brief van ilyas

972 122 46
                                    

14 Augustus
De mooiste dag van mijn leven waar ik hand in hand met mijn vrouwtje stond. Dat gevoel was zo speciaal en zo onbeschrijfelijk. Al die moeite was het toch waard. Ik zag het al helemaal voor me. Jij en ik samen in een huis.

Die gedachtes maakte me blij. Ik wist al vanaf het begin dat ik je zou behandelen als een prinses. Je zou niets te kort komen. Dat had ik mezelf al beloofd vanaf de dacht dat ik je tegen kwam en jij me redde. Nog nooit had ik me zo fijn gevoeld bij een meisje als bij jou. En ik meen het. Dit is echt geen leugen.

toen ik naast je wakker werd voelde ik me zo gelukkig, bij alles wat ik samen met je deed voelde ik me speciaal. ook al had ik veel fouten gemaakt in mijn leven je bleef me toch altijd steunen. je moest met me door alle zware en nare tijden. het deed zo'n pijn toen ik je zag huilen omdat er weer iemand werd ontvoerd. al die tranen die je hebt laten vallen is vanwege mij en mijn verleden. al die pijn kwam door mij!

ik had je dit nooit moeten aandoen. je was nooit gelukkig met me. ik zag dat je ergens mee zat en ik zag dat je me niets wilde vertellen om me te kwetsen. ik had alles door asya. ooit werd ik wakker met de gedachte dat je me zou verlaten. elke nacht kreeg ik van die nare dromen. dromen die me lieten geloven dat je me zou verlaten en terug zou keren bij soufian. als ik nu weet wat ik toen niet wist had ik ons beide veel pijn kunnen besparen.

ik had eerlijk tegenover je moeten zijn. terwijl jij vaak je hart bij me luchtte zat ik nog met opgekropte geheimen. geheimen die ik je nooit had willen vertellen. geheimen wat meer en deels over mijn verleden gingen. er is zo veel gebeurd in mijn jeugd. zo veel pijn en verdriet heb ik gehad. ik heb je eigenlijk nooit het hele verhaal verteld aan je. ik was bang dat je me zou verlaten als je alles wist. ik was bang dat je me zou verlaten omdat ik drugs gebruikte en handelde. ik wist dat je een hekel had aan mannen die in de drugs zaten.

terwijl ik stoer over je broer begon te praten besefte ik me dat ik eigenlijk over me zelf praatte. ik ben ook degene die in de drugs zat. terwijl ik je broer aan het ontmaskeren was ontmaskerde ik eigenlijk mezelf. ik wou alleen stoer overkomen zodat ik alles zou vergeten. ik wilde weer geliefd worden door iedereen. De reden waarom niemand me eigenlijk mag kwam door mijn verleden. ik heb iedereen laten vallen. mensen hebben me geholpen met alles, ze hebben bijna hun levens gegeven om mij uit alle shit te halen. en wat deed ik? ik stak ze achter hun rug. mij kon je nou echt een slang noemen. 

ik heb al mijn vrienden laten zitten. En voor wat? voor geld!

ik was te zwak om voor mijn eigen problemen op te komen. ik voelde me trots toen iedereen bang werd waneer ik voorbij ze liep. ik voelde me zo hoog tegen over de rest. maar diep van binnen was ik zwak. er heerste zo'n zwakte in me...

niemand begreep dit. en dat was wat ik wilde. niemand mocht mijn zwakke plek zien. ik moest stoer en sterk wezen. liefde had ik voor mezelf verboden. anders zou de zwakte in me te voorschijn komen. anders zou iedereen zien welke ilyas ik echt was. niemand zou dan bang voor me zijn. ik had ooit een vriendin. ik hield van der tot de dood. mensen kwamen lachend naar me toe met het nieuws dat ik echt van iemand hield. normaal was het hier een meisje en daar een meisje. maar dit keer bleef ik bij 1 meisje. mijn boys wisten meteen wat er aan de hand was en plaagde me ermee. 

ik heb toen een moeilijke besluit moesten nemen. ik heb der leven kapot moeten maken. ik heb haar zo veel pijn gedaan. en dat alleen om te laten zien dat ik niet zwak was. toen ik mensen over dit hoorde praten leek ik trots te zijn. buiten was ik de harde ilyas maar binnen in mijn eigen huis was ik gewoon de zachte kwetsende ilyas,

ik heb dagen lang lopen huilen thuis. om het nieuws dat ze zelfmoord heeft gepleegd. ooit kwamen haar ouders bij me aan de deur. ik voelde toen de tranen meteen opkomen toen ik hun droevige gezichten zag. ik heb hun dochter zojuist de dood ingesleept. ze was altijd een zwak persoon geweest. net als jij asya. 

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now