#68

1K 128 42
                                    

Extra deeltje omdat @_chocolateh_  me dwong😂

Nadat asya en zouhair zijn gegaan is het mijn beurt. Ik loop de kamer in en zie ilyas zitten met handboeiens en 2 agenten naast hem. Heeft hij shi bank beroofd ofzo?

Met open mond loop ik naar hem toe. Hij houdt zijn blik op zijn polsen gericht. 'Ilyas wat heb je gedaan?' Vraag ik dan. Hij kijkt op met een veel betekende blik. ' alles ging zo snel, ik heb soufian in elkaar geslagen...' fluistert hij met een brok in zijn keel.

Ik neem tegen over hem plaats. 'Zou ik hem onder 4 ogen kunnen spreken?' Vraag ik aan de 2 agenten. 'Nee,' zeggen ze. 'Hoezo het enige wat hij heeft gedaan is iemand in elkaar geslagen. Hij heeft niemand vermoord ofzo. Tenslotte hangen hier overal camera's' zeg ik en wijs in alle hoeken met een camera.

'Is goed na de 10 minuten komen we terug en we houden jullie in de gaten!' Zeggen ze streng. Ik lach en kijk ilyas dan serieus aan. 'Ilyas vertel me alles wat er is gebeurd,' zeg ik. 'De dag brak aan om de scheidingspapieren in te vullen. Ik reed naar het huis van asya. Zoals verwacht waren soufian en karim er. Asya wilde me onder vier ogen spreken dus we gingen naar der kamer. Daar vertelde ze me dat ze zwanger was. Ik was blij en teleurgesteld tegelijk. Ze wou me vervangen in soufian. Ik smeekte der om niet te scheiden. Zo gingen we wat praten tot ze in eens buikpijn kreeg. Ze viel zo wat neer dus ik pakte der net op tijd op. Ik rende met der naar beneden, daar rende karim en soufian op me af. Ze pakte asya en reden weg. Ik reed ze achter na en liep het ziekenhuis in. Ik kon helaas niet bij haar blijven. Karim kwam naar buiten schreeuwend tegen soufian. Ik liep hem achterna en vroeg wat er aan de hand was. Hij zei dat soufian asya wat in heeft gespoten waardoor ze een miskraam heeft gekregen. Ik kreeg shi error in mijn hoofd en viel soufian aan. Toen werd de politie gebeld en werd ik gepakt.' Zegt hij in een adem door.

Het blijft lang stil. 'Asya houdt van je.' Zeg ik dan. Verward kijkt hij op. 'Ze heeft aangifte gedaan tegen soufian' zeg ik er nog snel bij.
Zijn gezicht trekt wit. 'WAT!! NEE' roept hij.

'Hij gaat mijn hele familie uitmoorden en geloof me dat doet hij ook!' Roept ilyas huilend. 'Rustig het komt goed we zijn bezig met een plan.' Zeg ik.

'Zakaria hoe gaat het met asya. Toen ik met der ging praten ging het alleen maar over waarom ik hier zit. Ik durfde niet te vragen of de baby nog leefde.' Zegt hij. Ik voel een brok in mijn keel. Hoe pijnlijk is het om niet te weten of je bloed eigen kind leeft of niet.

'Alles is in orde met asya. Je kindje is kergezond dat heeft ze me verteld.' Zeg ik. Hij neemt opgelucht adem. 'Hamdullah.'

'Zakaria..'
'Ja?'
Hij kijkt me aan en is eventjes stil. 'Wat is er?' Vraag ik dan. 'Zorg voor asya. Ze heeft het nu moeilijk..' zegt hij. 'Ilyas hoe kon je haar dit eigenlijk aan doen?' Vraag ik dan. 'Zakaria ik wil er nu niet over praten. Zorg voor asya alsjeblieft!'

Ik knik. 'Ik zal vragen of ze bij ons wilt logeren' zeg ik. 'Ow zakaria. Hier' hij geeft me een blaadje met zijn handtekening erop. Fronsend neem ik het aan. 'Waar is dit voor?' Vraag ik verward. 'Asya wilde heel graag scheiden. Nu ik hier voor een maand vast zit ongeveer kan ze dit regelen.' Zegt hij.

'Je wilde toch niet scheiden?' Vraag ik. Hij knikt. 'Ik weet het. Maar ik kan niet leven met een vrouw die niet van me houdt en niet bij me wilt zijn. Ik ben gelukkig als zij gelukkig is. Ookal moet ik daarvoor het contact verbreken..' zegt hij met tranen in zijn ogen.

'Dus alsjeblieft neem dit aan. En geef haar dit' hij geeft me een klein notitie boekje. 'Hoe kom je hier allemaal aan?'
'Ik mocht een boodschap schrijven' zegt hij. Ik pak het op en stop het in mijn jaszak. 'Ik zal het haar geven' zeg ik dan. Hij knikt. 'Bedankt zakaria.' Ik glimlach en sta dan op als het tijd is om te gaan. Ik neem nog snel afscheid van hem en loop naar buiten. Asya, zouhair en zainen staan te wachten op me.

Perspectief asya.
Zakaria loopt op me af. 'Ik moest van ilyas dit aan je geven.' Zegt hij. Ik kijk naar het notitie boekje en een klein blaadje in zijn handen. 'Wat is dit?' Hij haalt zijn schouders op. 'Het zal vast belangrijk zijn. Het enige wat ik weet is dat dit de handtekening us van ilyas. Je kan het gebruiken voor de scheidingspapieren' zegt hij.

Ik knik ookal kan ik nu wel huilen. Ik wil niet scheiden en ik ga dat zeker niet meer doen nu ik weet wat er echt aan de hand is.

'Lieverd het komt goed' zaineb legt haar hand op mijn schouder als ze ziet dst ik begin te huilen. Ik hou me nog in om niet uit te barsten.

'Kom bij me slapen' zegt ze. 'Nee ik ga naar huis. Ik wil alleen zijn nu' zeg ik zacht. 'Is goed. Doe rustig aan wij brengen je wel' zegt ze. Ik bedank haar en neem afscheid van zouhair. Samen met zakaris en zaineb loop ik naar hun auto toe. Ik stap in en kijk uit het raan terwijl ik het boekje stevig vast hou.

Als ik thuis word afgezet bedank ik zaineb en zakaria. Ik loop naar mijn kamer en trek mijn pyjama aan. Karim is zoals altijd weer niet thuis. Ik ben het nu gewend on alleen te zijn.

Ik pak het boekje en open de eertse bladzijde. Meteen vullen mijn ogen zich met tranen als ik de eerste regel lees...

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now