JYİ•22

13K 1.5K 297
                                    

Kalbin sadece daha da uzaklaşıyor, seni tutamıyorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kalbin sadece daha da uzaklaşıyor, seni tutamıyorum.
bts

Hep aynı şeyleri düşünüyorum. Bitmek bilmeyen bir kayıt sürekli beyim de dönüyor. Olayların en başına dönerek analiz etmeye çalışıyorum. Bir sonuca varamıyorum. Yârim, Yağız'ı terk etmişti. Çocuğa bir gerekçe göstermemişti. Neden ayrılmıştı? Sebebi neydi? Kız kardeşine Yağız'ın onu aldattığıyla ilgili bir yalan söylemişti. Neden söylemişti? Sebebi neydi? Evin içinde duyduğum çığlık Yârim'e mi aitti? Neden çığlık atmıştı? Dua neden eli kanlar içinde geri gelmişti? Ne olmuştu? Son iki haftadır neler oluyordu? Neden kimse bir açıklama yapmıyordu? Neden?

"İlhan Berk? Orda mısın?" Odamın kapısından başını içeri uzatan Üvercinka böyle sordu. "Bedenen buradasın da ruhun çok uzaklar da gibi. Gelebilir miyim?"

Böyle değildik biz. Üvercinka odama girmek için en fazla kapıyı tıklatırdı. Şimdilerde izin almadan girmiyordu. Sanırım artık bana acıma evresinde. Sakladığı gerçeği acı bir şekilde öğrenişimden dolayı bana acıyordu. Ee, haklı. Ben de kendime acıyordum.

"Gel." Diye mırıldandığım da içeri girdi.

"Işığı açıyorum?"

"Olur."

Açılan ışık gözlerimi aldı. Başımı geriye atarken gözlerimi yummuştum. Gerildim. Kaç saattir böyle oturuyorum? Umarım bu kız buraya beni sıkıştırmaya gelmemiştir. Bu bünye daha fazlasını kaldıramaz.

"Ne yapıyorsun?" Diye sorduğunda oturduğum koltuğun arkasına gelmişti bile.

"Hiç." Dedim başımı kaldırıp. "Uzayın genişlemesine dair bir video izliyordum. İzlemek ister misin?"

"Yok kalsın canım. Az önce Zuhal Topal izledim de uzaydan ziyade Türk halkının mezhebinin genişliğine tanık oldum. Doydum."

Küçük ablama tuhaf tuhaf baktım. Uzayın genişlemesini Zuhal Topal ile bağlayıp Türk halkına mı sardı o kız? "Bunlar ne ki yani değil mi?" Diye takıldım.

Üvercinka yanıma oturup güldü. "Işıklar falan kapalı diye uyuyorsun sanmıştım." Dedi.

Başımı salladım. "Yok." Ayaklarım orta sehpanın üzerindeyken kucağımdaki bilgisayar açıktı. İngilizce konuşan adam uzayın her an genişlediği hakkında bilimsel bilgiler veriyordu. Ben ekranda Zuhal Topal'ı görüyorum ama.

"Vizeler nasıldı?"

"Ha? Vizeler..." Başımı kaşıdım. "İç güveysinden hallice?"

"Ah, anlıyorum. Finaller de daha iyisini yaparsın."

"Amin."

"Hala kızlardan ses yok mu?"

"Yok."

juliet yaşamak istiyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin