#38

1.3K 153 41
                                    

Wat er vooraf ging:
Lachend kijk ik naar haar mondje die een oranje kleur heeft gekregen door de kaas chips.

Ik plant een kusje op haar wang en sluit alle lichten en lampen. Meteen val ik in een hele diepe slaap...
~~~

Paar dagen later:

Met een zucht loop ik naar de garage en pak weer een briefje van mijn auto ruit. Telkens na een wedstrijd krijg ik briefjes van A

Ik lees het briefje meteen:

Lekkerding, asya boft wel met jou hoor! Ik spreek je bij starbucks rond 14:00 tot zo♡
Groetjes A

Ik gooi het briefje meteen en stap mijn auto in. Wat moet ik doen? Zou ik moeten gaan?
Met een twijfelend gevoel rij ik naar huis. Thuis aangekomen is het muisstil. Asya is alweer gaan slapen. Onze band gaat steeds achteruit. Ik probeer der altijd op te vrolijken maar dat lukt niet. Files of nachtwerk houden me altijd laat bezig. Maar ik zal het goed maken!

Ik loop naar de bank toe en zie asya liggen. Als ze me opmerkt staat ze meteen op en loopt weg. Ik trek der terug en kijk der aan.

'Ilyas laat me los alsjeblieft' zegt ze kalm en kijkt naar de grond. 'Asya ik hou van je'
'Okey, kan je me nu los laten?' Vraagt ze. Met een kwetsend gevoel laat ik der los en loop naar mijn laptop toe. Ik moet iets regelen om der weer vrolijk de maken.

Na wat ge googelt te hebben besluit ik om zakaria te bellen. Hij weet vast wel iets. Ik pak mijn mobiel en bel zakaria op.

'Fakka alles goed vandaag?'
'Ja?....'
'ZING DAN MEE A SUKKEL!!'
'Ja alleen ik heb niet gedoucht vandaag..'
'Ow waarom?'
'ZAKARIAAAA STOP IK HEB JE HULP NODIG'
'Isgoed wat is er?'
'Asya en ik doen al een tjjdje droog tegen elkaar en ik wil der verassen wat moet ik doen?'
'Veras der gewoon met een etentje of zo iets?'
'Ok thnx'

Ik hang op en begin met dingen regelen.

...

'ASYA KOM IK MOET JE IETS VERTELLEN!!' schreeuw ik door het huis heen. Asya loopt zuchtend naar me toe en kijkt me aan. 'Wat is er nou weer?' Vraagt ze.

'Ik heb een etentje geregeld voor ons tweetjes' zeg ik glimlachend. Nog steeds kijkt ze me droog aan. 'Je had toch voetbal wedstrijd ofzo iets?' Vraagt ze.

'Ja maar ik heb die afgezet, ik heb gemerkt dat de sfeer hier in huis niet zo goed is en ik wil daar verandering in brengen' zeg ik. Ze kijkt me aan en loopt zo maar weg

Is ze niet blij dan?
'Asya waarom loop je weg?' Vraag ik en loop achter der aan. 'Ik heb al afgesproken met zaineb en ruya we gaan bij haar logeren' zegt ze.

'Ow waarom vertelde je me dit niet eerder?' Vraag ik licht geiriteerd. 'Alsof jii me altijd verteld dat je nachtdienst hebt? Het is maar voor 1 nacht' zegt ze en kleed zich om. Ik knik en neem plaats op bed.

Perspectief asya
Ik gooi alle spullen in ilyas zijn voetbal tas en gooi dit naast ilyas op bed. 'Wil je dat ik je breng?' Vraagt hij. 'Ja hoor' zeg ik droog en ga verder met inpakken.

Als ik alles klaar heb loop ik naar de garage en gooi de tas in ilyas zijn auto. Samen stappen we in. 'Asya...'
'Ja?'
'Het spijt me voor de tijden dat ik je heb laten zitten vanwege werk ik wil het echt recht zetten, geef me alleen wat tijd alsjeblieft asya' zegt hij en kijkt me aan.

Ik voel een brok in mijn keel. 'O..oke isgoed' zeg ik en kijk opgelucht uit het raam. Ik kan gewoon op de een of andere manier niet lang boos blijven op ilyas. Puur omdat hij altijd een oplossing probeerd te vinden om alles goed te maken. Dat is echt iets wat ik leuk vind aan ilyas.

Aangekomen bij zaineb zie ik dat ruya ook net is aangekomen. Als ze me ziet rent ze op me af en knuffelt me stevig. 'Hey heb je die koekjes meegenomen?' Vraag ik. Ze knikt en houd een hele bak vol turkse koekjes in der hand. Ik glimlach en geef der een kus. Ruya gaat alvast naar binnen waardoor ik achterblijf met ilyas.

'Veel plezier' zegt hij en geeft me een kus. 'Dankje jij ook' zeg ik en loop naar binnen. Onze avond kan meteen gaan beginnen!!

Perspectief souhaila.
