De Opwarming van de Aarde

127 19 12
                                    

Ik weet zeker dat velen van jullie niet graag hebben dat ik het over dit onderwerp heb, maar dat gaat me niet tegenhouden ;-)

Let's talk about it

De opwarming van de aarde is echt en de mens heeft er een groot aandeel aan.

Er zijn meer dan 7,4 miljard mensen op deze wereld en er komen er dagelijks miljoenen bij en de bevolkingsgroei zal in de loop der jaren alleen maar stijgen.

De totale bevolking zorgt jaarlijks voor de uitstoot van miljoenen tonnen CO2. Het is duidelijk dat de uitstoot van CO2 en andere giftige stoffen naar beneden moet.

Maar moeten we nu alles laten vallen en gaan leven zoals holbewoners zonder elektriciteit of andere luxe?

Natuurlijk niet

De opwarming van de aarde is een proces dat zelf zonder de mens verder gaat. De aarde zal zich uiteindelijk gaan aanpassen en er zal een nieuwe ijstijd ontstaan die de aarde zal afkoelen.

Dat zal nog wel een paar eeuwen duren dus ga er niet van uit dat de aarde volgend jaar een woestijn gaat zijn. Sterker nog, als de vulkaan in yellowstone uitbarst zal dat zorgen voor een ijstijd waardoor de temperatuur enorm zal dalen. Dit komt omdat de as van een vulkaan, een schild vormt dat de zonnestralen tegen houden.

Ik vind het zeer raar dat wetenschappers die onderzoek doen naar de opwarming van de aarde, met waanzinnige theorieën komen dat tegen dat jaartal er dat zal gebeuren enzovoort, en er dan volledig naast zitten.

Er gaan miljarden verloren naar onderzoek naar de opwarming van de aarde en klimaatverandering, geld dat net zo goed besteed kan worden aan de ontwikkeling van zeer zuinige auto's en milieuvriendelijke energiebronnen.

Bijvoorbeeld jaren geleden kwamen wetenschappers tot de conclusie dat tegen 2013 de ijskappen van de Noordpool in de winter helemaal weg zouden zijn. In 2013 waren de ijskappen in jaren niet meer zo groot geweest.

Al de research die daaraan besteed werd, was voor niets geweest.

Vele wetenschappers willen angst zaaien en ons laten geloven in een alternatieve realiteit waarin de aarde ieder jaar met 2°C opwarmt.

Het is soms zielig om te zien hoe die onderzoeken er zo ver naast kunnen zitten. Ze zorgen voor angst en het ergste is nog dat staatshoofden hierdoor ondoordacht handelen door verschillende afdelingen van hun economie te gaan sluiten waardoor miljoenen hun jobs en hiermee hun enige inkomens verliezen.

Obama heeft in zijn land de steenkoolcentrales laten sluiten zonder na te denken wat het effect gaat zijn voor de mensen. Miljoenen mensen verloren hun jobs in de VS en werden straatarm omdat er geen ander werk was voor hen.

Velen bekritiseren Donald Trump voor die centrales terug open te doen, maar hij weet ook wel dat dat niet zo voort kan. Trump wil deze industrie stillaan afbouwen en hierdoor de sociale en economische gevolgen inperken die ontstaan bij een sluiting van zo'n industrietak. Niet zoals Obama die op 1...2...3, miljoenen mensen op straat liet zetten om zijn milieuquota's te halen.

Als er geld wordt gestoken in de steenkoolcentrales veel milieuvriendelijker te maken in plaats van bijna nutteloze research te doen om de opwarming van de aarde te bestuderen, dan zouden we een milieuvriendelijker proces kunnen creëeren waardoor miljoenen mensen niet dakloos en arm worden.

We moeten concrete stappen ondernemen in plaats van ondoordachte beslissingen te maken. We moeten geld besteden aan het milieuvriendelijker maken van dagelijkse dingen zoals auto's enzo en we moeten geen geld geven aan studies die uiteindelijk nutteloos zijn.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet om te stemmen en te volgen

Denk eens diep na over hetgene dat ik jullie duidelijk probeer te maken. Er zijn mensen die alleen maar bezig zijn over 'milieu, milieu en milieu' maar niet beseffen dat er gevolgen zijn bij sommige beslissingen.

My OpinionWhere stories live. Discover now