#9

1.7K 160 26
                                    

Wat er vooraf ging:

Ik haal meteen alle spullen die ik nodig heb en reken die af. Met het wisselgeld haal ik nog wat te eten. Met 4 tassen loop ik samen met zakaria naar de zaak toe. Morgen beginnen we met school en morgen avond gaan we verder met de handel...
~

De volgende ochtend:

Ik word wakker en kijk om me heen. Waarom begint school altijd zo vroeg!
Ik sta op en pak mijn koffer waar ik een simpele outfit uit pak. Met mijn outfit loop ik naar de douche waar ik me opfris en klaar maak. Fresh loop ik uit de douche en pak mijn schooltas met al mijn nieuwe pennen en potloden.

Ik loop de kamer uit en loop naar mijn taxi. Ik stap in en kijk met open mond naar de grote school. Ondertussen loopt zakaria naar me toe en kijkt me lachend aan. 'Kom dan gaan we'

Samen met zakaria loop ik door dr school heen. Deze school lijkt wel een fabriek. Over al zie je kinderen leren en doen. Een groep jongens kijken ons lachend aan en lopen onze kant op.

'Wie zijn jullie?' Vraagt een uit de groep.
'We are from marocco' zeg ik in het engels en kijk hem aan. Ze praten wat in het nederlands en lachen.
'Hahaha zielig kindje "we komen uit marocco"' herhaald hij me. Mijn bloed begint te koken. Ze denken zehma dat we geen nederlands kunnen is ook zo maar we kennen wat woorden.

Ik negeer ze en loop weg. Een harde bel ringt door de school heen. Even en ik dacht er is aanslag hier. Bhel alarm. Dit noem je toch geen schoolbel?

Geschrokken kijk ik om me heen. Letterlijk iedereen lacht me uit. Boos sta ik op en ren weg. Zakaria rent achter me aan en kijkt me niet begrijpend aan. 'Kifesh je schrikt heb je nooit bel gehoord wella?' Vraagt hij. Ik negeer zijn vraag en kijk recht voor me uit. 'Kom we moeten gaan' zeg ik snel en sta op. Snel loop ik naar mijn lokaal en neem plaats achterin het lokaal.

'Nou we hebben 2 nieuwe leerlingen hier in de klas, willen jullie jezelf eventjes voorstellen?' Vraagt de docent. Zuchtend sta ik op en kijk iedereen koeltjes aan. 'Ik ben ilyas en dit is mijn vriend zakaria' met deze korte woorden loop ik terug naar mijn plaats waar ik iedereen hoor lachen. 'Jij was toch die jongen die bijna ging huilend door de bel' hoor ik en meisje lachend zeggen. Ik kijk der lang aan en negeer der.

Zulke goedkope chihuahua's verdienen mijn aandacht niet. Na 2 lessen is eindelijk de pauze aangebroken. Ik pak mijn tas uit mijn kluis en loop naar een lege tafel buiten.
Zakaria loopt mijn kant op en neemt naast me plaats.

'Wat is er?' Vraagt hij
Ik wijs naar de groep jongens die ik vanochtend ook tegen kwam.
'Laat hun ze willen alleen je aandacht beheers je woedde'
Ik knik en neem een hap van mijn brood

Ze lopen met de chihuahua's mijn kant op. 'Hey schat zin om wat te doen?' Hoor ik die slet zeggen. Ik begin te lachen. 'Heb andere dingen te doen' antwoord ik snel en eet verder. 'Luister zieligerd ik weet niet wat de fuck je hier komt doen maar dit is ONS tafeltje dus rot op naar Marokko met je zielige broodtrommeltje' lacht de jongen uit de groep.

Klaar ik word gek door die sletten en homo's. Ik sta op en geef hem een hele harde klap tegen zijn kaak. Hij vliegt naar achter en beland tegen een boom. Zijn vrienden rennen om me af en beginnen me te hoeken.

Zakaria springt op hen en begint hun te slaan. 'Stoppen nu!!!' Hoor ik achter me. De docent loopt boos mijn kant op. Ik geef die homo nog een laatste klap.

'ILYAS NU HIER KOMEN POTVERDOMME WAT DENK JE WEL NIET!!' Schreeuwt de docent en pakt me bij mijn arm. Ik trek mijn arm terug en ren weg.

Ik ren het portier uit en knal op mijn bek. 'Auw kan je nie...' geschrokken kijkt een oude man me aan. 'Ilyas' fluisterd hij. Ik kijk hem vreemd aan. 'Wie bent u?' Vraag ik snel. Hij kijkt me geschrokken aan. 'Ow uhm nee sorry let niet op mij' fluistert de oude man en loopt weg.

Wie was dat?

Dat was je opa ilyas....

Ik sta op en loop naar de zaak waar ik mijn baas zie staan. 'Ilyas wat doe jij hier?' Vraagt hij boos. 'Ik ben weg gegaan dat is geen goede school voor mij' zeg ik snel. Boos gooit mijn baas een fles alcohol om. 'JE MOET NAAR SCHOOL!! YALLA GA TERUG OF IK ONTSLA JE'

'Vergeet niet dat ik voor U hier naar nederland ben gekomen ik had ook zo goed in marokko kunnen blijven' met deze woorden loop ik de zaak uit

Ik ga dus echt niet terug naar school. Ik loop naar een plein en blijf daar voor even zitten. Mijn ogen scanen alle mensen die langs lopen. De helft heeft blond haar. Enkel een paar allochtonen met bruin haar.

Ik richt mijn blik op een kralen armbandje van amir. Deze heeft hij voor me gemaakt toen hij net op school zat. Eigenlijk een peuterspeelzaal maar hij noemt het dus school aangezien ze zegmaar werken😂

Zuchtend ga ik achteruit liggen en kijk naar de lucht. Meteen denk ik terug aan die man die tegen me aan botste. Hoe kent hij mijn naam? Ken ik hem eigenlijk? Nee ik ken geen familie uit nederland...of toch wel?
Nee kan niet!?

Jawel ilyas geloof het of niet maar je hebt een groot familie uit nederland....
~~

Alvast een gelukkig nieuw jaar💕💕
Vergeet niet te stemmen en te reageren lyyy all💕💕💕

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now