#7

2K 158 81
                                    

wat er vooraf ging: 

ik knik en geef onze bestellingen door. even later loopt de ober naar ons toe en legt onze drankjes neer. 'bismillah' fluisterd ze en neemt een slok van haar thee...

~~

nadat we gekletst hebben breng ik der naar huis en rij terug naar de club waar ik zakaria zie zitten. 'eey ben je zo snel klaar of gingen jullie niet praten?' vraagt hij. ik schud mijn hoofd. 'ja wel alleen had ik er geen zin meer in, ik hoef geen vriendin' niet begrijpend kijkt hij me aan. 'saff zullen we dan wat gaan doen we hebben namelijk onze loon gekregen' verteld hij grijnzend. ik knik lachend. 'wat ga jij doen dan met je geld?' vraag ik nieuwschierig. 'ik denk nieuwe kleding kopen en jij?' vraagt hij. ik kijk hem trots aan. 'ik heb mijn geld aan wat moslim mensen gegeven die in geld nood waren' zeg ik trots. lachend kijkt hij me aan. 'ow je bent sirieus?' ik knik van ja. 'hallo ik heb hamdullah niets te kort maar die arme mensen meseken hebben niet eens een rode cent' zeg ik snel.

zakaria kijkt me echt schandalig aan. 'vriend jij werk 24/7 en krijgt eindelijk je loon en wat ga je doen? je geeft het weg? wesh ben je niet honderd of wat?' vraagt hij boos. 'ewa laat mij ik voelde me er goed bij tenslotte heb ik ook nog wat geld op mijn ouders hun bankrekening gezet want ik wil niet dat mijn broertje iets te kort komt' zeg ik er snel bij. zakaria geeft gelukkig geen opmerking en loopt naar zijn auto. 'ik ga  ik spreek je morgen' zegt hij en rijdt weg. lachend stap ik mijn auto in en rij naar mijn huis toe.

Eenmaal aangekomen plof ik in bed en staar lang naar het plafond. Het is super stil hier in huis. Enkel het gewaai van buiten is nog hoorbaar. Ik sta op en loop naar de keuken. Ik heb echt honger maar ik kan voor geen meter koken. Ik pak maar wat pasta pennen en gooi die in een koekenpan. Nu nog wachten tot de harde pasta pennen zacht beginnen te worden. In de tussentijd zoek ik wat voor de saus. Ik pak gewoon tomatensoep en gooi dat bij de pennen.

Verveeld wacht ik tot de pasta pennen EINDELIJK EENS FLUBBERIG WORDEN!! wollah dit iriteert me echt zo fucking erg. Na 3 uur ofzo zijn de pennen zacht geworden. Ik gooi alles op een bord en begin er van te eten. Dit is echt de goorste pasta dat ik ooit heb gegeten maar goed beter dan niets. Ik leg mijn bord op tafel en hol naar boven. Ik trek mijn trainingspak aan en plof in bed. Na wat gedraai val ik rustig in slaap...

De volgende ochtend (10:07)

Ik open mijn ogen en kijk om me heen. Vermoeid sta ik op en loop naar de badkamer waar ik me opfris. Meteen word ik gebeld.

Zakaria: ewa ben je al wakker want we gaan naar nederland

Ik: wat?!! Ik ben net pas wakker maar ik kan niet naar nederland!

Zakaria: vertel dat maar aan patron hij maakt je af

Ik: ik kan niet ik kan mijn broertje niet alleen laten

                Zakaria heeft opgehangen...

Boos hangt hij op. Ik pak een kleine koffer en gooi daar mijn spullen in. Als ik alles klaar heb leg ik mijn koffer in mijn auto. En stap in. Ik rij snel naar het kinderdagverblijf.  Dan maar te laat komen maar ik kan niet gaan zonder afscheid te nemen van mijn mini patron.

Ik loop naar binnen en klop zacht op de deur. Ik loop naar binnen waar ik de juf zie staan. 'Zou ik amir eventjes mogen spreken' vraag ik. Ze knikt en gaat door met les geven. Amir rent op me af en geeft me een stevige knuffel. 'Ieljas gaan we piraat spelen?' Vraagt hij lief. Ik schud van nee.

'Ieljas moet voor eventjes weg dus beloof me dat je lief gaat doen' vraag ik. Hij kijkt me treurig aan en begint te huilen. 'Ieljas moette hier blijven'

'Ik neem wel een cado voor je mee' zeg ik nog snel. Hij knikt en trekt zich terug uit mijn knuffel. 'Het komt goed ieljas komt snel terug met veeeeel cado's' zeg ik lief. Hij knikt en geeft me nog een laatste kus. Snel holt hij naar zijn lokaal en gaat weer aan het werk.

Ik loop naar mijn auto en rij naar mijn werk. 'Hehe werd eens tijd dat je eens zou gaan komen' zegt mijn baas en geeft me een ticket. 'Moeten we echt naar nederland?' Vraag ik zuchtend. Hij knikt en geeft me nog een kussentje voor in het vliegtuig. 'We gaan met 1 grote bus dus leg je bagage in de kofferbak' zegt mijn baas. Ik knik en loop naar de grote bus waar ik mijn bagage neer leg.

Ik stap in en wacht tot zakaria plaatst neemt. 'Waarom was je zo chagarijnig vanochtend?' Vraag ik als zakaria eenmaal zit. 'Gewoon had het druk'

We doen onze gordels om en kijken verveeld voor ons uit. Als we zijn aangekomen op schiphol (marokkaanse schiphol) stappen we uit. En checken in en wachten op het vliegtuig. Na een tijdje staat ons vliegtuig klaar en stappen we in met nog wat andere mensen. Ik ben best benieuwd hoe nederland eruit ziet ben er nog nooit heen geweest. Insallah is er een mooie strand en lekker zon...

Hahaha ilyas dat dacht je maar..

Ik sluit mijn oordopjes aan aan mijn telefoon en zet een muziekje op. Verveeld kijk ik om me heen. Het is echt stil hier en zo'n dikke man ligt naast me te slapen. Hij stinkt kapot erg maar goed het is maar 3 uurtjes vliegen.

Aangekomen nederland:

Opgewonden pak ik mijn koffer van de band af. Ik moet echt naar buiten ik heb wat zonlicht nodig. Ik ren naar buiten en kijk teleurgesteld naar het weer. Het is kapot grijs hier en overal liggen water plassen. En het ergste nog is dat het hier -2°C graden is. EWILIE IK GA DOOD ik heb enkel een polo shirt aan met een normale broek. Ik heb niet eens een vest of jas mee. Snel loop ik naar mijn auto. We hebben allemaal onze apparte auto's terug gekregen aangezien we allemaal in een apparte appartement verblijven. Ik stap in en zet de verwarming aan (weet niet hoe dat ding heet in de auto)

Waneer de auto lekker warm aan het worden is rij ik achter de rest aan. Ik rij naar mij  appartement en stap uit. Snel pak ik mijn koffer en loop naar binnen. Letterlijk iedereen is hier wit en blond. Het grappige is ik kan geen nederlands😓

'Hallo met wat kan ik je helpen?' Vraagt de vrouw achter de balie. Sprakeloos kijk ik der aan. Snel pak ik google trenslate erbij en probeer wat woorden op. 'Ik heb hier een appartement toe gewezen' zeg ik met mijn gebroken nederlands.

Ze knikt en geeft me de sleutels....
~~

Hoe gaat ilyas het hier volhouden denken jullie?

Vergeet niet te stemmen en te reageren
Dikke kus💋💋💋💋

Zakaria & IlyasDonde viven las historias. Descúbrelo ahora