#70

968 119 23
                                    

Extra deeltje🌹
Perspectief asya.
Nadat ik de brief had gelezen voelde ik een enorme brok in mijn keel. Heb ik dit zojuist gelezen!

Ik gooide het boekje van mijn schoot en rende naar beneden. Ik pakte de auto sleutels van karim en reed zo snel als ik maar kom naar de gevangenis toe. Daar aangekomen rende ik naar binnen. Ik gilde de naam van ilyas.

Ik werd helemaal gek. Dit mag niet! Het mag niet zo eindigen!

Ik werd tegen gehouden door een politieagent. 'Wat is hier aan de hand?!' Vraagt hij streng. Hijgend ga ik zitten. Hij haalt een flesje water voor me. Dankbaar kijk ik hem aan, waarna ik het flesje in een keer leeg drink.

'Ik moet ilyas el*** spreken nu meteen!!" Gil ik. De man trekt me overeind. 'Ik zal vragen of je langs mag' zegt de man vriendelijk.

Ik veeg snel mijn traan weg en kijk levenloos voor me uit. Ik begrijp de brief totaal niet. De ene keer zegt hij dat hij me niet kwijt wilt en de andere keer zegt hij dat soufian een betere iemand is in zijn plaats.

Ik moet duidelijk met hem praten. Terwijl ik over mijn buik heen wrijf staar ik levenloos voor me uit. Wachtend op de agent die niet veel later komt aangelopen.

'Wie bent u als ik vragen mag?' Vraagt hij. Ik neem diep adem. 'Ik ben zijn vrouw' zeg ik. Hij kijkt naar zijn papieren. 'U mag voor 15 minuten bij uw man' zegt hij. Ik glimlach blij en loop achter hem aan naar de kamer waar ilyas zich verblijft.

In de kamer zie ik ilyas liggend op zijn bed. Met een mutsje op zijn buik. Als hij ons ziet gaat hij overeind zitten. 'Asya..' mompelt hij. Ik loop op hem af en begin hard te huilen. Alle emoties komen los. Deze hormonen hebben me goed te pakken.

Nadat ik zowat alles heb uigehuild zijn we al 5 minuten later. 'Asya heb je mijn brief gelezen?' Vraagt hij. Ik knik en veeg mijn tranen weg. 'Vertel de baby alsjeblieft niets over mij. De baby mag niet dezelfde pijn lijden' zegt hij. 'En...' zegt hij. ik onderbreek hem door hem een kus te geven.

Zijn handen laat hij versteld langs zijn lichaam hangen. 'Asya dit is niet goed.' Fluistert hij hees. 'Ilyas ik hou van je. Ondanks je veel heb doorgemaakt hield ik al die tijd van je. En nu ik weet wat soufian heeft gedaan hoef ik hem zeker niet te spreken' zeg ik. Hij zucht en kijkt voor zich uit.

Mijn blik richt ik op het mutsje in zijn handen. 'Waarom heb je die?' Vraag ik als het lang stil blijft. Hij kijkt op en legt het mutsje op mijn buik. 'Gewoon' zegt hij en kijkt weg. Ik pak zijn hand vast en legt die op mijn bolle buik. Ik zie hoe zijn ogen zich vullen met tranen.

'Het is oké ilyas. Je wordt vader en ik begrijp dat je bij de baby wilt zijn.' Fluister ik in zijn oor. Ik veegt zijn traan weg en plant een lange kus op mijn buik. Meteen voel ik me wat beter worden. 'Ilyas ik wil duidelijlheid. Die brief heeft me eigenlijk in verwarring gebracht' verward kijkt ilyas me aan.
'Hoezo was ie niet duidelijk genoeg?' Zei hij.
'Wil je scheiden van me?' Vraag ik. Hij zucht. 'natuurlijk niet. Maar het moet.'Zucht hij.

'Niets moet ilyas' 'als je iets wilt starten met soufian moet je gescheiden zijn. Wat valt daar niet aan te begrijpen?' Vraagt hij zuchtend. 'Ik ga niets starten met soufian ilyas. Ik ben voorlopig klaar met alle mannen op deze wereld!' Hij lacht en kijkt me liefdevol aan.

'Mag ik bij de echo zijn?' Vraagt hij dan. 'Natuulijk. Je zal ook bij de bevalling zijn ilyas. Ik zal soufian vragen om niets te doen' zeg ik. Hij lacht en krabt ongemakkelijk over zijn hoofd. 'Asya dat gaat je niet lukken. Maar lief dat je het probeert' zegt hij. Boos kijk ik hem aan. 'Ilyas ik hou nog van je. Nu ik ovwr alles zo nadenk besef ik me dat ik zo dom bezig was. Hoe kon ik je nou zo aanzien. Ik had meteen moeten weten dat dit een val was' zeg ik. Ilyas geeft me een kus en onhelst me.

'Lieverd het lag aan mij' zegt hij. Ik voel mijn wangen rood worden. Hij noemde me zojuist lieverd. 'Je noemde me lieverd' zeg ik en lach. Ongemakkelijk kijkt hij weg. 'Volgende week is de echo en je zult er bij zijn!' Zeg ik en sta op. De 15 minuten vlogen letterlijk voorbij. Ik neem afscheid en loop dan naar de auto toe.

Zijn blik blijft in mijn netvlies branden. Nog nooit heb ik hem zo beroerd gezien. Maar alles gaat goed komen. Dit allemaal zal gaan stoppen. En wat ik met soufian zal gaan doen weet ik nog niet.

Maar daar zal ik wel iets op verzinnen....

-

Hey, sorry dat ik lang niets heb geplaatst ik blijf het maar zeggen. Ik heb het druk met school want over twee weken heb ik een toetsweek dus iedereen wilt toetsen plannen voor de toetsweek😩
Ik heb dus veel leerwerk en daarom ook weinig tijd om te schrijven. En aangezien ik de grootste nerd ben van de wereld wil ik optijd beginnen met leren🤓📚😂

Don't laugh!

Mohiem als ik niets plaats weten jullie waarom.

En willen jullie me volgen. Ik heb bijna de 1k volgers dus volg me en ik volg terug♥♥♥♥

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now