#84

797 95 17
                                    

Ik pak de usb stick en steek hem er in. Ik speel het filmpje verder af en voel de tranen al opkomen.

-

Perspectief ilyas.
Zodra ik thuis ben aangekomen neem ik een douche. Na mijn douche graai ik wat in mijn jas zak om die usb stick op te bergen. Want zo'n klein ding kan makkelijk kwijt raken. Na alle zaken te hebben gecontroleerd raak ik het zoeken zat.

Zeker heeft asya hem gepakt. Ik lach in mezelf en duik in bed. Na enkele minuten val ik in slaap.

Next morning

Ik wordt wakker door mijn wekker. Ik sta op en maak een ontbijtje. Mijn ouders zijn weg gegaan vanacht. Dus dat betekend dat ik het huis moet opruimen. Ik weet dat asya niet tegen bende en troep kan dus moet ik maar snel beginnen.
Ik drink mijn laatste slok thee op en begin gauw met opruimen. Ik was alles af en stofzuig het hele huis. Daarna doe ik de was en dwijl ik een beetje.

Klinkt makkelijk maar het koste me serieus 2 uur om dit hele huis schoon te maken. Als ik helemaal klaar ben kleed ik me om. Ik trek een oude trainingspak aan en bekijk mezelf in de spiegel. Dit was een van de eerste trainingspakken die ik kocht toen ik jong was. Ik had hem expres drie maten te groot genomen zodat ik hem later ook aan kon trekken.

Vroeger zag het er niet uit toen ik dit aantrok. Ik leek op zo'n skinny boy met shi doek over zich heen. Hij past me nu precies. Ik heb echt veeeeel meegemaakt zeg. Terwijl ik over mijn leven sta na te denken besef ik dat ik asya nog moet bezoeken. Ik loop snel naar de auto toe en rijdt richting het ziekenhuis.

Als ik daar ben aangekomen koop ik nog wat bloemen voor der en loop ik naar haar kamer. Lachend gleur ik door het gaatje als ik asya zie eten. Ze heeft een kop telefoon op en kijkt waarschijnlijk naar een film.

Ik loop naar binnen en blijf der lachend aanstaren. Als ze me opmerkt gilt ze. 'Ilyas homo wat doe je ik schrok!' Schreeuwt ze boos. Ik omhels der en druk de bos bloemen in haar handen. 'Dat was ook de bedoeling' zeg ik. Ze rolt met haar ogen en kijkt verder naar haar film. 'Hoe kan je dit eten lekker vinden? Ik krijg niet eens een hap binnen'

'Ik weet niet wat je praat maar dit is gewoon lekker' ze blijft me droog aankijken en neemt een hap van haar broodje nutella. Ik schiet in de lach en plant een kus op haar arm.

-

17:00

Ik wordt wakker door een harde gil. Ik open mijn ogen en zie asya op de grond liggen. Uit reflex sta ik op en buig voor haar neer. 'Wat is er gebeurd?' Vraag ik nog steeds geschrokken en veeg haar tranen weg. 'Het leek alsof ik ging bevallen. Ik wilde opstaan en toen viel ik' huilt ze. Ik druk der tegen me aan en sus der stil.

'Gaat het nu?' Ze knikt en legt haar hoofd neer op mijn schouder. Ik til der op en leg der neer op bed, nog steeds op dezelfde positie ga ik naast haar liggen en sla de dekens over der heen. Al gauw merk ik dat ze rustiger begint te worden. 'Heb je nog pijn?' Ze schud zachtjes met der hoofd van nee. 'Ilyas het leek zo erg alsof ik zou gaan bevallen' fluistert ze dan.

Ik kijk der lang aan. 'Weet je het zeker  of-'
'Zie ik eruit alsof ik lieg!' Boos kijkt ze aan. Ik zucht en schud van nee voordat ze bozer gaat worden. 'Ik zal wel een zuster halen om je te controleren. Ik wil niet dat jou iets overkomt of de baby' met deze woorden stond ik op en liep ik naar de balie in de verte.

Perspectief asya.
Ik glimlach als ik ilyas zie weglopen. Hij gaat zo'n goede vader worden. Ik heb hem al eens zien spelen met amir. Ik kan niet wachten om hem te zien spelen met zijn dochtertje.

--

Wat zou er aan de hand zijn met asya?

Kort deeltje, wen er maar aan want er zullen alleen maar korte deeltjes komen (700+ woorden)

Byeee!

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now