#8

1.8K 166 120
                                    

Wat er vooraf ging:
Ik heb hier een appartement toe gewezen' zeg ik met mijn gebroken nederlands.

Ze knikt en geeft me de sleutels....
~~

Ik loop naar de lift en druk op het knopje. Ik moet echt wat doen aan mijn Nederlands. Wie wilt mij les geven?

Als ik bij de juiste etage ben aangekomen loop ik de lift uit en zoek naar mijn kamer numner. Wat me echt opvalt is dat het hier super schoon en rustig is. Als je in marokko naar een hotel gaat zie je overal zwervers en is er super veel lawaai.

Ik loop naar mijn deur en open die. Meteen valt mijn mond open van verbazing. Weyow ik heb nog nooit zo'n nette en schone hotelkamer gezien.

Ik leg mijn koffer op bed en pak daar wat kleding uit. Meteen spring ik onder de douche. Opgefrist loop ik de badkamer uit en pak mijn mappen uit mijn koffer.

Snel loop ik de kamer uit en loop richting de kamer van zakaria...

Perspectief (moeder van ilyas)
'We hadden hem moeten verbranden kijk wat voor een mislukkeling hij nu is geworden' roep ik naar mijn man. Ik walg gewoon van ilyas. Ziek mogooltje dat hij is. Ik had hem echt moeten verbranden bij zijn geboorte. Of doodslaan. 'Luister het komt goed als we gewoon amir pijn blijven doen gaat hij zich zelf wat aandoen want je weet hoeveel amir voor hem betekend' ik knik en kijk naar amir die bond en blauw op de grond zit te huilen. 'Ikke ieljas toe' piept hij.

Ik pak hem bij zijn hoofd en gooi hem in een hoek. 'ILYAS KOMT NOOIT TERUG!!' schreeuw ik boos en ren naar mijn kamer waar ik een koffer pak. Ik moet weg hier. Voordat ilyas terug komt en amir meeneemt.

Als we alles hebben rennen we naar de auto en rijden richting de marokkaanse schiphol (weet iemand toevallig hoe dat heet?)

...

Ongeduldig wachten we af op ons vliegtuig. We gaan naar nederlands daar zult ilyas ons nooit vinden...
Wat hij zelf niet weet is dat ik ook half nederlands ben. Ik heb een nederlandse moeder maar een marokkaanse vader dus ben ik in marokko gebleven toen ik mijn man ontmoette.

Als mijn vader weet dat ik ilyas weg heb gedaan vermoord hij me. Toen hij net was geboren was mijn vader altijd de eerste die hem kwam bezoeken. Tot ik een leugen heb verzonnen dat hij dood is gegaan. Toen is mijn vader direct terug naar nederland gevlogen. Nooit zal hij over de dood van ilyas komen.
Nooit....

We stappen de vliegtuig in en nemen plaats op de plekken waar we moeten zitten. Amir begint zachtjes te huilen. 'Ikke ieljas toe' fluisterd hij smekend en beweegt aan mijn arm. Ik geef hem onopvallend een klap en trek aan zijn oor. 'Ilyas komt je niet meer zoeken begrepen!' Schreeuw ik boos...

Ilyas ik win en je zult nooit je broertje tegenkomen!! Nooit meer!!

Aangekomen in nederland:

Een koude windlaag gaat door mijn haren heen. Ow ja was vergeten dat het hier letterlijk ALTIJD koud is. Ik pak amir zijn sjaal af en wikkel die om mijn nek heen. Meteen begint hij te trillen. 'Ikke koud hebben' fluisterd hij. Ik antwoord niet en trek hem mee naar de bus.

Snel komen we aan bij de deur van mijn ouders. Ik klop zacht aan en wacht tot de deur word geopend. Na een enkele minuut doet mijn vader de deur open. Hij kijkt met open mond naar amir en dan naar mij. Hij trekt me in een stevige omhelzing en trekt amir tegen ons aan.

'J..je bent terug' fluisterd hij.
'Ja baba ikdacht dat je amir eens wilde zien' lieg ik snel en duw amir naar voren. Meteen springen de tranen naar boven. Hij trekt amir een een hele stevige omhelzing.

'W..wat en schat' hoor ik mijn moeder achter zeggen. Ik geef der een stevige knuffel en snuif der geur op. Ik heb der zo gemist ik kan niet voorstellen hoe het zou zijn zonder mijn ouders.

Voel je nu de pijn die ilyas voelde?

'Baba ik ga snel langs de winkel kun je amir bij je houden?' Vraag ik. Hij knikt en trekt amir zijn jasje uit. Snel loop ik naar de albert heijn. Ik ben hier al jaren niet meer geweest. Ik koop snel wat chips. Dit heb ik Ook gemist de chips in marokko is super vies en smaakt nergens naAr.

Met mijn armen vol chips loop ik de winkel uit. Tot mijn schrik zie ik ilyas voorbij lopen met allemaal mappen in zijn handen. Mijn hart klopt in mijn keel. Snel ren ik naar huis. Fjoeee dat ging maar net goed hamdullah. Nog even en hij had me gezien.

Perspectief ilyas.
Blij loop ik met mijn mappen naar de zaak toe. Ik open de deur en leg alle mappen op de bar. 'Luister jongens, ik stel voor om naar school te gaan om jullie nederlands wat op te frissen' zegt mijn baas tegen zakaria en mij.

Ik kijk hem geschrokken aan. 'Uhm waarom? we zouden hier heen gaan om zaken af te handelen niet om naar school te gaan' zeg ik boos. 'Luister ilyas is waardeer je motivatie maar van de regering moet je naar school omdat je leerplichtig bent' zegt hij streng. Zuchtend knik ik en neem het geld aan dat ik toegewezen krijg. 'Eey ilyas kom ff schoolspullen halen enzo' zegt zakaria.

Ik knik en loop met hem door de stad. We lopen een goedkoop winketje in genaamd action. Vol bewonderingen kijk ik naar de prijzen. Vriend dit is kapot goedkoop. Komt dit uit china ofzo?

Ik haal meteen alle spullen die ik nodig heb en reken die af. Met het wisselgeld haal ik nog wat te eten. Met 4 tassen loop ik samen met zakaria naar de zaak toe. Morgen beginnen we met school en morgen avond gaan we verder met de handel...
~

Hey lieve lezers sorry dat ik niet actief was deze tijden had het heel druk met school werk enzo. Maar goed vergeet niet te stemmen en te reageren dikke kus😙

Ow ja trouwens heeft iemand wat tips voor mij? Of inspiratie?

Alvast bedankt en tot het volgende deeltje insallah😊

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now