanse bevolking een onafhankelijk Catalonië wilt, maar wat als het niet zo is?

Ik wil dat er een fatsoenlijke stemming komt in Catalonië, maar dat is gewoon onmogelijk door de agressiviteit van Madrid. Spanje heeft een geschiedenis van regio's negeren op het vlak van onafhankelijkheid. Het Baskenland werd jarenlang onderdrukt door Spanje, hierdoor werd een organisatie gesticht genaamd de ETA. De ETA heeft een geschiedenis van bomaanslagen, moorden, kidnappingen en dat allemaal voor onafhankelijkheid. Dit is absoluut niet oke, maar net zoals in Catalonië, worden de mensen daar onderdrukt door de Spaanse regering.

Europese Unie

De Europese unie bemoeit zich normaal gezien met alles, maar in plaats van het geweld te veroordelen, steunen ze de Spaanse regering.

Conclusie

Mensen moeten de kans hebben om op zen minst te stemmen over onafhankelijkheid. Het referendum was niet fatsoenlijk en hierdoor heeft het grootendeel van de Catalanen niet kunnen stemmen. Geweld is niet de oplossing, maar een dialoog beginnen is de enige oplossing anders gaan er deze week doden vallen.

Als het Catalaanse volk onafhankelijkheid wilt, dan moet Catalonië onafhankelijkheid krijgen, maar er moet eerst een goede dialoog komen over de voordelen en de nadelen van onafhankelijkheid. Nu is er alleen maar propaganda van de Catalaanse regering en de Spaanse regering en dat is niet oke.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Laat jouw mening horen in de comments. Wil je dat Catalonië onafhankelijk wordt of wil je dat het bij Spanje blijft? :-)

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu