#85

773 88 9
                                    

Ilyas komt binnen gelopen met een dokter naast zich. 'Goede middag asya***** ik ben hier om je even te controleren' zegt de dokter met een hand schud. Ik knik en pak ilyas zijn hand vast. Hij komt naast me zitten.

De dokter brengt een apparaatje over mijn buik heen. 'Wilt u deze even opzetten' zegt hij en overhandigd mij een bril. Ik zet hem op en zie een flits verschijnen. 'We zijn klaar'
'Wat heeft u precies gedaan dan?' Vraagt ilyas een beetje boos. Ik knijp gelijk in zijn hand als teken dat hij niet zo boos moet lopen doen.

'Ik heb een foto gemaakt, ik en een paar andere collega's gaan even kijken wat er is uitgekomen.' Zegt de man vriendelijk terug. Ilyas knikt. 'Waneer krijgen we de uitslag te horen?' Vraag ik. 'We weten niet precies waneer. We zullen ons best doen om zo snel mogelijk uit te zoeken wat er aan de hand is. Voor nu kan ik u alleen maar adviseren om in bed te blijven liggen' zegt hij en verlaat mijn kamer.

Ik zucht en kijk ilyas lang aan. 'Ilyas straks is er iets ergs aan de hand.' Alleen al bij die gedachtes voel ik me al gek worden. Ilyas houdt zich stil en staart voor zich uit. 'Ilyas praat!' Zeg ik boos. Hij kijkt me aan en plant een kus op mijn wang. 'Rustig aan lieverd. Het zal vast niets ergs zijn' stelt hij mij gerust. Ik knik en leg mijn hoofd op zijn schouder. Hij slaat zijn arm om me heen en drukt me stevig tegen zich aan.

18:45

De dokter komt binnengelopem met een grote map in zijn handen. Aan zijn pokerface kan ik niet zien of het goed of slecht nieuws is.

Ik ga gekijk recht op zitten en grijp naar ilyas zijn hand. Ik hoor hem zachtjes gegrinniken. 'We hebben de foto gezien, er is niets ernstig aan de hand. De baby ligt best laag dus zou ik u adviseren om deze paar maanden in bed te blijven liggen' zegt hij.

Ik knik. 'Heeft u nog vragen?' Vraagt hij dan als het stil blijft. 'Wat mag ze dan wel doen? Want de hele dag in bed liggen gaat haar niet lukken' zegt ilyas. 'Een wandeling maken bijvoorbeeld. Ze kan natuurlijk wel wat dingen doen. Zorg er alleen voor dat ze niet veel bukt enzo' legt hij nog eens uit. Ilyas knikt. 'Ik heb nog wat leuk nieuws' zegt hij.

Ik knijk hem aan. 'Je mag naar huis' zegt de man. Ik glimlach blij en sta rustig op. Ilyas helpt me met staan en doet de deur dicht zodra de dokter afscheid heeft genomen. 'Waar liggen je kleren?' Vraagt hij. Ik wijs in een grote kast links achter hem. Hij loopt er naar toe en haalt daar een grotr tas uit.

'Ilyas' zeg ik lachend.
Hij draait zich om. 'Wat is er?' Vraagt hij bezorgd. Ik leg mijn hand op mijn buik en voel de baby schoppen. 'De baby schopt' zeg ik en glimlach blij. Ilyas loopt op me af en legt ook zijn handen op mijn buik. 'Voel je het?' hij knikt. 'Ik kan niet wachten tot ik mijn kleine meid vast heb' zegt hij. Ik knik herkenbaar. Ik kan zelf ook niet wachten.

-

'Home sweet home' roep ik blij en bekijk ons huis. Het is lekker schoon gemaakt. Dat is wel te zien aan de meubels. Ilyas tilt me in een keer op en brengt me rennend naar boven. 'Ik heb een verassing voor je' zegt hij en zet zijn handen voor mijn ogen.

'Waar is het?'vraag ik. 'Pak mijn hand vast dan leidt ik je er naar toe' ik voel zijn hand en grijp die vast. Rustig loop ik achter hem aan. Ik hoor een kamer deur open gaan en niet veel later voel ik ilyas zijn handen van mijn ogen af.

'Je mag ze open doen' zegt hij. Ik open mijn ogen en kijk verrast naar de baby kamer. 'Omg! Het is prachtig!' Gil ik blij en bekijk het bedje. Het is een lichtroze kamer met een wand vol met vlindertjes. Er hangt een grote A op de muur. 'Wauw wat mooi gedaan' zeg ik en druk een kus op ilyas zijn wang.

Hij glimlacht en blijft eventjes staan. 'Je zult vast honger hebben?' Zegt hij waneer mijn maag begint te knorren. Ik knik beschaamd en loop naar beneden. 'Wat wil je dat ik maak?'vraag ik hem en bekijk wat recepten in een kookboek.

Deze heb ik ooit van mijn moeder gekregen. Tijdens het inpakken voor de verhuizing heb ik hem weer gevonden. 'Linzensoep' ik knik en sta op. Ik maak de linzensoep en laat hem op het vuur staan.

Terwijl ik sta te roeren in de pan wordt er in eens op de deur gebeld. Ik frons en kijk via de gang wie het is als ilyas de deur open maakt. Er staat een grote man voor de deur met een papiertje in zijn handen. Ik ken hem ergens van alleen kom ik maar niet op de naam. Terwijl ik aandachtig sta te kijken brand ik mijn vingers aan de pan. Vloekend loop ik naar de kraan en hou mijn duim er onder.

Ik hoor achter me veel geschreeuw. 'Rot op man!' Is het laatste wat ik hoor als de deur in een harde klap dicht gaat. Een boze ilyas loopt mijn kant op. 'Wie was dat?' Vraag ik geschrokken.

Hij houdt dich stil.

'Soufian saddiq'

--

🙄de mensen die mijn nieuwe boek hebben gelezen weten wie soufian saddiaq is.

Ik heb mijn verhaal online gezet. Het enige wat jullie te zien krijgen zijn de personages. De delen zullen online komen waneer dit verhaal af is. Dus vergeet hem niet alvast in je bibliotheek te zetten.

De reden dat ik hem online heb gezet is om al wat lezers op te bouwen. Ik hoop dat als ok zal beginnen alvast wat lezers heb want dat duurd altijd lang bij mij😂

Maar goed. Vergeet hem dus niet toe te voegen.

Tyy

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now