#93

824 87 7
                                    

Mama en papa houden heeeel veel van je kleine meid.
Helaas zal dat snel veranderen....

-

18:00

Ilyas komt binnen gelopen met de maxicosi die we in de auto zijn vergeten.
'Ben je klaar?' Vraagt hij aan mij als ik op het rand van het bed zit. Ik knik en pak anissa rustig op. Ze ligt nog te slapen dus ik wil haar niet wakker maken. Ik leg haar voorzichtig in de maxicosi en wrijf over haar handje. Ze opent een oog en kijkt me aan. Al gauw valt die oog weer dicht en slaapt ze verder.

Ik glimlach en sla mijn vest strak op me heen. Ik mag eindelijk naar huis gaan. Het duurde lang voordat ik weer was bij gekomen. Ilyas is net naar de gemeente gegaan om aan te geven dat anissa is geboren. De dokter wenst me nog een fijne dag en knipf het bandje van mijn pols af en die van anissa.

Gelukkig bleef ze door slapen. Nourhane komt naar me toe gelopen en wikkelt een sjaal om me heen. 'Je mag niet ziek worden' zegt ze. Ik lach en druk een kus op haar wang. 'En hoe gaat het met de kleine prinses?' Zouhair loopt op ons af en kijkt anissa aan. 'Goed hoor ze slaapt lekker' zeg ik. Hij glimlacht en opent de auto deur voor me. 'Ik ga achter in zitten zodat ik op anissa kan letten' zeg ik tegen ilyas. 'Is goed. Papa kom je dan naast me zitten.'vraagt ilyas. Zijn vader knikt en stapt in. Ik ga rustig zitten en leg de maxicosi tussen nourhane en mij in.

Trots kijk ik naar haar slapende gezichtje. Wat een schatje is ze als ze slaapt. Tot nu toe vindt ik haar geen moeilijk kind. Ze eet, slaapt en huilt af en toe. Ik was vroeger echt een drukke irritante baby. Dus ik bof wel met haar.
'Zit ze vast?' Vraagt ilyas doelend op anissa in haar maxicosi. 'Nee, maar dat is niet erg want ik hou haar vast aan de zijkant' zeg ik. Hij knikt en rijdt richting huis.

Als we zijn thuis gekomen open ik de deur. Met open mond kijk ik naar de versierde huiskamer. Overal hangen roze ballonen met als tekst  it's a girl.

Zaineb, zakaria, anass en omar verschijnen achter de bank. Ze begin met toeters te spelen en gooien allemaal slingers in het rond. Ik lach en groet iedereen terwijl ilyas anissa uit de maxicosi haalt. 'Wie zijn idee was dit?' Vraag ik met een glimlach. Ze wijzen allemaal naar ilyas. Hij grijnst en neemt me in zijn armen. 'Dit is echt lief dankjewel' ik druk een kus op zijn wang en neem plaats op de bank. De tafel ligt vol met cakejes en andere zoetigheden.

'Zal ik de thee maken?' Vraagt nourhane. 'Ik maak het wel ga maar zitten' ik maak aanstalten om te gaan maar wordt gelijk terug getrokken door zaineb en ilyas. 'Ga zitten jij gek. Je hebt net een kind uitgepoept' zegt zaineb. Ik kijk haar beschaamd aan en ga gauw weer zitten voor ze nog meer onzin gaat uitkramen.

Volgens mij heeft ze echt niet door dat mijn schoonouders hier zijn.

Nourhane komt terug met heerlijke munt thee en schenkt voor iedereen een glas in. Waneer ik net wil drinken hoor ik anissa huilen. 'Ik haal haar wel' zegt ilyas gelijk en rent naar boven. Ik glimlach en voel mijn hart haast smelten. Hij wilt echt alles goed doen. Hij komt terug met anissa in zijn armen. 'Ze wilt jou denk ik' hij geeft haar aan mij. Ik druk een kus op haar wang en sus der stil.

