#94

768 79 5
                                    

Ik val samen met ilyas in een diepe slaap..

-

Geschrokken wordt ik wakker zodra anissa begint te huilen. Ik kijk naast me en zie al dat ilyas haar heeft opgepakt. Ik kijk ze aan met een grote glimlach.

'Ik denk dat ze honger heeft' zegt hij uiteindelijk waneer anissa niet stil is te krijgen.

Ik pak mijn telefoon en zie inderdaad dat het haar voedingstijd is. Ik pak haar rustig van hem over en leg haar in de voedingszak.

'Kan je alsjeblieft een broodje voor me maken. Ik ga duizelig worden zodra ze heeft gedronken' vraag ik aan ilyas. Hij knikt en loopt naar beneden.

Nourhane komt de kamer in gelopen en neemt naast me plaats. 'Ik hoorde haar huilen' zegt ze en gaat rustig met haar vinger over anissa haar handje. 'Ja ze heeft honger' zeg ik.

Ik kijk naar anissa die guzlig zit te drinken. 'Als je je niet goed voelt moet je het zeggen' zegt ze bezorgd. 'Jaja ilyas is al een broodje voor me gaan maken' zeg ik. Ze knikt en staat dan weer op. 'Slaaplekker'

'Slaaplekker' zeg ik terug. Nourhane verlaat mijn kamer. Ik kijk naar anissa en voel tranen opkomen. Wat een prachtige gezonde meid heb ik gekregen alhamdoulilah.

'Mama zal je voor altijd beschermen' fluister ik zacht en til haar op waneer ze genoeg heeft gedronken. Ik leg haar op mijn borst en klop zachtjes op haar rug zodat ze snel kan gaan boeren.

Al gauw laat ze twee boertjes. Ik hou haar nog even vast tot ze in slaap valt. Rustig leg ik haar in haar wiegje neer en gebaar dat ilyas heel rustig naar binnen moet komen.

Zachtjes en lachend loopt hij naar binnen met een bordt in zijn handen. 'Ik vroeg om een broodje' zeg ik teleurgesteld. 'Ik kon de brood niet vinden dus heb ik wat bladerdeeghapjes opgewarmt. ' zegt hij. Ik knik en begin te eten.

Al gauw voel ik me wat beter. 'Is het normaal dat je duizelig wordt?' Vraagt hij en neemt me in zijn armen. Ik knik en druk een kus op zijn kaak. 'Dit is de eerste keer dat ik een kind borstvoeding geef dus het kan soms zijn dat ik war duizelig begin te worden na het geven van borstvoeding' leg ik uit.

'Is goed. Ga maar slapen dan' zegt hij. Ik knik en sluit mijn ogen.

Perspectief ilyas.
Ik hou asya goed in mijn armen en zie dat ze al in slaap is gevallen. Ik druk een kus op haar hoofd en blijf dan staren naar het wiegje waar mijn prinsesje in ligt.

Het voelt zo goed om vader te zijn. Ik wil dat ze echt niets te kort komt. Ik sta rustig op en kijk naar de klok. Het is al 3 uur geweest. Ik lk loop naar het wiegje en kijk toe hoe ze slaapt. Met haar armpjes naast haar hoofd en haar beentjes gekruist zuigt ze aan haar speentje.

Ik glimlach en pak haar handje vast. Al gauw klampt ze haar vingers op mijn duim heen. Ik lach en zie hoe ze haar oogjes begint te openen. Ze blijft me voor een poosje aankijken en valt dan weer in slaap.

'Slaaplekker schatje, moge de engelen over je waken' ik druk een kus op haar hoofd en kruip zelf dan ook weer onder de dekens. Met anissa in mijn gedachtes val ik verder in slaap.

7:00

Klaar wakker sta ik op. Ik voel me zo goed vandaag hamdullah. Het is vroeg dus besluit ik maar wat boodschappen te doen. Ik wist niet dat mijn ouders zouden logeren dus moet ik nu wat boodschappen doen anders hehben we geen ontbijt. Ik loop naar anissa toe en zie hoe ze wakker om zich heen kijkt.

Ze wilt net beginnen met huilen dus hou ik haar snel vast. Ik wieg haar heen en weer en maak haar flesje klaar. 'Sbah el gair' zegt mijn vader. Geschrokken kijk ik om. Hij lacht en loopt op me af.'heb je lekker geslapen?' Vraag ik. Hij knikt en rekt zich uit. 'Wat ga je doen?' Vraagt hij. 'Een flesje maken voor anissa en dan wat boodschappen doen' zeg ik en verwarm de melk in een pan.

Hij knikt. 'Ik ga met je mee' zegt hij en frist zich op in de badkamer. Ondertussen maak ik het flesje klaar voor anissa en geef die aan haar.

Ze begint er van te drinken. Mijn vader komt terug. 'Zullen we?' Vraagt hij. Ik knik
'Kan je de kinderwagen uit de garage halen aub' vraag ik en laat anissa boeren. Hij knikt en haalt de kinderwagen uit de garage.

'Hier' ik leg anissa in de kinderwagen en trek mijn schoenen aan. Ik pak een ah tasje en loop de deur uit samen met mijn vader. Anissa kijkt me aan waardoor ik lach. 'Ze lijkt echt veel op asya' zegt mijn vader. Ik knik. 'Ze heeft alleen mijn ogen en meer niet' zeg ik sip. Hij lacht. 'Misschien dat jullie tweede kind op je zal lijken'
Ik knik

-

Als we alles hebben gehaald lopen we weer terug naar huis. We hebben echt super veel gehaald.

Zo veel dat het niet onder de kinderwagen past. Waner we thuis zijn aangekomen leggen we alles klaar op tagel. We hebben croissantjes gehaald en chocolade broodjes, munt voor de thee en nog vele andere lekkere dingen. Ik maak de thee en maak iedereen dan wakker.

Asya loopt slaperig naar de eettafel en schuift aan. Ik lach en vul mijn bord

Perspectief asya.
Waneer we lekkee hebben ontbeten ruimen ilyas en ik alles op. Al gauw hoor ik anissa huilen. Ik loop naar de box toe en haal haar eruit.

Ze stopt al gauw met huilen. 'Ilyas heb je haar al eten gegeven?' Vraag ik. Hij knikt. 'Ik wilde je niet wakker maken vanochtend' zegt hij. Ik loop naar hem toe en geef hem een kus.

Wat een schat is ilyas toch ook. Ik loop naar de bank en speel wat met anissa.

Als iedereen zich heeft opgefrist besluiten we om lekker gezamelijk naar de stad te gaan. Ik kleed mezelf om en kleed anissa dan om. Ik doe een dikke trui voor haar aan met een bijpassend broekje en een muts.

'Je lijkt net een ijsbeer' lach ik en hou haar omhoog.

Ilyas loopt de kamer binnen en neemt anissa van me over. 'Ik leg haar wel in de kinderwagen' zegt hij.
Ik knik. Beter dat hij het doet want ik heb er totaal geen verstand van.

Waneer ik mijn schoenen heb aangetrokken kijk ik uit het raam. Het is best koud nog dus besluit ik ook gelijk een sjaal te pakken.

Ik pak de luiertas en controleer of alles er in zit. Daarna loop ik naar beneden. 'Zullen we gaan?' Vraag ik. Iedereen knikt en loopt de deur uit. De stad is hier dicht bij dus besluiten we om gewoon te lopen in plaats van met de auto gaan.

En het is goed van anissa om wat buitenlucht te krijgen.

We komen aan bij de stad en bezoeken wat winkels.

-

Stem en reageer

Lees trouwens het verhaal van nouhzz genaamd: her broken soul.
Gun haar plz wat stemmen en lezers.

Byee schatjes.

Zakaria & Ilyasحيث تعيش القصص. اكتشف الآن