'Goed zo amir!' Zeg ik en kijk hoe hij tegen farid fifa begint te spelen. Hij heeft totaal geen idee wat hij doet maar hij vind het leuk dus daar draait het om. Nadat ze hebben gespeeld komt er een reclame te voorschijn van het voetbal team dat vanavond gaat spelen.

Amir staat op en drukt met zijn kleine vinger op een van de spelers genaamd ilyas el****. Ik glimlach en zet hem op mijn schoot. 'Iel jas' mompelt hij en gaat met zijn hand langs zijn gezicht. 'Ken je hem?' Vraag ik. Hij knikt. 'Iel jas lief' zegt hij weer.

Ik glimlach en druk hem tegen me aan. 'Wil je daar heen?' Vraagt farid. 'Jaaa ikke ieljas toee!!' Juicht hij. Farid knikt en besteld meteen 2 kaartjes. 'Wat ga je serieus met hem naar een voetbal wedstrijd?' Vraag ik
Hij knikt. 'Ja hij wilt er toch heen'

'Kom op farid hij kan geen 90 minuten lang stil zitten dat weet je zelf ook' zeg ik lachend.
'Luister souhaila telkens als deze reclame op tv komt begint hij te springen en kijkt telkens naar ilyas kom op laat hem gewoon met me mee gaan' zegt hij.

Ik zucht diep en knik dan. 'Let wel goed op hem okey?' Hij knikt en neemt amir van me over.

Amir begint helemaal te dansen omdat hij ilyas gaat zien. Ik hoop maar voor farid dat hij goed op amir gaat letten want ik kan er niet bij zijn.

Perspectief farid.
Als souhaila amir heeft aangekleed pak ik zijn schoenen en trek die voor hem aan. 'Veel plezier' zegt mijn moeder en wikkelt nog een extra sjaal om amir heen. Ik schiet in de lach als ze handschoenen en een mutsje bij amir aanbrengt.

'Oke mama zo is het genoeg hoor' lach ik en loop met amir naar de auto toe. Ik zet hem in een kinder stoeltje en rij richting de macdonalds. Daar aangekomen stappen we uit en eten snel wat voor de wedstrijd gaat beginnen.

Als we ons helemaal vol hebben gegeten rijden we richting het stadion. Het is super druk dus til ik amir op. Want ik wil hem hier niet kwijt raken.

Eenmaal binnen haal ik een chocomelk voor amir en een blikje redbull voor mezelf. Ik pak de kaartjes en laat die aan een bewaker zien. Ik heb ervoor gezorgd dag we op de 1 rij zitten zodat amir ilyas goed kan zien. Hoe kan zo'n klein kindje nou al een fan hebben?

We lopen naar onze plaatsen en wachten af tot de wedstrijd begint. Amir kijkt zijn ogen uit als de spelers het veld oplopen. Zijn ogen zijn meteen op zoek naar ilyas die even later het veld op loopt. 'Iel jas ieljas!!' Roept hij en springt op mijn schoot. 

Ik lach en zet hem weer op zijn stoel. 'Misschien mag je hem zo spreken' zeg ik en geef hem zijn chocomelk terug.
Hij kijkt aandachtig naar ilyas die begint te spelen

...

Na de wedstrijd raakt ilyas gewond door een val van een speler. 'Ieljas heeft Didi (pijn)' zegt amir en begint te huilen. Ik veeg zijn traantjes weg en sta op door de menigte heen loop ik naar het hek waar ilyas naar toe word gebracht.

Zijn been begint te bloeden en je ziet de nop afdrukken al in zijn been. 'Ieljas ieljas ieljas!!!' Roept amir en begint met zijn hand te zwaaien. Helaas hoort hij hem niet dus besluit ik om dichter bij te komen

'Meneer u mag hier niet komen dit is verboden terein voor jou!' Roept een van de bewakers. Met een diepe zucht schreeuw ik ilyas zijn naam. Als hij me ziet hou ik amir omhoog in de hoop dat hij naar hem toe komt.

Zijn ogen vullen zich met tranen bij het zien van amir.
Helaas waneer hij wilt opstaan word ik weg getrokken door 2 bewakers. 'NEE STOP LAAT HEM!!' hoor ik ilyas zeggen. De bewakers kijken hem niet begrijpend aan. 'LAAT HEM!!' roept hij boos en hinkelt naar me toe met zijn bloedende been.

De bewakers laten me los. 'Amir!!' Schreeuwt hij en pakt amir van me af. 'Ilyas geef hem terug!!' Roep ik en storm op hem af. Kifesh deze komt hier kind ontvoeren?

'Nee alsjeblieft dit is mijn broertje!!' Roept hij en knuffelt amir super stevig. Ook amir begint te huilen en knuffelt ilyas met zijn mini armpjes.

Wat js ilyas de broer van amir?
~~~

Stem en reageer💋
Zouden jullie me willen volgen ik heb nog 14 volgers nodig om de 600 te behalen!!
Ik zou jullie daar erg dankbaar voor zijn wollah.







Zakaria & IlyasOn viuen les histories. Descobreix ara