JYİ•1

44.7K 2.7K 4.4K
                                    

Uzayı seviyorum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Uzayı seviyorum.
Bana kalırsa uzayda hiç sorun yok.

Yıllar öncesi, 2015.
İstanbul, Kadıköy.

Ve sorunun cevabı D şıkkı.

Geometri sorularının birkaçında kendi geliştirdiğim basit ama cevaba götüren formüllerim var. Ne yazık ki kullandığım bu basit formüller ile soruları bir tek ben doğru çözebiliyorum. O yüzden şu dünyanın soruyu doğru çözmesini sağlayan formülleri bulan adamlara inanıyorum. Hepsiyle tek tek tanışmak ve matematiksel formüllerin anasını ağlatmak istiyorum. Bu kesin çok eğlenceli olurdu. Zamanda yolculuk denilen şey bir an önce bulunmalıydı. Pisagor ile biraz takılmaca hiç fena olmazdı.

Ben soruyla oynaşmaya devam ederken hem teyzemin oğlu hem de en yakın arkadaşım olan Yağız Üstün "Ha, siktir." Diyerek odama daldı. "Ne ballı bir adamsın, Albay!" Diye bağırarak kendi etrafında dönüyordu. "Şerefsizim bu çocuk sünnet olurken altın bıçak ile kesildi." İşaret parmağını yüzümün önünde sallarken "Değil mi lan?" Diye sordu. "Altın pipili."

Profili; küfürlü bir ağız, şıp sevdi ve ortam adamı olarak verilebilir. Ayrıca kayıtlara geçsin; aramızda ağzı en bozuk olan, Yağızdır. Hepimizin bir nebze bozuktur ama onunki en bozuk olanıdır.

Yağız'ın tepkilerine güldüm. Çünkü ona sadece gülersiniz.

Arkasında hem dayımın oğlu hem de en yakın arkadaşım olan Özgür Özer ile hem halamın oğlu hem de en yakın arkadaşım Can Parlak vardı. Soru kitabını kapayıp ben de ayaklandım. Benim tayfa yavaş yavaş toplanıyordu.

"Yağız," Dedim. "İnsan önce selam verir."

"Ha..." Dedi. "Selamünaleyküm, kardeşim."

"Aleykümselam, kardeşim. Hoş geldiniz."

"Hoş bulduk, hoş bulduk." Dedi Yağız. Odaya hala meraklı bakışlar atıyordu.

Özgür başını sallarken gözlerini odanın içinde gezdiriyordu. "Mekan... bir şekilde seksüel gözüküyor, Albay." Dedi ve güldü. Siyah kalın çerçeveli gözlüğü kemikli yüzüne büyüktü ki işaret parmağı ile yukarı kaydırdı... Profil olarak; grubun sportifi, en iştahlısı ve kitap kurduydu. Benim aksime çok kitap okurdu. Odayı incelerken dudaklarındaki gülüş ile gözlerindeki bakış farklıydı. Odaya kendi dünyasını yansıtarak baktığı kesin. Seksüel kelimesini kullanmasından da anlaşıldığı gibi farklı bir dünyası vardı adamın. Bu dünyadan değil. 18 yaşında hangi erkek seksüel kelimesini kullanır ki? Muhtemelen yeni öğrenmiştir.

"Sağ ol." Dedim. "Tabi seksüel oldu."

Can de onu onaylarken "Kızlarla aynı odada yatmaktan daha iyi olduğuna inanmıyorum." Diye bana takıldı. Profili; yüksek espri anlayışı, karı kız, Xbox ve geriye kalan eğlenceli her şeydi. Can ile canınız hiç sıkılmazdı. Daima kendini ve sizi eğlendirecek şeyler bulurdu.

juliet yaşamak istiyorWhere stories live. Discover now