#3

2.4K 197 24
                                    

'Wacht ik heb een idee!' Schreeuw ik blij. Zakaria kijkt me afwachtend aan. 'Wat nou als ik gewoon naar mijn oom zijn lounge ga. Dan blijf ik daar 2 uurtjes werken tot het tijd is en dan vlucht ik weg' 'en het geld dan waar halen we die vandaan?' Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op en begin na te denken. Het is best wel veel geld voor 2 kaartjes.

'Eey ken je hamo shakshak?' Met grote ogen kijk ik hem aan. Meteen beginnen we te lachen. Hamo shakshak is een man die heeft een winkeltje hier 2 straaten verderop hij haat ons super erg elke keer als we langs lopen kijkt hij ons sluw aan. 'Wat wil je bij hem gaan doen hij kan niet eens zijn slippers betalen' meteen schiet hij in de lach. 'Nee kijk hij praat toch altijd groot over zijn inkomen misschien wilt hij die met ons delen' zegt hij. Ik knik en sta op.

'Ik zie je vanavond dan beroven we hem' zeg ik vastbesloten. Hij knikt en geeft me snel nog een boks. 'Ik zie je rond 02:00 buiten voor de lounge' zegt hij. Ik knik en loop naar huis. Eenmaal aangekomen daar klop ik aan en wacht tot iemand open doet. Mijn oom doet open en geeft me een harde klap. 'Jij bent gister niet thuis gekomen en hebt geen geld meegebracht!!!' Schreeuwt hij boos en gooit me tegen de muur aan.

Bang kijk ik hem aan. 'Hamo wacht alsjeblieft ik had school ik kon niets stelen!' Schreeuw ik snel. Hij kijkt me lachend aan. 'En dan jij komt met geld thuis zo niet dan is daar de gat van de deur begrepen!!' Ik knik angstig en ren naar mijn kamer. Ik haat hem zo erg. Maar geloof me op een dag zal ik wraak nemen op zijn daden.

Ik kleed me snel aan en loop naar de lounge waar ik begin met coctails maken. Meteen lopen er allemaal mensen binnen.

...

Het is al 2 uur dus tijd om te gaan. Ik loop zo on opvallend naar de deur en ren naar buiten. Meteen zie ik zakria op een bankje zitten. Als hij me opmerkt staat hij op en werpt me een tas toe. 'Kom dan gaan we!'

Samen rennen we naar de winkel van hamo shakshak. We kijken snel om ons heen om te kijken of er toevallig iemand op straat is. Gelukkig is het super rustig en is er niemand wakker.

Ik pak een steen en gooi die tegen de deurklink aan. Gelukkig breekt ie in een keer en gaat de deur open. Snel pakken we al het geld uit de kassa en pak nog wat lekkere snacks ewa jah we zijn er toch. Als we alles hebben lopen we weg. Net waneer we uit de straat zijn horen we politie sirenen gaan. Snel rennen we naar een steeg en verstoppen ons daar.

Hijgend van het rennen leggen we de tas vol geld op de grond achter onze benen. 'We hebben het net gered!' Hijgt zakaria. Ik knik lachend en pak de tas op. 'Verstop jij het thuis?' Vraag ik. Hij knikt en rent met de tas weg.

Snel ren ik naar de lounge en ga verder met werken....
~de volgende ochtend..

Ik word wakker en sta meteen op. Vandaag gaan zakaria en ik het geld optellen en verdelen. Ik loop naar het huis van zakaria.
Ik klop aan en zie hem open doen. Ik loop naar binnen en loop direct naar de kamer van zakaria.

'Ik heb alles geteld en verdeeld scheelt ons tijd' ik knik en bekijk het geld. 'Hoeveel is het?' Vraag ik. '200 euro net genoeg voor 2 kaartjes en voor wat andere dingen' zegt hij 
'Isgoed kom dan halen we eerst de kaartjes en dan nog wat kleeding'

We staan op en lopen naar buiten met het verdeelde geld. We lopen de winkel in en kopen 2 kaartjes. Met de kaartjes in ons handen lopen we een winkel in. 'Zullen we trainingspakken halen?' Vraag ik. Zakaria knikt en pakt er eentje in zijn maat. Na een kwartier te hebben gekeken naar trainingspakken kopen we allebei dezelfde  we reken die af en lopen dan een kapper in. Mijn haar ziet er zo vies uit gewoon.

We nemen plaats en laten onze haren doen. Vol verwonderingen bekijk ik mezelf in de spiegel. Nog nooit zag mijn haar er zo mooi uit. 'En wat vind je ervan?' Vraagt zakaria en wrijft over zijn haren heen. Ik schiet in de lach. Leuk hoor zeg ik lachend en  loop een shormazaak in. Jullie gaan niet begrijpen hoeveel ik hou van shorma hou. We bestellen 2 broodjes en eten die meteen op. Dit is letterlijk de eerste keer in 5 maanden dat ik iets warms heb gegeten.

'Hey kijk toeristen!' Fluisterd zakaria en wijst naar 2 mensen. Ik knik grijnzend en ren op ze af. Ze draaien geschrokken om. 'I..ilyas' fluisterd mijn moeder.....
~~

Hoe zal ilyas reageren??
Vergeer niet te stemmen en te reageren😙
Dikke kus👋

Zakaria & IlyasWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu