#39

1.5K 156 89
                                    

Wat er vooraf ging:
'Nee alsjeblieft dit is mijn broertje!!' Roept hij en knuffelt amir super stevig. Ook amir begint te huilen en knuffelt ilyas met zijn mini armpjes.

Wat js ilyas de broer van amir?
~~~

Perspectief ilyas.
'Begrijp je het?' Vraag ik aan farid als ik hem het hele verhaal heb verteld. Hij knikt treurig. 'Ja ik begrijp het. Ik neem aan dat je hem bij je gaat houden?' Vraagt hij. Ik knik en druk amir stevig tegen me aan

'Jullie mogen heb bezoeken waneer jullie maar willen' zeg ik in de hoop dat hij zich niet rot gaat voelen. Hij kijkt blij op. 'Echt waar?!' Ik knik.

'Natuurlijk zonder jullie zou amir waarschijnlijk al dood zijn geweest' zei ik. Hij knikt en geeft me zijn nummer. 'Je kunt ons altijd bereiken voor oppas' lacht hij. Ik schiet in de lach en rij met hem mee naar zijn huis toe waar ik zijn ouders bedank voor het zorgen van amir.

Na wat gekletst te hebben rij ik met amir naar huis....

De volgende ochtend word ik gemaakt door amir. Waneer hij op mijn been springt schreeuw ik het uit van de pijn en sla de dekens van me af. Gelukkig is mijn wond niet open gegaan. 'Amir dat is niet lief nu heb ik didi (pijn)' zeg ik treurig en til hem op bed.

Hij lacht en rent naar de tuin toe. Amir heeft vannacht naast me geslapen en dat doet ie zeker niet meer. Hij lijkt een ADHD kind. Hij schopt en huilt in zijn slaap. Dat moet me echt denken aan vroeger. Ik was ook altijd zo wild in mijn slaap door alle pijn die ik kreeg van mijn oom en mijn neef.

Waneer de bel gaat loop ik naar beneden en open de deur voor asya. Ze kijkt meteen naar mijn been en slaat een gil. 'asya rustig er was een ongelukje gebeurd bij de wedstrijd' leg ik uit voordat asya me helemaal gaat onder vragen.

Met haar hand voor haar mond loopt ze naar binnen en kijkt naar amir die in de tuin op een stoeltje zit te spelen.

'W..wie is dat?' Vraagt ze en keert zich naar me om. 'Dit is amir mijn broertje ik heb je toch over hem verteld?' Ze knikt en blijft amir lang aankijken. 'Ja maar je zij dat hij voorgoed weg was?'

Ik knik en leg mijn handen op haar heupen. 'Ja dat weet ik tot ik naar de wedstrijd ging en hem zag' leg ik uit. Ze kijkt me verward aan. 'Je zou toch niet gaan?'
'Ja maar toen je weg ging voelde ik me loner dus besloot ik om toch te gaan' leg ik uit

Ze lacht en knikt dan. 'Wat is er met zijn gezicht?' Vraagt ze bezorgd en kijkt naar amir zijn litteken op zijn wang. Ik neem plaats en vertel haar het verhaal van het begin tot het eind.

Na het verhaal te hebben verteld kijkt ze me verdrietig aan. 'Omg ilyas wat erg' snikt ze en knuffelt me. 'Het komt goed we zullen hem gelukkig maken als je het goed vind als we heb hier houden' zeg ik. Ze knikt. 'Natuurlijk wil ik hem houden hij is cute' zegt ze lachend.

'Oke mooi, amir is over een week jarig en ik weet een leuke manier om dat te vieren' leg ik uit. Ze wend zich naar me toe en kijkt me afwachtend aan.

'Ik denk dat het leuk is om met hem naar Disney land te gaan' zeg ik. Ze kijkt me blij aan. 'Omg ja kom we gaan nu meteen de dingen regelen' schreeuwt ze en trekt me mee naar mijn werk kamer.

Lachend boeken we een hotel en andere leuke verassingen voor mijn kleine amir die 5 jaar gaat worden insallah....

1 week later: verjaardag van amir💙

Perspectief asya.
Ik open mijn ogen als ik mijn wekker hoor afgaan. Zuchtend sta ik op en wrijf in mijn ogen. Ik draai me om en maak de slapende ilyas wakker.

'Hoelaat is het?' Gromt hij
'Het is 7:00 dus opstaan anders komen we te laat voor de 1e verassing' zeg ik en pak mijn weekend tas.

Ilyas staat op en kust me lief op mijn wang. 'Ik ga douchen kleed jij amir aan?' Vraag ik. Hij knikt en loopt naar de slaapkamer van amir. Ja hij heeft een eigen slaapkamer gekregen want naast amir slapen is een ramp😂

Ik kleed me uit en stap de douche in. Het liefst lig ik hier uren onder maar dat kan op dit moment niet. Ik heb een leuke verassing voor amir geregeld zonder dat ilyas dat wist.

Na mijn snelle douche kleed ik me om en doe mijn haren goed. Ik loop de badkamer uit en zie dat ilyas alle tassen al in de auto heeft gelegd. Ik loop naar beneden en zie ilyas in zijn mooie outfit. Ze hebben beide een leuke polo shirt aan met daar onder dezelfde broek en schoenen. Amir lijkt wel zijn zoon op dit moment.

'Zozo' lach ik en geef amir een kus. 'Waar gaan we heen?' Vraagt hij lief en trekt aan mijn trui. 'We gaan naar een verassing toe en dan gaan we naar disney land' zeg ik.

Hij springt een gat in de lucht. samen stappen we de auto in en rijden naar het pannenkoeken restaurant. dit was de 1e verassing waar ilyas zelf ook niets van af wist. 'yek planningen maken zonder mij' lacht ilyas en helpt amir de auto uit. we hebben nog niet ontbeten dus dit leek me wel een leuk idee. amir houd super veel van pannenkoeken dus hij gaat zich zelf vol eten. 

met z'n 3tjes lopen we naar binnen en nemen plaats aan tafel. we bestellen meteen onze pannenkoeken. je betaald een bepaald bedrag en mag zo veel pannenkoeken eten als je maar wilt. ik heb gewoon stiekem boterham zakjes meegenomen om een paar mee te nemen voor onder weg. 

#mocro's be like

na gegeten te hebben lopen we weer naar de auto toe en rijden richting Frankrijk. de hele rit hebben we gelachen en spelletjes gespeeld. het was dus een leuke rit. als we zijn aangekomen bij disney land. stappen we uit en bekijken het park met grote ogen. amir zoekt alleen maar naar die mickey mouse hij vind hem geweldig. na een tijdje gezocht te hebben zien we mickey mouse in de verte. we rennen met zn 3tjes op hem af en maken duizenden foto's.

na een hele dag in het park te hebben gezeten is er een hele leuke avond show bij het kasteel. na de show zijn we bek af en besluiten om snel wat te gaan eten. daar hadden we in het park geen kans voor gekregen doordat amir telkens in een attractie wou. we lopen vermoeid naar de auto en rijden naar het hotel hier vlak bij. een hotel in disney land was vol en ook duurder dus besloten we om maar een hotel te pakken die een paar straten achter het park zit. zo zijn we goedkoper uitgekomen ookal wouden we graag in het hotel in het park, maar ja die zat dus vol.

perspectief mina (moeder amir en ilyas)

'GEEF ME ALSJEBLIEFT MIJN ZOON TERUG IK ZAL ER ALLES VOOR TERUG DOEN!!' huilt nourhane. ik begin te lachen en schud mijn hoofd. 'VERTEL ME DAN TEMINSTE ZIJN NAAM IK WIL HEM TERUG ALSJEBLIEFT!!' gilt ze weer. ik geef der een klap waardoor ze meteen ophoud met schreeuwen.

in de verte hoor ik al auto's stoppen. 'weet je man dat je hier bent?' vraag ik. ze schud der hoofd van nee. 'hij wilt niet dat ik hier ben maar ik wil mijn zoon terug alsjeblieft geef hem aan me ik mis hem vanaf de dag dat hij geboren was' huilt ze. ik glimlach en kijk der aan. de deur word open gegooid door zouhair de man van nourhane. je wilt met deze man niets te maken hebben maar ik heb totaal schijt aan hem. 'nourhane habiba stap de auto in nu!!' roept hij en geeft nourhane aan zijn oudere zoon. 

'NEE ZOUHAIR ALSJEBLIEFT IK WIL MIJN ZOON TERUG IK KAN DIT NIET MEER LANGER AAN IK HEB AL ZO VEEL JAREN GEWACHT IK WIL HEM TERUG!!' huilt ze. 'ik zal hem terug halen dat beloof ik je' stelt hij haar gerust. 

waneer nourhane de auto is ingestapt loopt zouhair mijn kant op. 'WAT IS JOU PROBLEEM? GEEF ME MIJN ZOON TERUG NU METEEN OF IK ZAL JE LATEN ZIEN WAT IK MET JE FAMILIE GA DOEN, ONDERSCHAT MIJ NIET IK SCHIET ZE GERUST 1 VOOR 1 NEER!!' schreeuwt hij en houd zijn pistool tegen mijn hoofd aan gedrukt. 

'doe het...ga je gang vermoord me maar, maar zonder mij kom je nooit je zoon te zien want alleen in weet bij wie hij is en met wie hij omgaat' zeg ik kalm. meteen zie ik de woede in zijn ogen verdwijnen. hij kijkt me twijfelend aan. 'zonder mijn hulp kom je je zoon niet te vinden' zeg ik lachend....

~~~~

wie zouden ze bedoelen: ilyas of amir?

vergeet niet te stemmen en me te volgen. ik hoef er nog maar 11 (als jullie het irritant vinden als ik dit vaak vraag zet het dan in de reacties dan stop ik ermee)

mohiem stem en reageer als je dit een leuk deeltje vond ♥

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now