Feminisme Deel 2

83 18 21
                                    

Wederom wil ik iedereen duidelijk maken dat dit een controversieel onderwerp is. Daarom wil ik jullie opnieuw aanraden om te wachten met comments te plaatsen als je het hoofdstuk helemaal gelezen hebt.

Het is oke om een andere mening te hebben. Neem mijn meningen niet te persoonlijk op.

Sommigen van jullie gingen er vanuit dat ik absoluut tegen feminisme ben, maar ik werkelijkheid ben ik niet tegen feminisme. Er zijn namelijk heel veel verschillende groepen en bewegingen binnen feminisme. Het zou heel incorrect van mij zijn om alle feministische groepen onzin te noemen, ten slotte zijn er bepaalde groepen waar ik mee akkoord ga.

Let's talk about it

Ik ben altijd al een fan geweest van feminisme in het Midden- Oosten, niet het soort dat zegt 'Hoofddoeken zijn een teken van feminisme'. Ik heb het over het soort dat hun hoofddoeken verbranden uit protest tegen de vrouwonvriendelijkheid in die regio.

"Vele 'Hollywood-feministen houden van de Islaam, ookal weten ze dat vrouwen binnen de Islamitische wereld barslecht behandeld worden."

Daarom is het zo belangrijk dat we feminisme niet compleet als overbodig gaan omschrijven. Ik durf te zeggen dat het in het grootste deel van Europa zo goed als overbodig is, maar in het Midden-Oosten is het absoluut nog steeds niet overbodig.

"Dat is hetgene dat ik goed vind aan bepaalde feministische groeperingen. In Saoedi-Arabië bijvoorbeeld, staat het woord van een man gelijk aan het woord van twee vrouwen. Vrouwen mogen daar vanaf dit jaar pas met de auto rijden (onder leiding van een man als ik me niet vergis)."

Wat ik haat aan feminisme

Ondanks mijn soort van lof voor een bepaald soort feminisme, haat ik het nieuwe 'mainstream Hollywood feminisme'. Deze mensen zijn ZOOOO hypocriet, dat ik me niet kan voorstellen dat deze mensen nog serieus genomen worden.

Feminisme in Hollywood is even fake als de films die daar worden gemaakt.

"Feministen willen je laten geloven dat we in een 'verkrachtcultuur' leven, terwijl ze zwijgen over mensen die veroordeeld zijn voor zulke daden zoals Roman Polanski. Meryl Streep gaf in 2003 een staande ovatie voor Polanski nadat hij veroordeeld was voor het verkrachten van een 13 jarig meisje. Dat is pas feminisme mensen"

Hetzelfde met Harvey Weinstein, zwijgen totdat je hem niet meer nodig hebt en daarna verrast doen als er iets van boven water komt.

"I didn't know"

Aan het begin van de hele #MeToo waanzin, was het zeer stil in Hollywood. Ze probeerden hun controversie te verstoppen door zich op Trump te focussen. Geen enkele talkshowhost sprak over Weinstein. Ze dachten dat het wel zou verdwijnen als ze zouden zwijgen.

"Hollywood-feministen hebben het ook over dat vrouwen gezien worden als lustobjecten."

Feministen zoals Miley Cyrus willen half naakt rond lopen op een podium zonder gezien te worden als lustobjecten. Je kan niet alles hebben, het is het één of het is het ander. Ik heb er zelfs geen problemen mee dat ze dat doet, doe wat je wilt zolang het geen effect heeft op anderen.

"Het grote probleem met Hollywood-feministen is dat ze de regels maken voor alles en iedereen, maar ze zelf zelden tot nooit volgen. Ze voelen zich beter dan alles en iedereen, maar in de voorbije maanden hebben we duidelijk kunnen zien dat het een walgelijke plaats is."

Maar terug over feminisme....

Een groot probleem dat ik heb met de meeste moderne feministen, is dat ze constant het slachtoffer willen zijn.

"NIET alle feministen, maar een groot deel van de moderne feministen doen zich voor als 'professionele slachtoffers'. Ik kan niet anders dan luidop lachen bij verhalen van #MeToo."

Een hoop feministen zijn zelfs jaloers op vrouwen die verkracht zijn. Dit klinkt misschien heel erg raar, maar sommige femisten willen echt zo ver gaan om toch maar het slachtoffer te kunnen spelen. Een hoop 'feministen' zijn zelfs bereid om te liegen over zulke dingen om toch maar het slachtoffer te spelen.

"Ik moet wel onderstrepen dat dit niet iets is waar feminisme voor staat, maar het komt nogal redelijk veel voor bij het moderne 'Hollywood-feminisme'."

Feministen haten mannen

Niet iedere feminist haat mannen, maar wederom zijn er heel veel die dat wel doen. Mannen zijn ook altijd de schuldigen en het voelt soms alsof feministen denken dat al hun problemen veroorzaakt worden door mannen.

"Niemand spreekt ook over de voordelen van een vrouw zijn. Vrouwen worden in België naar mijn mening op allerlei vlakken bevoordeeld. Vrouwen krijgen bijvoorbeeld minder zware straffen in ons rechtssysteem, kinderen worden ook vaker toegewezen aan de moeder en niet aan de vader. Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het is nog maar het topje van de ijsberg."

Uit allerlei studies blijkt ook dat vrouwen over het algemeen bevooroordeeld worden in ons Westers onderwijssysteem. Ik kan hier om eerlijk te zijn over mee spreken, het hangt natuurlijk ook af van de specifieke leerkrachten maar toch.

"Ik ben altijd van mening geweest dat vrouwen en mannen niet hetzelfde zijn (ondanks dat sommigen dat wel denken). Mannen en vrouwen zijn daarom ook op verschillende vlakken bevoordeeld."

Conclusie

Mannen en vrouwen zijn misschien niet hetzelfde, toch zijn ze, in België toch, gelijkwaardig. Toch denk ik dat feminisme niet geheel onnodig is in deze wereld, er is immers nog veel werk in het Midden-Oosten. Feministen zijn altijd bezig van 'Je begrijpt feminisme niet', maar ik begrijp feminisme wel en ik begrijp ook dat niet al het feminisme hetzelfde is.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen. Laat je reactie op een respectvolle manier achter.

Voel je niet aangevallen als ik dingen zeg die je niet aanstaan. Pak een mening over zulke dingen niet persoonlijk op.

My OpinionWhere stories live. Discover now