Feminisme Deel 1 (Pay Gap)

116 22 29
                                    

Dit is een heel gevoelig onderwerp voor velen. Ik wil jullie aanraden om het volledige hoofdstuk te lezen voordat je potentieel 'kwade' reactie achter laat.

Het is oke om een andere mening te hebben, maar het is belangrijk dat je ook open staat voor andere meningen, visies en dingen niet persoonlijk neemt.

Geloof het of niet, ik was vroeger een grote fan van feminisme. Ik ben geen man die zich beter voelt dan een vrouw gewoonweg omdat ik een man ben. Nu in 2018, ben ik absoluut geen fan van feminisme. Het is een beweging die in de moderne tijd, misbruikt wordt voor politieke doeleinden.

Let's talk about it

Vroeger was ik niet zo sceptisch al ik nu ben. De feministische boodschappen zoals 'vrouwen verdienen minder omdat ze vrouwen zijn' of 'vrouwen zijn niet gelijk in onze samenleving', geloofde ik zonder er goed en wel bij na te denken.

"Feminisme was over het algemeen een goed ding. Vrouwen hadden niet dezelfde rechten als mannen en dat kon niet, dat was een slechte periode op het vlak van gelijkwaardigheid"

Feminisme is zoiets dat goed staat op papier, maar waar er in de realiteit een luchtje aan zit.

Pay Gap

Er zijn een hele hoop mensen die je in deze halve waarheid willen laten geloven. Het klopt dat mannen over het algemeen meer verdienen dan vrouwen, maar het is heel manipulatief voor dat verschil te steken op ongelijkheid tussen man en vrouw.

"Voor deze 'pay gap' te berekenen, zijn er heel wat methodes en daarom ook heel wat verschillende resultaten. Het is eigenlijk onmogelijk om dit correct te berekenen, maar over het algemeen blijkt dat vrouwen over het algemeen iets minder verdienen dan mannen."

Dit heeft niets te maken met dat werknemers vrouwen minder betalen puur omdat ze vrouwen zijn. Vrouwen zijn niet hetzelfde als mannen en ze gaan dan ook over het algemeen andere keuzes maken.

Ik geef een paar voorbeelden van dingen die het verschil kunnen verklaren in lonen.

•Vrouwen verkiezen over het algemeen  flexibele uren boven een hoger loon. Mannen verkiezen een hoger loon boven flexibele uren en andere dingen. (Dit is iets dat vastgesteld is door allerlei onderzoeken)

•Vrouwen zijn ook veel sneller tevreden over hetgene dat ze krijgen. Mannen gaan vaker om een hoger loon vragen dan vrouwen. Werkgevers gaan niet zomaar een opslag geven, je moet het vragen en vrouwen hebben het daar over het algemeen moeilijker mee dan mannen.

•Vrouwen hebben het moeilijker om een carrière te combineren met een gezin.

"Vrouwen verdienen meer dan mannen in hun eerste werkjaren. Tot hun 30e verdienen ze over het algemeen meer dan mannen. De oorzaak hier van is omdat vrouwen rond deze leeftijd aan een gezin beginnen."

•Ondanks dat vrouwen over het algemeen hoger geschoold zijn, kiezen ze voor richtingen voor jobs die over het algemeen een lager loon opleveren.

Conclusie

Feministen zijn zeer vlug om de pay gap te verklaren door 'seksisme' of 'ongelijkheid'. Ze verwachten dat je alles gewoon gaat geloven zonder er goed en wel bij na te denken.

Ik wil even vermelden dat de meeste 'feministen' het goed voor hebben en geen slechte bedoelingen hebben, toch staan er achter deze feministische groepen mensen met slechte bijbedoelingen.

Ik kan alleen maar speculeren over die bijbedoelingen. Vandaag de dag zijn er namelijk heel wat machtige mensen die verdeelheid willen creëren in onze maatschappij, op het vlak van ras, geloof en in deze situatie verdeeldheid creëren rondom geslacht. Die mensen hebben een eigen agenda en hebben hun eigen redenen om dit te doen. Hen interesseert het niet ofdat vrouwen potentieel minder zouden verdienen als mannen.

Ik ga het in het volgende deel hebben over wat ik goed vind aan feminisme en wat ik slecht vind. Ik ga het ook hebben over de 'hypocriete Hollywood feministen' die tegenwoordig constant in de kijker staan.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Laat jouw mening horen in de comments op een respectvolle manier. Het is oke om een andere mening te hebben :-)

My OpinionWhere stories live. Discover now