CAPITOLUL 19

3.1K 186 4
                                    

-Deci Isabella... Înainte de toate, referitor la scena care ai făcut-o mai devreme, o voi trece cu vederea, dar dacă se va repeta încă o dată va trebui să-ți asumi responsabilitățile acțiunilor tale.
Dar pentru dreptate și pentru a mă asigura că tu ai înțeles vei rămâne să cureți clasa mâine. Va trebui să te prezinți la școală la patru după-amiază iar dacă nu o vei face voi fi în mod clar constrânsă să iau provedimente mai drastice.- a început profesoara.
-Dar nu tocmai ați spus că treceți cu vederea?- am intrebat. Dar era proastă? Dacă se gândește că voi veni la școală să fac curat în clasă atunci e complet dusă. Eu să fac curat? Serios? Pentru asta sunt plătiți femeile de servici și nu sunt interesată să le fur slujba.
-Am spus asta? Ei bine prefă-te că n-am spus- a replicat ea zâmbind fals.
-Trebuie să-mi spuneți altceva sau asta e tot?- am întrebat indiferentă.
-Nu, mai este. Referitor la întârzierea pe care ai făcut-o voi trece peste și nu voi spune nimic directorului și nu-ți dau alte pedepse, dar fii mai atentă și data viitoare fii punctuală- a continuat profesoara.
-Ok- am spus simplu.
-Apoi data trecută te-am auzit cântând și trebuie să spun că ești chiar bună. Eu cam peste o săptămână voi merge să predau într-o nouă școală și prin urmare nu voi mai preda aici, dar nu te îngrijora că va veni un profesor foarte bun care va ști să facă o comoară din darul tău. Voiam doar să-ți spun asta. Acum poți pleca- a terminat. Eu m-am ridicat luând ghiozdanul și cum am deschis ușa m-am întors.
-Știți ceva profesoara? La pedeapsa dumneavoastră de rahat cu siguranță nu mă voi prezenta și sunt foarte fericită că veți pleca. Măcar nu va trebui să văd fața aia de cur pe care o aveți. Și în plus dacă chiar țineți să vedeți această sală de clasă curătă chemați o femeie de servici care vine plătită întocmai pentru a face această meserie iar eu nu sunt interesată să i-o fur- am spus înainte să trântesc ușa și să plec.
M-am îndreptat spre aparate ca să iau ceva de băut și să mă calmez. Când am ajuns am lichidat acei doi sau trei elevi la rând, am introdus monedele și am apăsat numerele.
După ce băutura a fost gata am luat-o și m-am dus în sala de pauză.
Am intrat și m-am îndreptat spre masa unde ocrile erau ocupate de Jake, Christian, Peter, Johnatan, Rachelle, David și de câteva panarame deci loc pentru mine nu era.
-Îmi pare rău dar nu este loc- a spus Jake cu un zâmbet fals pe față.
-Stai liniștit. Acum îl găsesc- am spus mergând lângă David unde era o parașută.
-Ridică-te- am ordinat sorbind din băutura pe care o aveam în mână.
-Poți uita de asta. Pleacă tu- a replicat ea.
Am încetat să beau lăsând băutura pe masă.
-Ok- am spus ridicând din umeri. Am prins-o de braț și cu mare ușurință am făcut-o să se ridice de pe locul ei împingând-o.
Am zâmbit așezându-mă.
-Salut copii- am salutat reîncepând să sorbesc.
-Bună Isabella- au răspuns ei.
-Ce a spus profesoara?- a întrebat Rachelle.
Eu am explicat pe scurt ceea ce se întâmplase, chiar și partea finală.
-Deci nu te vei duce?- a întrebat Christian.
-Nu mersi- am răspuns.
-Ce planuri aveți pentru astăzi?- a întrebat Rachelle.
-Eu mă duc la sală- am răspuns privind-o.
-Ah ok. Voi?- a întrebat ea referindu-se la ceilalți.
-Chiar cred că vom merge cu ea- au răspuns ei.
-Atunci vin și eu. Trec să te iau?- m-a întrebat prietena mea.
-Ok. Vin-o spre ora două- am spus zâmbindu-i.
-Perfect- a răspuns ea.
-Tu nu vii?- l-a întrebat Peter pe Jake.
-Sigur că vin și o aduc și pe Jazzy- a spus el punând un braț pe umerii parașutei care se afla lângă el.

