JYİ•51

11.1K 1.2K 786
                                    

Birini aklınızdan silebilirsiniz ama onu kalbinizden atmak başka bir hikayedir.

|•|

genç ve aptalken

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


genç ve aptalken...
Seni ne çok sevmişim de bunu sürdürmeyi kesememişim...
Ama yine de genç ve aptalken,
verebileceğimiz bir aşkımız var.*

Ben

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ben... Uzaya gittim. Tüm o bileğe hatırlatıcı notlar var ya, gerçekliğim oldu. Uzaya git. Gittim. Kalbimde olanları da oraya götürerek...

NASA'da 60 ülkeden 107 kişi ile 1 haftalık eğitimden geçtik, uzay yolculuğu biletini alan 23 kişiden sadece biriydim. Mutlu muydum? Sonuna dek. Bu hayallerimin ötesinde bir fırsattı. Gerçek olmuş ilk hayalimdi. Bir rüyayı hiç uyanmadan yaşıyordum. Yüzlerce kez kendime söylemiş olsam da bunun gerçek olduğunu kendime hatırlatmadan edemiyordum. Bir kez daha... bu gerçekti, İlhan Berk Albay.

103 kilometreye kadar çıkarak, dünyayı küre şeklinde görüp yer çekimsiz ortamda bulunduktan sonra dünyaya geri döndük. Bir hafta süren yolculuk hayatımın en iyi gece ve gündüzünü bir anda yaşattı bana. Bu hayatımdaki en muazzam şeydi. Olağanüstüydü. Bilinir ki bazı şeyler yaşanmadan bilinmez. İlla yaşanması gerekir. Uzaya gitmek böyle bir şeydi. İlla yaşamalısın. Mekik içindeki tüm o yer çekimsiz ortam, camdan bakıldığında görülen mavi gezegen, ne kadar gidersek gidelim hala uzakta görünen yıldızlar... Ay ve Güneş. Gerçekten evimdeymiş gibi hissederken birçok kez kendimi ağlarken bulmuştum. Lakin gözyaşlarım yerçekimi olmadığından akmıyordu.

Aman Allah'ım! Ben uzaydaydım. Büyülenmiştim. Yaratıcının muazzam eserlerine kuş bakışı bakarken uzay, kainat, cihan ve evrenin tümünün içindeydim. Bu muazzam karmaşanın içinde ilahi bir sır saklıydı ki bu kadar kusursuzdu. Binlerce kez hayran kaldım.

Uzay yolculuğunun ardından büyük bir törenle dünyaya geri döndük. Asıl evimden çıkıp gelmiş gibi yabancılaştım dünyaya karşı. Orası çok güzeldi halbuki. Keşke orada kalabilseydim. Tekrar dünyaya döndüğümde -böyle deyince kendimi cidden uzaylı gibi hissediyorum- Master of Aerospace Engineering okuluna başladım ve aileme burada kalacağımı sonunda söyleyebildim. Elbette annem çok kızmış izin vermemiş lakin babam onu yatıştırmıştı. Annemin gönül koyduğunu biliyordum. Ama bu benim hayatımdı. Geri kalan hayatıma buradan devam edecektim.

juliet yaşamak istiyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin