#2

2.4K 221 17
                                    

'Gaat het?' Vraagt ze en gooit wat water in mijn gezicht. Ik schrik wakker en kijk wild om me heen. 'Gaat het je viel weg' zegt het meisje zacht. Ik knik en veeg het zweet van mijn voorhoofd af. Het is hier stik benauwd en de druke maakt me gek.

Ik sta op en ga weer achter de bar staan. Vermoeid en half slapend begin ik meer coctails te maken. Het is al 4 uur en ben nog steeds bezig. Na een tijdje begin ik echt op te raken ik heb geen eens energie om mijn benen te bewegen. Ik pak mijn spullen en vertrek meteen. De frisse lucht waait over me heen. Ik neem diep adem en loop naar huis. Het is super rustig in de straten. Mijn oren bonken gewoon van het geluid. Besef dat een kind van 13 zo laat nog moet op blijven.

Ik blijf bij de deur staan. Tfoeeee heb geen sleutels dat word dan buiten slapen. Ik loop naar buiten en neem plaats op een bank naast het huis. Ik sla mijn jas om me heen en sluit mijn ogen. Meteen val ik in een diepe slaap...

~ volgende ochtend  (7:00)

Ik word wakker gemaakt door zakaria. Vermoeid open ik mijn ogen en kijk slaperig om me heen. 'Yalla slaapzak we moeten naar school' zegt hij

Vermoeid sta ik op. Ik voel mijn lichaam haast niet meer. Ik sta op en loop met hem mee naar school. Eenmaal op school word ik raar aangekeken. Ik loop naar de wc en spoel mijn gezicht. Mijn haren zijn haast stijl door alle gel en vieze troep. Ik open de kraan en douw mijn hoofd eronder.

Ik was mijn haren en bekijk de donkerbruine druppels die over mijn hoofd glijden. Mijn haar ziet er meteen stukke beter uit. Meteen komen er allemaal kleine krulletjes tevoorschijn.

Ik loop naar de klas en neem plaats. Zonder boeken kijk ik slaperig naar de docent. Hij begint allemaal verhalen te vertellen over de middeleeuwen. Ik leg mijn hoofd op tafel en sluit voor even mijn ogen.

na de les hebben we meteen pauze. We lopen naar buiten en nemen plaats op een bankje. 'Wat is er met jouw?' Vraagt zakaria. Ik haal mijn schouders op en val haast weer in slaap. 'Ik heb amper geslapen' zeg ik vermoeid en ga recht op het bankje zitten.

Hij schiet in de lach en trekt me omhoog. 'Kom dan gaan we weg we leren hier toch niets' zegt zakaria. Ik knik en sta op. Samen lopen we weg. 'Eey broer kan ik even bij jullie slapen als ik naar huis ga moet ik meteen aan het werk' zeg ik.

Zakaria knikt en loopt met me mee naar zijn pleeggezin. Hij klopt aan. Zijn 'zus' doet open. Ik loop met hem mee naar binnen en loop direct naar zijn kamer. Zonder wat te zeggen. duik ik in zijn bed en sluit mijn ogen.

...

Perspectief zakaria.
Ik kijk lachend toe naar ilyas die meteen ligt te slapen. Wollah he ik zal allang weg zijn gelopen in zijn plaats. Maar ja.

Ik ga op mijn bureau stoel zitten en tik wat met mijn potlood op tafel. Na een tijdje word ilyas eindelijk wakker. 'Hehe dat duurde lang!' Zeg ik zuchtend. Hij gaat recht op zitten en wrijft in zijn ogen. 'Sorry wollah ik kon mijn ogen niet meer open houden' zegt hij.

'Eey ilyas je weet toch die ene wedstrijd op vrijdag?' Zeg ik. Hij knikt. 'Kom daar heen dan je droomt hier al jaren van ga je dat echt stoppen van wegen je oom?' Vraag ik. Hij kijkt me lang aan. 'Maar hij komt er sowieso achter' antwoord hij

Lachend kijk ik hem aan.  'En dan? Ben je bang voor je oom wella?'
Hij haalt zijn schouders op. 'Wacht ik heb een plan!!!' Zegt hij meteen. Aandachtig kijk ik hem aan....
~~
bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen.

• tips zijn altijd welkom. Dikke kus

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now