***

Ultimele ore au trecut repede și când s-a sunat am luat cărțile grăbindu-mă afară împreună cu prietenii mei, ignorându-l pe Jake care râdea cu Jazzy.
Am ajus la dulăpior și ne-am oprit să punem cărțile înăuntru.
-Copii ce i s-a întâmplat lui Jake?- a întrebat Peter.
-Sincer nu știu. Mi-e teamă că loviturile încasate de la Josh i-au făcut mai mult rău decât am prevăzut- am răspuns închizând dulăpiorul și reîncepend să merg spre ieșirea din școală.
-Mda- a fost el de-acord încuvințând gânduros.Am ajuns la ieșirea și ne-am oprit să ne salutăm.
-Ne vedem peste câteva ore copii- am spus îmbrățișându-mi ca întotdeauna prietenii mergând spre limuzină și intrând după ce am ajuns la ea.
-Bună ziua- a salutat șoferul zâmbind primind o privire urâtă din partea mea.
-Tăceți din gură și dacă deschideți gura pe durata întregului drum voi pune să vă concedieze. Asta e puțin dar sigur- am replicat.
După câteva minure bune ni s-a alăturat și fratele meu și mașina a pornit.
-Bună- a salutat el rece. L-am ignorat întorcând capul exact în partea opusă. El a făcut același lucru și eu am oftat.
-Pot să știu și eu ce mama dracului de apucă?- a întrebat dintr-o dată după multe minute de liniște.
-Mă apucă că după tot ce-am făcut ieri pentru tine, tu te comporți ca un nenorocit- am răspuns liniștită continuând să privesc pe geam afară.
-Nu am fost eu cel care a început să te evite ca lepra- a replicat el.
-Și nu am fost eu cea care a răspuns <<Isabella taci din gură pentru cinci secunde și lasă-mă să vorbesc cu șoferul>> și să mă comport ca un perfect dobitoc toată ziua următoare după tot ce-am făcut ieri pentru tine- am urlat întorcându-mă spre el și făcându-l să tacă.
Pentru tot restul drumului nu a vorbit nimeni, nici șoferul, și cum am ajuns m-am grăbit să cobor.
Am intrat mergând în bucătărie și am luat loc să mănânc fără să o salut pe mama.
-Bună mama- a salutat însă Jake îmbrățișand-o. Am ignorat începând să mănânc.
Când am terminat la ceasul de la telefon dându-mi seama că era unu și jumătate. M-a ridicat grăbindu-mă să ajung în camera mea. Am luat un ghiozdan băgând înauntru treningul, diferitele șampoane, phon-ul, pieptenul, peria, adidașii, niște haine de schimb și tot ce mi-ar fi putut fi de folos.
Când am terminat m-am aranjat puțin, am luat ghiozdanul punându-l pe umăr și am ieșit coborând scările în grabă și am intrat în salon ignorând, ca de obicei, fratele meu și mama mea care râdeau și vorbeau.
Am scos telefonul și am început la niște mesaje referitoare la petrecere.
-În seara asta aici se va țone o petrecere, că tu ești de-acord sau nu, mulțumesc- am anunțat vorbind cu mama care m-a privit în mod amenințător.
-Ultima data când s-a ținut o petrecere erai beată moartă și fratele tău trebuia să se ocupe să țină băieții departe de tine- a replicat mama.
-Să știi că petrecerile sunt făcute tocmai pentru asta și nimeni nu i-a cerut lui Jake să țină băieții departe de mine dat fiind faptul că intenția mea era tocmai aia de a-i atrage- am lichidat-o eu întorcându-mă la trimisul mesaje până când au sunat la ușă.
M-am ridicat și m-am grăbit afară îmbrățișand-o pe Rachelle.
-Mergem?- a întrebat ea urcându-se pe motor.
-Desigur- am răspuns alăturându-mă ei și luând loc în spatele ei în timp ce prietena mea pornea.

Rebel || Romanian TranslationWhere stories live. Discover now