Echt een mama's kindje is ze. Dat was ik vroeger ook altijd. Waneer ze stopt met huilen leg ik naar naast me neer in een soort van lig zak voor baby's. Daar om heen leg ik nog wat kussens voor de zekerheid.

Ik pak mijn thee en neem een sip. We beginnen gezellig te kletsen over anissa.

-

02:15

Het is erg laat en iedereen is naar huis gegaan. Nourhane is blijven slapen samen met zouhair. 'Weet je zeker dat je niet in de slaapkamee wilt slapen? Ik kan ook in de logeerkamer slapen' zeg ik en ruim de prummeltjes op. 'Nee joh ik slaap wel in de logeerkamer' zegt ze. 'Het is maar een 1 persoonsbed. Dan kan 3emie niet slapen' zeg ik en ruim de keuken een beetje op. 'Die gaat maar lekker op de bank slapen' Zegt ze met een grijns.

Ik lach. 'Ik moet je toch een beetje kunnen helpen. Het is zwaar hoor om een kind te verzorgen. En al helemaal met zo'n lui lak als ilyas' zegt ze. 'Hé ik ben niet lui' hoor ik achter me. Ilyas kijkt zijn moeder gekwetst aan en drukt een kus op mijn wang. 'Schat anisss heeft honger' zegt hij in mijn oor. Ik knik. 'Maak jij dit af dan?' Vraag ik en wijs naar de berg afwas. Hij zucht en gaat gelijk aan het werk.

Hoofdschuddend loop ik naar boven en hoor anissa huilen. Als ik de deur open doe tref ik zouhair aan. Hij zit naast haar en probeert haar stil te krijgen. Als hij me ziet staat hij gelijk op. 'Ze heeft honger denk ik' zegt hij. Ik knik en til der op en wacht tot hij mijn kamer verlaat. Waneer hij weg is geef ik anissa borstvoeding.

Als ze heeft gegeten veeg ik haar mondje en leg der tegen me borst aan zodat ze kan gaan boeren. Ik klop rustig om haar rug en loop wat rondjes door de kamer. Nadat ze drie boertjes heeft gelaten leg ik haar in het wiegje naast ons bed en laat haar slapen. Als ze volledig in slaap is gevallen loop ik rustig de kamer uit. Ilyas, zouhair en nourhane liggen relaxed op de bank. 'Heb je alles opgeruimd?'vraag ik aan ilyas.

Hij knikt en maakt plaats voor me. 'Nee ik hoef niet te zitten ik ga denk ik ook slapen' zeg ik. Hij knikt. 'Slaaplekker' zeggen zouhaid en nourhane in koor. Ik glimlach en loop weer terug naar boven. Ik trek mijn pyjama aan en poets mijn tanden. Ik doe mijn haren in een knot en kruip onder de dekens. Ik kijk voor me uit naar het slapende gezichtje van anissa. Wat is ze toch een prachtige meid. Maar dat denkt elk ouder wel van zijn/haar kind.

Ik lach in mezelf en sluit dan mijn ogen.

Niet veel later hoor ik de slaapkamer deur open gaan. Dat zal vast ilyas zijn. Het matras zakt in en ik voel twee stevige armen rond mijn middel. 'slaaplekker schatje' hij drukt een kus op mijn wang en ik glimlach. 'Ik wist wel dat je wakker was' zegt hij met een lach. Ik lach mee en hou dan mijn mond zodra anissa begint te huilen.

'Kijk wat je hebt gedaan!' Fluister ik boos en til haar op. Ik wieg haar stil en leg der rustig neer. Ilyas lacht en ik kruip terug in zijn armen. 'Slaaplekker'

'Slaaplekker' zeg ik terug.

-

Ik denk dat ik in het volgende deel het einde ga maken. But i am not sure. Dus jullie zien wel. Of morgen of overmorgen.

Byee.

Stemgoal. 60+

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now